Топи продажів

Відгуки покупців про Ноутбук Acer Aspire 7 A715-42G-R0VS (NH.QBFEU.00A) Charcoal Black / AMD Ryzen 5 5500U / RAM 8 ГБ / SSD 512 ГБ / nVidia GeForce GTX 1650 / Підсвітка клавіатури

Оцінка користувачів 4.69/5
на основі 354 відгуки
  • Олексій Р***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Придбав цей ноут у травні за 27тис, за ці кошти це дуже файний ноут.
    Головне: Він має гарну автономність, потужне залізо, але слабкий дисплей по якості кольорів. Звук звичайний.

Дисплей: Головний недолік для мене це був дисплей, він погано передає фіолетові та рожеві кольори, якщо ви займаєтесь графікою, то краще використовувати зовнішній дисплей.

Звук: Має самий звичайний звук, для перегляду відео підійде, для музики все краще навушники.

Залізо: Має потужне залізо, відеокарта та процесор мають гарне поєднання тому він не перегрівається. Єдине що йому не вистачає це оперативної пам'яті, якщо додати йому 8 або 16 гігов то це буде дуже добре, додати можна самому, бо у ноутбуці є два слоти під пам'ять, і стоїть лише одна, інший слот вільний для апгрейду. Не дуже шумний, якщо сидіти у навушниках то взагалі не чутно його роботи. При малому навантаженні навіть не вмикає вентилятори, та працює взагалі беззвучно. Є мінус в тому, що у ньому немає місця для додаткового носія, тому доведеться купувати зовнішній жорсткий диск.

Корпус: Щодо корпусу, то він виконаний з приємного пластику, але він легко царапається. При відкритті та закритті кришки то є напряг на дисплей, петлі добре відрегульовані, можна відкрити однією рукою, але за край відчиняти не варто, це погано для дисплейного модулю, гадаю якщо так постійно відчиняти, то може лопнути.

Батарея: Заряджається швидко, не бачив щоб писали про швидку зарядку, але вона є, за годину може зарядити. При звичайному використанні, наприклад перегляд відео, то може пропрацювати 5 годин. Якщо грати то в залежності від гри від 1 до 3 годин.

Можу рекомендувати цей ноут, але треба буде зробити апргрейд оперативної пам'яті на більший об'єм.

Переваги:
    Потужний, автономний та тихий.
    Недоліки:
    Мало оперативної пам'яті, середній дісплей, гнучка кришка.
    • Ростислав К***

коли ви зрозумієте що акумулятор в ноутбуках не для ігор

• Олексій Р***

Я це розумію, Ростиставе. Знаю що при мережі він працює у повну силу.
      Але інколи бувають ситуації, коли хочеться пограти, або щось зробити, а поруч немає розетки, тому і написав про це.

• Олексій Ж***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Спочатку було скептичне ставлення до ноутбука по ціні/комплектації, я помилявся =).

Екран IPS достатньо високої якості:
    - Кути огляду чудові.
    - Передача кольору близько до еталонної.
    - Битих пікселів не знайшов.
    - Підсвітка рівномірна.
    - Приємна низька і достатня висока яскравість екрану ( Для сонячної погоди достатньо).
    - Ніякого блимання ШИМ підсвітки не побачив.

Клавіатура також сподобалась. По силі нажиму схожа на мою механіку, пальці не втомлюються після 4 годин друкування.
    Підсвітка гарна, відключається якщо секунд 15 не користуватись, тому не заважає перегляду фільмів та інше. Має винесений цифровий блок.
    До функцій FN треба звикати (відрізняється від інших компаній).

Корпус зроблений гарно, не скрипить, не люфтить, приємний на дотик.

Охолодження зробленно якісно. Для важких задач все ж рекомендую мати підставку для ноутбука.

Роз'єм для зарядного має не найкраще розміщення. Дискомфорту я не відчуваю. Навпаки я до кліпси на кабелі живлення приєдную кабель мишки, щоб не заважав, а іншу сторону використовую для інших пристроїв.

