- Евгений С***Відгук від покупця. Продавець: Smart click
Нормально не працює , при спілкуванні с продавцем 0 компетенції
- МаксимВідгук від покупця. Продавець: Smart click
Отримав "забутий" подовжувач. То ж провів окремо ще тести з ним для порівняння, чи він на щось впливає. Його довжина 1м. Провід доволі жорсткий. USB відразу вставився хоча й туго, але набагато легше, ніж мережева карта (описував те у попередньому коментарі), при цьому в подовжувач карта встала щільно, але не настільки туго, як то було з іншими USB. Підставка відчувається з якоюсь додатковою масою внизу, завдяки чому навіть якщо його з встановленою мережевою картою та розкладеними антенами нахилити навіть під 45 градусів до горизонту, то й у такому випадку все повернеться у вертикальне положення!
Знаходячись з ноутбуком, підключеним для теста цією мережевою картою за 3-4 метра від роутера, перевірив швидкість завантаження та відправлення великих файлів на стаціонарний комп'ютер, який до роутера був під’єднаний по кабелю 2.5Гбит/с (далі будьте уважними, де я пишу "біт", а де "байт" - байт в 8 раз більший за біт, наприклад, 800біт дорівнює 100байтам). Результати на фото: завантаження йшло зі швидкістю 160-180Мбайт/с з найбільш частими значеннями на рівні 170-175Мбайт/с (раніше такої швидкості навіть не було при записі на жорсткий диск, а тут по WiFi така висока швидкість!), а відправлення великих файлів йшло дещо повільніше - біля 100Мбайт/с (в один раз могло бути 95-100Мбайт/с, в інший 100-105Мбайт/с, не знаю, від чого то залежить). Для порівняння: коли перекидати файли з одного на інший комп’ютер по кабелю 1Гбит/с, то швидкість перекачування великих файлів на рівні 105-110Мбайт/с. Таким чином, з цією мережевою картою можна перекидати файли набагато швидше, якщо інший пристрій теж буде з’єднаний з роутером по більш швидкому каналу.
Також перевірив, чи не впливає подовжувач на швидкість інтернету порівняно прямого підключення - ні, не впливає, швидкість така сама, як і в попередньому моєму коментарі. Тільки подовжувач треба підключати до USB материнської плати (позаду корпусу комп'ютера), бо коли до USB на корпусі ПК пробував підключати з подовжувачем, то з’єднання карти з комп'ютером вже не стабільне, бо це вже виходить занадто довгий провід для швидкісного USB3 (1м самого подовжувача + декілька десятків сантиметрів кабеля від USB на корпусі до материнської плати (не пам'ятаю скільки там, але багато - може 0.5м, або ж навіть 0.7м)).
Також порівняв швидкість роботи гігабітного інтернету, коли на роутері виставлена ширина каналу 160МГц та 80МГц (результати на фото, підключав в обох тестах через подовжувач): з каналом в 160МГц завантаження та вивантаження йшла зі швидкістю біля 945Мбит/с, а з каналом 80МГц швидкість завантаження чомусь була нижча за вивантаження - 837Мбіт/с проти 897Мбіт/с, але не можу сказати, чи це обмеження в цій мережевій карті, чи то роутері, чи то у тестового сервера. Таким чином, якщо ваш роутер не підтримує ширину каналу 160МГц, то і з 80МГц на WiFi6 швидкість дуже хороша, ненабагато менша за ліміт гігабітного інтернету, обмеження буде стосуватись лише перекидування великих файлів в локальній мережі й то тільки у випадку, якщо є інші пристрої зі швидкістю вищу за гигабітну.- Переваги:
- Подовжувач 1м довжиною (оптимально); підставка с додатковою масою внизу, тому дуже стійка; мережева карта здатна забезбечити швидкість завантаження великих файлів в локальній мережі зі швидкістю, що перевищує гигабітну швидкість по кабелю
- Недоліки:
- Інколи забувають вислати подовжувач разом з мережевою картою, але в моєму випадку продавец надіслав його після звернення окремо за свій рахунок; Якщо роутер налаштований зі Smart Connect (тобто одна мережа WiFi в двох діапазонах одночасно - в 2.4ГГц та 5ГГц) може самостійно не переключатись на більш швидку частоту 5ГГц, а якщо самостійно перемикається, то відбувається це з перериванням зв'язку на секунду десь
- Продавець Smart click
Шановний клієнте,
Щиро дякуємо вам за детальний відгук і приносимо вибачення за можливі незручності. Ми раді, що товар вам сподобався, і бажаємо приємного користування!
