Різноманітність сучасних еспандерів здатна здивувати навіть найвибагливішого спортсмена. Ну а тим, хто досі думає про еспандер лише як про гумове кільце, яким розминають пальці, буде особливо цікаво дізнатися про різні види цих надзвичайно цікавих тренажерів.
Види еспандерів і способи їх використання
Почнемо із загальних характеристик. Саме латинське слово "expando", що дало ім'я тренажеру, буквально перекладається, як "розтягувати". Тобто будь-який еспандер працює за принципом розтягування й стиснення. На протидії зусиллям, докладеним людиною, і побудоване тренування. У гумових еспандерах силою опору є властивості матеріалу, у пружинних — механізм. Працюючи з будь-яким різновидом еспандера, ми виконуємо так звані "ізольовані вправи", тобто під час яких активується конкретна група м'язів окремо від інших.
За сферою застосування тренажер буває:
- Стрічкові еспандери являють собою гумову або латексну петлю. Буває, що для зручності петля розділена на кілька секцій, щоб просовувати ступні в різні відсіки та регулювати в такий спосіб ступінь натягування. Навіть прості махи ногами або присідання зі стрічкою на ногах перетворюються на ефективну
І супер швидка доставка!
Что касается самого изделия. Запаковали, как бомбу в кино, чтобы не дай бог не рвануло. В общем, отлично. Есть мелкие "вены" на самой резине, но это пофигу, как по мне. И маленькие пупырки кое где, как будто бы пузырек воздуха из-под краски вышел. Но это тоже пофигу. Взял по акции за 1060грн. Доволен, как слон. В сети есть такие резинки, что и одна стоит дороже, чем весь этот набор
23 можна зажимати до безкінечності до поки не буде боляче в місцях дотику, 27 - 32 вже відчувається, 100-120 стиснень і потрібно змінювати руку
Але врахуйте що для більшості людей навантаження більше 30 Кг - не потрібно.
Тобто 4 з 5 цих еспандерів будуть просто лежати без діла.
Я доволі міцний, але навіть мені 40 і вишче робити не можливо/потрібно, або з дуже поганою технікою.
Я би порадив купити набір 10 - 35кг
Для більшості людей - це більш актуально (професійний спортсменів та арм реслерів не рахую)
Усім здоров'я!