Щодо начиння:
    - Процесор енергоефективний. Для роботи та ігор його достатньо, навіть з запасом.
    - Батарея тримає від 3 до 6 годин, на високій і низькій продуктивності відповідно.
    - Відеокарта непогана: Відьмак 3 на високих, Кіберпанк середьо-високі, грати комфортно.
    - SSD швидкий.
    - Оперативної пам'яті вистачає. Є можливість модернізації, як по якості, так і по об'єму.
    - BIOS мінімалістичний. Є прошивки в інтернеті для повного BIOS. (Робити не рекомендую, втрата гарантії).

Отже. Для роботи, навчання, програмування ноута більш ніж достатньо. Для геймерства ультра-налаштувань від сучасних ігор не очікуйте (вам потрібні типу 2060, 3060 карти). Тестів процесора і відеокарти повно в інтернеті.

Особисто я маю тільки позитивні емоції від ноутбука.

Переваги:
    Екран, корпус, процесор, клавіатура, USB-C, приємний дизайн, вага, ціна-якість, батарейка, охолодження
    Недоліки:
    Критичних немає
    • Вова М***

Доброго дня підкажіть скільки триває зарядка ноутбука?

Представник бренду

Час зарядження ноутбука залежить від багатьох факторів. Тому однозначно відповісти на Ваше запитання неможливо.

• Матвій

Чи можна доставити жорсткий диск до ноутбука?

• Рублевский Е***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Заказывал на Розетке. Доставили быстро. Всё исправно, всё работает.
    Буду сравнивать с 10 летним ноутом Асер. Цена на то время была примерно такая же.
    Экран конечно так себе - средненький. Сочными цветами не радует, но для игр, фильмов и интернет-серфинга норм. По тестам у него время отклика под 30 миллисекунд. Я опасался что в шутерах играть будет не возможно - будут шлейфы, но нет - с этим всё отлично. Для игр монитор норм, для фотошопа нет.
    В работе ноута вообще не слышно. В играх и при нагрузке - шуршание воздуха. Именно шуршание, а не жужжание рассерженного карлсона. Это тише чем 10 летний ноут в номинале шумит. Но в этом и минус, из-за развитой системы вентиляции разъём питания и наушников расположили в районе дислокации мышки. И если провод питания имеет Г-образный коннектор и ложиться вдоль корпуса, то торчащий провод наушников реально мешает. А в играх наушники вы захотите одеть - звук из колонок отстой.
    Микрофон хороший, собеседники отмечают что меня отлично слышно в скайпе. Колонки для скайпа/зума сойдут - для этих целей норм.
    Дизайн корпуса конечно минималистичный, прям совсем. Никаких сенсорных клавиш, как на предыдущем ноуте. И НЕТ индикатора CapsLock.
    Батарея и энергопотребление на 5+. В режиме интернет/скайп/ютуб ноут выдержал день. Игры садят батарею часа за 3.
    Доставил память на 8Гб. Заказывал точно такую же модель, как в ноуте. Пришла другая - HMAA1GS6.... Поставил, протестил - работает нормально. Главное что бы память была от SK Hynix и DDR4-3200.
    Ну и теперь главное - производительность реально радует. За эти деньги прям топчик! Игры тянет, даже современные. Охлаждение на 5+: под нагрузкой тихое шуршание, при этом температура не плавит корпус. Не знаю как у других получается 75 градусов. Я ставил пушистый бублик - максимум было 63. Под задачами, когда нагружается только проц - 64. К стати если надо, на нем можно и сложные инженерные задачи и 3D CFD считать - 12 потоков реально работают и довольно шустро.

Переваги:
    Тихий. Шустрый. Тянет игры. Батарея держится долго.
    Недоліки:
    Матрица средненькая. Не удобное расположение разъёмов питания и наушников.
  • Руслан С***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Windows завантажився швидко. У танки граю у броні

• Ярош А***

На яких налаштуваннях граєте у WOT і скільки кадрів?

