Сток. Розпродаж залишків до −60%

Відгуки покупців про Сокира-колун універсальна Fiskars Х25 XL (ПР122483/1015643)

Оцінка користувачів 4.83/5
  • Сергей
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Я видел много обзоров на Youtube, все хвалят, но пока сам не попробуешь не понять. Можно смотреть как он колет и говорить, да я так же колю своим старым топором, но видео не передает насколько легче колоть. На сколько меньше устает спина и на сколько меньше отдача в руки, насколько увеличивается производительность и на сколько больше удовольствие от работы. Могу по себе сказать процентов на 30-40 им колоть легче. Я бы хотел чтобы каждый мужик попробовал им поколоть. Давал тестю и отцу попробовать поколоть, обоим за 60 и оба сказали, что это лучший колун. Переколол больше 10м3 дров акация-дуб. Мой обзор и распаковку можете посмотреть тут посиланняа так же сравнение с другими моделями. Заказывал тут, доставка Justin, все пришло в целости и сохранности. Зарегестрировал на сайте для получения полной гарантии 25 лет. Категорически рекомендую, Другим колуном я колоть уже не буду.

Переваги:
    Удобный, крепкий, легкий, сбалансированный, острый, не застревает, гасит вибрацию, не скользит в руке, гарантия 25 лет, >10м3 дров нет ни одного замина острый как бритва ...
    Недоліки:
    не обнаружил
    • vitalikвв

а как вам тот что желто-чорный?

• Sergey

Посмотрите видео, которое я прикрепил, там и про жёлто-чёрный. То кстати бренд "Сталь" я его в том году покупал.

• Оксана

А як вибирати за зростом?
      Якщо 175 см зріст, то яку брати модель?

• В'ячеслав
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Колун звичайно добротний, але й ціна на нього теж нівроку. Брав розмір х25, виявилось, що треба було х 27, мабуть було б краще в руці тримати, але це як для кого. Кололись дрова краще ніж радянськими чи китайськими, і він важчий за них. Гасіння удару рукояткою, про яке пишуть деякі покупці, я не помітив, навпаки при випадковому попаданні ручкою по поліну, сильна віддача йде по тілу. Помітив, що загострений він за спеціальною технологією, тому самостійне гостріння мабуть буде не надто якісним, хоча час покаже. Працював з ним майже цілий день, однак не було видно затуплення, що радує. Гачок на кінці реально допомагає утримувати сокиру.
    Гарантія 25 років виглядає маркетинговим ходом, оскільки довести, що це були заводські недоліки у силу специфіки даного товару практично неможливо, завжди скажуть, що неправильно кололи дрова тому й пошкодили ручку чи власне сокиру.

Переваги:
    Вказані вище.
    Недоліки:
    Не колить сам, без мене, дрова.
  • ОЛЕКСАНДР Г***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Чудова штука для нічної прогулянки Троєщиною/Борщагівкою.
    Прикурити більше ніхто не просить
    Також підходить для відмінної фізичної розминки: колоти дрова одне задоволення.
    Ручка зручна та надійно лежить у руці, абсорбує удари.
    Лезо має оптимальний кут заточки.
    Раджу обирати довжину рукояті інструменту у відповідності до Вашого росту.

Переваги:
    Якість виробу та зручність використання.
    Недоліки:
    Немає.
    • Дмитрий

Підскажіть, на 190 росту підійте довжина ? ?

• Андрій Б***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Дуже гарна річ. Зручно рубати. АЛЕ! Не женіться за розміром. Я X25 XL повернув, тому що він заважкий для мене. На сайті fiskars є інструкція як підібрати сокиру посиланняЗупинився на розмірі M - порубати колоди на шашлик більше не треба, якщо вам потрібен для домашнього використання, цей завеликий.

Переваги:
    Якісна зручна річ
    Недоліки:
    Для мене завеликий
  • Синченко А***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Получил колун в точке выдачи Розетки 29.10.22.
    В пару к нему взял Х17.
    Понравилось как колуны сидят в руке - удобно. Колет поленья отлично. До этого колол советским топором и колуном. Те вязнут в древесине. Фискари, практически нет, только если попадешь на сучок.
    Покрытие с металла при колке понемногу стирается - остаётся на дровах. На вид как графит.
    На Х25 появилось небольшое замятие на лезвии. Не критично абсолютно.
    За неделю до покупки Фискарс, купил колун STORM INTERTOOL HT-0298. Удобный неплохой колун, но сталь скололась и замялась на кромке на первом же полене. Итог, вернул обратно в магазин.
    У Фискарс с качеством металла заметно получше.
    Товар к покупке рекомендую. Своих денег однозначно стоит. В люблм случае, колет человек, а не колун. Но фискари значительно облегчают этот труд!
    Ниже прилагаю фото колунов Фискарс в сравнении с советскими...