Ви чудовий клієнт, і ми будемо раді знову бачити вас у нашому магазині.
З повагою,
команда Smart Click - Максим
Не влізло все в основний коментар, тож продовжу тут. Та чомусь без оцінки залишився.
Помітив одну особливість, яка може бути комусь неприємною, але вона не критична. Якщо роутер налаштований зі Smart Connect (тобто одна мережа WiFi в двох діапазонах одночасно - в 2.4ГГц та 5ГГц) може самостійно не переключатись на більш швидку частоту 5ГГц - треба вручну відключитись від WiFi та під’єднатись знову. А якщо самостійно він перемикається, то відбувається це з перериванням зв'язку на секунду десь та супроводжується звуком, наче відключився пристрій та включився знов (це такі звуки операційна система програє, коли відбуваються такі процеси). Тобто, якщо після включення ви помітите, що швидкість невисока, то перевірте, чи дійсно зараз ця карта працює через 5ГГц, а не через 2.4ГГц. - Максим
Загалом, покупкою дуже задоволений, подовжувач додає зручності при тому, що на зараз різниця в ціні лише 100грн, якщо брати без подовжувача, при тому, що цей подовжувач додає набагато більше зручності та безпеки (гнучкий провід запобігає тому, що якщо зачепитись випадково, наприклад, за антени, то це не зламає ні антени, ні USB порт), ніж коштують ті додаткові 100грн.
Ще хотілося б побажати українському бізнесу більш уважно працювати на складах, бо це не перший в мене випадок з різними фірмами, що співпрацюють з Розеткою, коли щось то забудуть покласти, то взагалі переплутають, на виправлення чого потім втрачають вони гроші, а ми - свій час.
Дякую вам, Smart Click! Успіхів! :)
- МаксимВідгук від покупця. Продавець: Smart click
Перше з чим стикаєшся, це дуже важко вставити в USB - дуже туго, а якщо не вставити гарно, то буде не USB3, а USB2. До того дивіться, чи у вас дійсно USB3, бо не всі можуть бути саме цього формату, бо якщо USB2, то буде показувати швидкість з'єднання високою, але швидкість буде обмежена USB2 - тобто по факту буде лише 250-300Мбит/с (я це перевіряв тестом speedtest).
Після підключення треба трошки зачекати, доки з'явиться у провіднику CD-диск - це інсталятор драйвера. Запускаєм, встановлюємо. Після того я витикав-вставляв знов, але, можливо, він самостійно перепідключиться. Тоді він вже з’явився як WiFi карта.
Чіп тут Realtek 8832CU. З моїм роутером Asus на 2,4ГГц показало 576Мбіт/с швидкість з'єднання, на 5ГГц - 2400Мбіт/с, що повністю відповідає характеристикам з коробки - WiFi6 1024-QAM. На 6ГГц не міг перевірити, бо мій роутер не має цього стандарту.
Перевірив швидкість з гігабітним інтернетом через застосунок speedtest поблизу роутера - 920-950Мбіт/с, та в іншій від роутера кімнаті невеличкої квартири - 890-920Мбіт/с. Тобто швидкість майже на рівні гігабітного Ethernet, це повноцінна заміна дротів.