• Олександр Ш***

Не можна його ставити на тканини й м'які поверхні! Він перегріється

• Artem

GTA V: максимальные 60-70fps
    Forza Horizon 4: ultra-extreme 45-60fps

Переваги:
    Долго держит заряд
  • Владислав Б***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Задоволений даною моделлю ноутбука, достатньо продуктивний за розумну вартість. При офісному варіанті використання дуже тихий. Нажаль дуже мінімалістичний BIOS.
    По залізу: позитивне - процесор (дуже сподобався), швидкий SSD, гарно відкалібрована IPS панель, система охолодження; нейтральне - очікувана робота бюджетної, але все таки дискретної відеокарти; негативне - посередня пам'ять з низькими таймінгами.
    По дизайну в основному все позитивне (клавіатура з окремим цифровим блоком - клас!), окрім, як на мене невдалого розташування роз'єму живлення.

Переваги:
    Збалансована система за свою вартість, має ефективний та потужний процесор, гарну систему охолодження та непогану IPS панель
    Недоліки:
    Занадто спрощений BIOS, не зовсім вдале, на мою думку, розташування роз'єму живлення
    • Влад

Як це розуміти, занадто спрощений біос? Функції не всі? Чи щось просто вирізане?

• Олексій Ж***

Для роботи і навчання функцій біосу вистачає. На розгін там просто система охолодження не розрахована. Що цікаво, память по XMP зашла авто)

• Єгор

Вітаю. Пройшло більше року. Як ноутбук себе почуває?

• Андрей Ш***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Купил 4 дня назад. Возможно еще рано говорить, но как по мне, за свои деньги ноут бомба.

Тянет Battlefield 1 на ультра-настойках, главное просто шкалу разрешения не выставлять больше 100%, тогда и будут вам совершенно адекватные 60 fps. Уверен, это же можно сказать про остальные игры из серии Battlefield.

Ведьмака 3 на высоких настройках тоже спокойно тянет.

Другие из популярных игр пока не тестировал, ибо места на SSDшнике не хватит. Это к слову один из немногих минусов, но легко исправимый — думаю в скором времени куплю SSD на 1 или даже 2 ТБ.

Оперативки вполне хватает для комфортной работы ноута. Но тем не менее тоже планирую в будущем поставить две планки, чтобы 32 ГБ было.

Процессор и видюха возможно не самые мощные и какой-нибудь Cyberpank 2077 не потянут, но для основных задач подходят идеально: все приложения, браузеры, Microsoft Office летают, видео 4K и даже 5K проигрывает прекрасно.

Много видел негатива про матрицу. Не знаю как у других, но единственной моей проблемой был зеленовато-желтоватый оттенок, словно режим «Ночной свет» включен на минималках. Если у вас та же проблема — найдите через поисковик в системе инструмент калибровки цветов монитора. Я откалибровал, увеличив долю красного и синего цвета в RGB, цветность стала прекрасной. Потом можете через управление цветов задать вашу калибровку как единственную для системы, чтобы не сбрасывалось.

Еще пара решаемых минусов — отсутствие слота для HDD и малое кол-во USB-портов. Я просто превратил HDD из старого ноута во внешний и подключаю как USB-накопитель. Недостаток портов компенсирует USB-хаб.

Отличная система охлаждения, особенно прорези в корпусе. Советую сразу же брать вместе с ноутом подставку с вентиляторами, если будете играть в игры. Минус только в том, что из-за большого количества прорезей в ноут легче попасть пыли, но это снова-таки некритично.

В общем, если вы не привередливый покупатель, которому не нужны 1К разных фишек и требовательные игры на ультрах, ноут очень рекомендую.