Переваги:
    Эргономичный, хорошо сидит в руке.
    Недоліки:
    Пока не увидел
    • Андрій Б***

Я теж на X17 зупинився, цей завеликий як на мене

• Сергій Л***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Колун чудовий, відпрацював кожну копійку. Спочатку з мене трохи сміялись, що я дав такі гроші за якиїсь колун, коли на ринку досить великий вибір дешевших, набагато дешевших. Але жарти одразу закінчувались коли друзі спробували колун в ділі. Нічого кращого для розколювання дров я в руках не тримав, продумано все, надзвичайно зручна ручка, не зковзає бо прорезинена на кінці, легка і водночас дуже міцна. В комплекті зручний чохол для транспортування. Ще великий плюс, що колун врізається в пень, в особливо важких випадках можна вдарити через плече. Інші колуни на це не здатні, вони або колють з 10 разу або відскакують від дерева як від мяча поки не вимотають з вас всі сили) Після придбання колуна звернув увагу на інструмент фіскарс. Так, набагато дорожче від аналогів, але тепер я бачу за що плачу гроші, якість відповідає ціні. З часом, поступово планую повністю перейти на інструмент цієї марки.

Переваги:
    Дизайн, зручність, значно прискорює роботу з меншими затратами зусиль.
    Недоліки:
    Заздрість сусідів)
  • Микола Б***
    Продавець: Rozetka

Колун просто бомба!!! Для лінивих напишу одразу колоти сам не хоче, потрібно брати в руки і працювати:) А далі по суті: коле дуже добре, перепробував сокири і колуни наших виробників то всі колят хорошо ну коли діло доходе до пнів з сучками то він найкращий. Самий більший його плюс це вітдача її просто нема, пальці не терпнуть як від звичного дерев'яного держака!!!! Якщо пні без сучків то ви затрачуєте свої сили тільки на те щоб його підняти а далі він під своєю вагою розрубує сам. В пнях не застрягає це теж не аби як важливо. А з приводу покритя на самому металові то це можна назвати консерваційний захист від корозії від заводу до магазину а на ділі після 1метра дров його не стало за те на якість рубки це ні як не впливає!!! Ще потрібно не забувати що це колун а не сокира: для валки дерев він наврядчи підійде. Якщо ціните і бережете свої руки-беріть не пожалкуєте!!!

Переваги:
    +++++
    Недоліки:
    Ціна! Жаль що в нас такі не виготовляють щоб вони були доступніші всім нашим трудягам!!!
  • Василий Б***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Дуже гарний та зручний. Один недолік - без господаря сам не хоче працювати))).

Переваги:
    Гарний колун.
    Недоліки:
    Не виявив
  • Андрей Г***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Долго выбирал из всего, что есть в продаже. Прочитал массу отзывов о колунах. Купил. Как только взял в руки, понял, насколько это идеальная вещь. Легко колол то, что уже собирался вывезти, топор не брал (а он у меня отличный). Перекрученные колоды, масса сучков в полене - не проблема. Отдачи на рукоятке не чувствуется. Просто прозрел. Берите и не жалейте денег - всё вернётся сторицей.

Переваги:
    Очень удобный, легко работать. Идеальный дизайн.
  • Антон Б***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Після цього колуна Ви інші не візьмете навіть в руки!!!

Переваги:
    Краще що може бути
    Недоліки:
    Трохи дорога ціна
    • Оксана Г***

Для жінки такий підійде? 175 зріст? Чи це заважкий?

• Константинюк О***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

4 місяці відколов ним дрова,можу сказати що дрова колоти таким агрегатом можна із задоволенням і це реально швидко-він майже не застрягає в деревині( на відміну від моїх попередніх звичайних сокир).Єдиний нюанс-сплав тут дуже сталистий і якщо всадити в бетонну доріжку( як я) чи знайти цвяха в старій колоді то скоріш за все у вас надщебриться колун.

Переваги:
    зручний,якісний,легко справляється із дровами
    Недоліки:
    завищина ціна,в Європі його ціна менша без акцій і диких знижок як в нас.
  • Віталій
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Треба колоти машину дров кожен рік. Старий колун справлявся з тонкими, але з більшими були проблеми. Взяв цей колун, щоб справитися з залишками великих колод. Почавши роботу - не зміг зупинитися! Річ вартує своїх грошей, якщо відпрацює 25 років;)
    Якщо у вас не дуже розвинута мускулатура або нема меншого фіскаря в наявності, то беріть х21. Він буде оптимальніший.

