Що таке абсент
Абсент слугує аперитивом, хоч і має понад сімдесят градусів міцності. Через розмаїття різновидів цього алкогольного напою на магазинних полицях, покупцеві не завжди буває просто вибрати конкретний екземпляр. Абсент можна легко сплутати з лікером, адже вони схожі за смаковими відчуттями та зовнішнім виглядом. Але їхня головна відмінність — у міцності, для абсенту цей показник набагато вищий, у різних варіантах напою від 55 до 85%.
Особливістю є прописані на самій упаковці не градуси, як заведено зазвичай, а пруф, що свідчить про імпортність продукту та його оригінальність. Щоб у такий спосіб дізнатися про звичний показник градуса, треба просто розділити наявне число на два. ROZETKA TM стежить за автентичністю продаваних марок, у чому й полягає перевага цього інтернет-сервісу.
Популярна продукція поділяється за відтінками:
- Зелений.
- Чорний або коричневий.
- Червоний.
- Жовтий.
- Блакитний.
- Прозорий.
- Синій.
Це основні різновиди, і кожен з них має свою низку особливостей. Класичним вважається смарагдово-зелений напій, інші — це варіації першого. Якщо у виробі є осад або частки рослин, треба розглянути інші варіанти для купівлі, адже ці елементи можуть свідчити про підробку. Класифікація досить проста, адже основною деталлю є колір напою і відмінність у градусах та смакові показники.
Як вибрати абсент і келихи до нього
Купити абсент у найкращому його прояві можна, якщо знати його особливості та характеристики. Як і будь-який із класичних алкогольних напоїв, він має гіркоту у своєму смаку та післясмаку. Це зумовлено тим, що первинно — це настоянка, найчастіше — на травах. Такий спосіб приготування не виключає кислоту та гіркоту у фінальній версії напою.
Є правило, знання якого допоможе споживачеві під час вибору: якщо відсоток вмісту або відсутність туйону не прописані, означає, що він є, але в дуже малій дозі. Це пояснюється тим, що за класичною рецептурою він усе-таки обов'язковий.
Для напою підходять келихи з розширеним верхом і завуженим низом, які теж можна купити на сервісі ROZETKA TM. Правила пиття абсенту прості. Його обов'язково варто змішувати з чимось солодким, адже в деяких напоях смак пекучо-гіркий. У легких версіях напою може бути трохи менше гіркоти, але він усе одно часто вимагає додаткового розведення.
Особливості абсенту
Міцність також залежить від того, яку фільтрацію витримав напій. Загальноприйнято вважати абсентом напій, в основу якого входить гіркий полин. Ця традиція також мала свій «схід» і на цей момент наближається до «спаду». Але, аналогічно з туйоном, полин необхідний у класичній версії алкоголю.
Алкоголь із полином у складі можна вважати традиційним абсентом, але надмірна гіркість трактована неправильністю приготування. Абсенту на виноградному спирті дають звання одного з найприємніших на смак якісних за приготуванням аперитивів і дижестивів. Вартість рідко буває низькою. Він належить до розряду дорогих виробів алкогольного ринку. До складу може входити:
- М'ята
- Аніс
- Аїр
- Петрушка
- Меліса
- Лакриця
- Коріандр й ін.
Сучасні виробники контролюють вміст туйону у фінальному варіанті продукту, адже подібна тенденція вже відходить. Більшість виробів у магазинах зараз не мають у складі туйону. Найчастіше, такий чинник вказується на упаковці або на етикетці. Це зручно для споживача. Якщо відсоток вмісту або відсутність туйону не прописані, це означає, що він є, але в дуже малій дозі. Це трактовано тим, що за класичною рецептурою він усе-таки обов'язковий.
Абсент Xenta Absenta 0.5 л 70% (8034141060236)
Абсент Mr. Jekyll Forte Absinthe 0.7 л 70% (4006714100797)
Настоянка Абсент Ghost 0.5 л 60% (4820034474853)
Абсент Rodnik's Absinthe Strong 0.7 л 85% (8414771859996)
Абсент R. Jelinek Absinthe Premium 0.7 л 70% (8595198801246)
Абсент Xenta Absenta 0.7 л 70% (8034141060212)
Абсент Xenta Absenta 1 л 70% (8034141060205)
Настоянка Абсент Ghost 0.7 л 60% (4820034475003)