Переваги:
    Цена-качество, хорошая видеокарта, 6 ядерный процессор, задел под апгрейд, система охлаждения, батарея в режиме экономии держит 5-6 часов, интеллигентный вид для игрового ноута
    Недоліки:
    Малое количество USB-портов, отсутствие второго отсека для SSD или HDD, необходимость откалибровать цветность экрана, но ИМХО некритично
    • Андрей Ш***

За свои деньги - если что, я купил его по акции за 30К, поэтому отметил соотношение цены-качества.

Хотел бы также отметить, что ноут можно также смело использовать для монтажа в Premiere Pro, в том числе для монтажа 4К UltraHD видео. Как и в играх, в такие моменты он просто переключается на дискретную видеокарту. Рендерит достаточно быстро.

Red Dead Redemption 2 потянул уже с легким скрипом - пришлось поколдовать с настройками графики, чтобы хватило видеопамяти.

В простое температура может падать до 23-25 градусов, во время длительной игры в Battlefield 1 поднялась максимально до 70, а так в среднем держится на 55-60.

• Artem
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Forza Horizon 4, все на макс.

• Владислав

Поставьте лок на 30 кадров, тогда вообще будет всё шикарно (づ ̄ ³ ̄)づ

• Платон Г***

Сколько фпс в кс можешь сказать пожалуйста?

• Євгеній С***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Користуюсь ноутбуком 4 місяці, на ньому можна пограти в усі існуючі ігри на ультрах або високому присеті, але доведеться розширити об'єм оперативної памяті до 32гб або робити файл підкачки (вашому ссд не сподобається ця ідея), тому що деякі ігри з'їдають 20 гб на ультра присеті. Від батареї ви не зможете насолодитись грою яка любе полакомитись вашими комплектуючими, частота кадрів в іграх на батареї не підіймається вище 30 фпс. В цілому ноутбук сподобався, чутно вентилятори при високих нагрузках (якщо граєте в наушниках то їх не буде чутно), до речі температуру вище 74° не бачив ні в якій грі, єдинний мінус що я помітив це корпус, він матовий і дуже швитко затерається, довелось наклеїти наклейку на місце де лежить рука, після місяця користування почав замічати затерте місце! Екран нормальний, багато кому не подобається, ну воно й зрозуміло що якщо користуєшся моніком за 20к, і потім сідаєш за цей то різницю видно. Батарею не заміряв скільки тримає, але точно більше 7 годин при макс. Яскравості, якщо не грати в ігри

Переваги:
    Потужний, хороша батарея, непоганий монітор(матовий)
    Недоліки:
    Корпус (швидко почав затиратись там де лежить рука)
  • Антон
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Забрал ноутбук, визуально выглядит круто
    При установке винды затупил,так как при первом включении открылся (efi shell),что бы запустить загрузочную флешку, пишем exit далее enter,и откроется загрузочное окно, выбираем флешку.
    Так же винда не находит актуальных драйверов для 1650,скачайте geforce experience ,там всегда свежие драйвера.
    Сразу же поставил плашку ОЗУ 8 от crucial
    Единственное что подкачало так это цветопередача экрана,и динамики
    Ноут тестил в Forza Horizon 5
    Система подогнала все на средние
    На средних выдает 60-85 фпс
    Высокие 60-80
    Очень высокие 50-55
    Экстремальные 40-45
    За свои бабки классный ноут

Переваги:
    Внешний вид,подсветка, относительно тихий в играх
    Недоліки:
    Тусклый монитор, тихие динамики
    • Антон

Так же Хогвартс на средних -60 фпс стабильно.
      Для более насыщенного экрана выкрутите в прилохуже AMD насыщенность,можно чекнуть в гугле