• КОСТЯНТИН М***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

За 3 роки використання жодного разу не пошкодував , що купив цей колун.

Переваги:
    Якість
    Продавець: Rozetka

Топор просто шикарнейший. После покупки были сомнения насчет узкого лезвия и полой пластиковой ручки, но в деле он сразу показал себя. 99% пеньков я перемолотил вполсилы, приходилось махать сильно только если было очень много сучков. За единицу времени по сравнению с "дедовским" колуном раза в 3 больше колю дров. Но никакой усталости и никакой боли в спине нет. Правда очень быстро стерлось тефлоновое покрытие, но разницы с ним и без него не заметил. Топорище после десятка кубов как новое, даже царапин нету, хотя поначалу довольно часто цеплял им пеньки пока не привык к размерам. Однозначно советую, даже если каким-то чудом я его сломаю возьму еще один такой.

Переваги:
    Лёгкий, острый, длинное и прочное топорище, 25 лет гарантии.
    Недоліки:
    Их нету в принципе.
    • Алибабаевич

согласен АБСОЛЮТНО!!! год раздумывал брать или нет, но решил лично попробовать, два года пользуюсь и не пожалел ни разу! острый и легкий, в колоду просто влетает, реально колю вполсилы. рукоять очень удобная, легкая и достаточно прочная. гарантия 25 лет. даже если я его сломаю как-нибудь, возьму такой же! кто испробует такой инструмент, тот другим уже работать не будет )

• Виталий С***
    Продавець: Rozetka

Брал этот колун 4 года назад. Пережил уже с 10-ток своих сородичей "местного производства", если не больше.
    Советую к покупке, если вам постоянно нужно колоть дрова. Вы сэкономите время и деньги на замену рукояток много-много раз.

• Ник И***

Здравствуйте! Могли бы Вы пожалуйста дополнить свой отзыв свежей фотографией клина колуна, спустя такого долго срока эксплуатации?

• Іван Б***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Сокира просто космос. Зрізали суху яблуню, все казали що сокира її не візьме, потрібно забивати клини і тільки так її можна буде розколоти. Я спробував кілька совкових варіантів колуна, або застряють, або відскакують. Але придбавши даний агрегат я прозрів, яблуня була порубана за 15хвилин. Купуйте хороший інструмент і буде вам щастя. Якісний інструмент завжди коштує грошей, і ми знаємо за що ми платимо!

Переваги:
    Нереально якісний інструмент
    Недоліки:
    Не зміг оформити гарантію
  • Roman P***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Отличный колун. Перерубил все колоды, даже очень толстые - 60-70 см. Ручка гасит вибрации. Отличная развесовка. Не застрянет - легко вытащить. Можно рубить любые сучки.

Переваги:
    удобный, эффективный
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Довго роздумував, чи брати даний колун, но всетаки рішився. Виглядає добре, в роботі пока не випробовував. Але є одне питання до представника компанії. На розетці та на українській сторінці офіційного сайту заявлена вага даної моделі 2580 г., в реалі прийшов вагою 2380 г., чому така різниця, чи виходить, що прислали не оригінал.

Переваги:
    Виглядає добре
    Недоліки:
    Не відповідність ваги.
    • Олег

Насколько я знаю, Розетка не продает подделки. Вы сами взвешивали?

• Виталий Б***

Так, самостійно зважужвав на електронній вазі

• Виталий Б***

З питанням розібрався. Помилка в описі на розетці та на українській сторінці офіційного сайту виробника (інформація за модель 2016р.). На всіх сторінках європи та світу офіційного сайту вказана вага 2400 г. на дану модель.

• Чернецкий В***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka
    Переваги:
    хорош , по сравнению с дедовским - небо и земля. ручка удобная не скользит , колет весело все подряд (брал по акции , без акции зажал бы денег)
    Недоліки:
    не хочет сам колоть , нужно постоянно подкидывать роботу
  • Артур А***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Долго сомневался брать или не брать этот колун. Всё-таки цена не маленькая. Но прочитав отзывы здесь решил рискнуть. И не пожалел ни секунды! Этот инструмент стоит каждой свей копейки! Колка дров из каторги превратилась в удовольствие! Очень удобно держать в руках, легкий, прочный, острый. От него не устают и не болят руки. Чувствуется качественный продукт! Однозначно стоит своих денег! Рекомендую!