Антени хоча і необов'язково розкладати, щоб працював WiFI, ловить і так, але все ж таки рекомендую це робити як для кращого сигналу, так і тому, що вони закривають собою решітку над платою. При інтенсивному використанні на максимальній швидкості ця карта починає грітися, а через цю решітку вона охолоджується.
У вкладиші написано, що рекомендують підключати безпосередньо до USB на материнський платі для кращої швидкості, але я спробував через USB на корпусі комп’ютера, який до материнської плати під'єднаний через кабель довжиною в декілька десятків сантиметрів - результати тестів ви бачите на фото, у моєму випадку все добре.
Очікую ще подовжувач, який забули покласти відразу і обіцяли окремо надіслати. Потім ще з ним перевірю, але, думаю, великої різниці не повинно бути.
Таким чином, сама карта чудово працює, я задоволений. Подивлюся (якщо живі будемо), як воно буде, у літню спеку, чи це якось вплине на роботу карти чи ні, бо цей нагрів самої карти під час великого навантаження в спеку буде сильнішим, а зараз під час тесту було в кімнаті десь +22,5.- Переваги:
- 3 діапазони (2.4ГГц, 5ГГц, 6ГГц) максимальна швидкість, прописана на коробці, відповідає дійсності, WiFi6, 1024-QAM, USB3.0, універсальне рішення - підійде як для desktop, так і для ноутбука
- Недоліки:
- Дуже тугий USB - важко вставити гарно до кінця, а це важливо, інакше не буде гарного контакту для швидкості USB3
- МаксимВідгук від покупця. Продавець: Smart click
Може цей пристрій і чудовий (принаймі характеристики на коробці просто чудові), але... Тут на сайті пишуть, що йде у комплекті подовжувач, по телефону менеджер продавця Smart click з приємний голосом підтвердив, що так, є. Тиждень очікування (при чому Розетка переносила строк доставки: замовив у вівторок, перша дата була на неділю, але потім вже у понеділок змінили на вівторок) і... приїхав без подовжувача! Причому гарантійка виписана правильно - там прописано, что з подовжувачем має бути. На фото оце все, крім гарантійки від продавця, було у коробці. Ця чорна коробка з пристроєм була одна загорнута у "пупирку" і лежала у картонній коробці. Делька разів передивився з робітником Розетки, нічого іншого там не было. Тобто я точно нічого не переплутав, там просто нема подовжувача. Причому видно було, що до мене ця чорна коробка вже відкривалася - тобто хтось перевіряв, що там є всередині. Дуже прикро, що потрібний мені пристрій я так і не отримав. Бо багато хто продає моделі без подовжувача, але я шукав саме з подовжувачем, щоб підключити стаціонарний компьютер до мережі з великою швидкістю без додаткових дротів, а для десктопа краще поставити антени зверху системника, щоб краще ловило та щоб випадково не задіти, якщо позаду системника підключати.
Не знаю, яку ставити оцінку, бо оцінка буде за пристрій, але проблема з продавцем... Все ж таки оціню роботу продавця, доки не вирішать проблему. Якщо все ж таки отримаю те, що я замовляв, а не щось інше, тоді оціню знову.- Переваги:
- 3 діапазони (2.4ГГц, 5ГГц, 6ГГц) максимальна швидкість, прописана на коробці - WiFi6, 1024-QAM, USB3.0
- Недоліки:
- Деякі продавці можуть прислати все рівно без подовжувача! Шкода часу на марне очікування
- Максим
Зі мною зв'язався продавец и пообіцяв вислати подовжувач окремо за свій рахунок, якщо я сплачу отримання у відділенні Розетка та заберу сам пристрій. Виявляється, що подовжувач йде окремою коробкою, яку на складі забули покласти. Очікую. А поки окремий коментарем поділюся тестами роботи WiFi.
Окремо дякую працівникам Розетка, які теж зі мною зв'язалися щодо ситуації. Виявляється, вони відстежують, щоб все було добре.