Переваги:
    Легкий, прочный, сбалансированный. Справляется с дровами любой сложности.
    Недоліки:
    Не обнаружил
  • David Б***
    Продавець: Rozetka

Пользуюсь топорами Fiskars (х25, х20, х10) практически каждый день на протяжении 7-8лет. Нареканий нет. Топоры идеальные, в отличии от секаторов (которые толком то и не режут)

Переваги:
    Надёжные, крепкие, без отдачи в рукоятку. Крепкий металл, сколов практически нет. Есть смысл заплатить такие деньги, но не париться. Раньше обычные топоры у меня летели каждый год.
    Недоліки:
    Пластиковая точилка fiskars быстро сломалась.
  • Віталій Х***
    Продавець: Rozetka

Отличный топор удобно лежит в руке колет любые чурки не застряет работать одно удовольствие для домашнего использования вечный у меня на работе тоже X25 дебилы и по обуху кувалдой били и корни и проволоку 4-ку рубили топор просто не убиваемый.

Недоліки:
    НЕТ
  • Дмитрий
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Хороший колун, очень удобная ручка,хорошо сбалансирован , качественная заточка

Переваги:
    Ручка
    Недоліки:
    Сам не рубит :)
  • Ярослав Л***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Скажу следующее... как бы да цена кусается, но каждая потраченная гривна на этот колун - вернётся Вам с улыбкой и прекрасным настроением в работе! Поверьте Ваша спина и руки по достоинству оценят данное приобретение!!!

Переваги:
    Это Весчь!=)
    Недоліки:
    Их нет и быть неможет!
  • Віталій Г***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

забрав з нової пошти і відразу пішов перевіряти, чи дійсно Фіскарс такий крутий, як про нього говорять
    після 10хв роботи зрозумів, шо колун дійсно хороший і жалкую тільки про одне, шо не купив його раніше...
    на мою думку, то своїх грошей він вартий

• Тетяна І***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Найкращий колун що в мене був . Працювати ним одне задоволення.

Переваги:
    Якість
    • Оксана

Ви самі дрова рубаєте?

• Павел А***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

багато гарних слів сказано про колуни Фіскарс, хочу додати лише одне - це як пересісти з якойсь розвалюхи на "мерседес". А ще: "ми не настільки багаті, щоб покупати дешеве" (топори фіскарс однозначно варті свєї ціни); та "скупий плате двічи" (беріть, не пожалкуєте). Раджу всім, хто періодично змушений колоти дрова!

Переваги:
    Якість!
    Недоліки:
    відсутні
  • Дмитро К***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Просто "монстр" Шикарно виконує свої задачі.

• Oleksandr
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Чудовий колун. Річ із розряду must have

Переваги:
    Співвідношення ціна - якість
  • Александр
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Одним словом вещь!) До этого был от интертул колун, ну это просто небо и земля.

Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

отличный колун. С "советскими" и китайскими колунами не сравнить. Стоит каждой потраченой на него гривны. Однозначно советую купить и наслаждаться процессом заготовки дров

Переваги:
    эргономика, развесовка, удобство, скорость раскалывания
  • Андрій
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Отримав вчора замовлення звісно відразу спробував колоти дрова..... Як результат був вражений її спроможністю, після радянських сокир та колуна вона дуже продуктивна...) єдине на чому хочу зауважити що у наступний раз потрібно купляти трохи меншу за вагою тобто x21 тому що ця трішки заважка для рук..... Ще один не дуже приємний момент з приводу гарантії увесь час поки до мене йшла посилка Я намагався отримати від спеціалістів відповідь чи надає rozetka гарантію від офіційного представника..... При отриманні заказу я отримав коротку відповідь якщо щось трапиться я сам маю звернутися до офіційного представника fiskars в Україні що не дуже приємно за такі гроші.... Мені здається що гарантія повинна бути офіційною та оформлена відразу

Переваги:
    Дуже висока продуктивність
    Недоліки:
    Відсутність пояснень з приводу гарантії мені здається так не працюють...
  • Ігор В***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Придбав коле дрова нормально , навіть берест який має волокнистість розколює,бук граб ідеально тільки непокоїть ручка вона в середині пуста так що колю осторожно щоб незломалась)))

• Юрій Т***

У вас на колун гарантія 25 років! Нема за що хвилюватьсь, це ж фірма, якість, гарантія! Ви бачили десь відгуки в кого щось - десь зломалось?

• Олег К***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Класний колун. Легко колоти. Мʼякі породи розлітаються без зусиль. При ударі не віддає по руках, як при роботі з металевою сокирою. Ручка зручна.

Переваги:
    Гостра, зручна
    Недоліки:
    Не виявив
    • Володимир

Це теж металева (стальна) сокира. Всі сокири роблять зі сталі.

• Дмитрий С***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Были разные колуны, но этот уже более 3х лет служит.

• Олег Д***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Легкий, та сильний, рекомендую.

Переваги:
    Топор супер, коле все
    Недоліки:
    невиявив