• Данило Ц***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Ноутбук определено стоит своих денег, 100% соотношение цена/качества.
    По компонентам:
    1. Внешность очень стильная, приятный пластик, качество выше среднего (могло быть и хуже). Клавиатура - будто гладишь пушистого кота. Ноутбук - тот самый "сын маминой подруги"
    2. Экран. Это не самая качественная матрица, цвета не IPS уровня, хотя об этом и предупреждает значения цветового охвата 45%. Вот здесь явно видно что секономили.
    3. Процессор и видеокарта. Всё хорошо!
    Не смотрите что здесь процессор "U", во всех играх он больше чем на 50% не грузиться, его мощности хватает на всё.
    Видеокарта справляется:
    Ведьмак 3 - Ультра настройки 60-80 фпс
    APEX LEGENDS - Ультра настройки 60 фпс
    FORZA HORIZON 4 - Высокие настройки - 60 фпс
    Весь старый хлам в виде Доты и КС:ГО я даже приводить не буду
    Современные игры в виде Cyberpunk 2077 или RDR 2 (они требуют правильной настройки) - средние 60-80 фпс
    4. Софт - Биос нормальный, винда без проблем ставится. У АCER есть крутая программа "Acer Care Center " - крутой помощник и настройщик!!!

И важное про охлаждение: проц холодный всегда, видеокарта 65°С в среднем (НУ ОЧЕНЬ РЕДКО когда я видел цифру выше 70°С) - тут нареканий нету.
    Процессор - 25W
    Видеокарта - 50W

Переваги:
    Процессор
    Видеокарта
    Внешний вид
    Охлаждение
    Клавиатура
    Софт от производителя
    Недоліки:
    Экран
    8 Гб оперативной памяти (мало)
    Кнопка питания и сна явно не на своём месте
    • Ілля І***

А яку встановлювали віндовс ? Піратка чи ліцензія ? Яка версія ? І чи багато налаштувань вам довелося змінювати в BIOS ?

• Тимур М***

Представники компанії погоджуються з пошаною якістю екрана? Бо не знайшли що заперечити.

• Богдан С***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Чудовий ноутбук для невибагливого користувача. Ато пишуть тут про всякі матриці...))
    Попередній ноутбук HP довго служив і служить іще, але він, на жаль, вже "постарів" і дуже "тупить", вмикається/вимикається по 5 хвилин, а цей ACER за секунди реагує на все.
    Вистачає для роботи з фото- та відеоматеріалами, документами, пограти в деякі іграшки.
    Встановив перший Far Cry, то ноут почав дещо гудіти під час гри.
    Можливо, з часом, додам "пам'яті", але поки мені вистачає.
    Батарея тримає добре.
    Є блютуз, справно працює, можна під'єднати навушники або колонку.
    Відсутні CD-дисковод, сумка, мишка, батарея незйомна, але я так розумію, що всі сучасні ноути ідуть в такій комплектації. Це і не недолік, і не перевага, а, скоріше, вимога часу.
    Якщо ви не геймер і не програміст, то сміливо можна брати для роботи чи домашнього користування.

Переваги:
    Я цього не робив, але є можливість додати оперативну пам'ять.
    Блютуз, батарея, компактність, вага.
    Для невибагливого користувача - чудовий помічник.
    Недоліки:
    Якщо за звуком, то це не сюди. Динаміки це біда, якщо хочеться басів, то доведеться підключати зовнішню акустику, на телефоні звук краще))
  • Іван Т***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Шукав ноутбук в основному для комфортної роботи, та час від часу, аби пограти не найстаріші ігрові тайтли. І головне, аби був стриманий дизайн, а не оці всі шайтан-коробки з лгбт-підсвіткою, величезними червоними вставками і так далі. З точки зору дизайну - це ідеальний ноутбук.

Стосовно того, чи підходить ноутбук для роботи - так, підходить. Швидке включення, запуск ОС, щодних мікролагів та фрізів в системі. Для офісних програм, написання коду, відео та фотомонтажу вистачає. Дуже зручна, стримана підсвітка клавіатури.

Для ігор підходить, проте не для новинок:
    Стандартні WOT, CS:GO, Dota 2, GTA 5 та інші тягне на високих з комфортом.
    Fortinte - на середніх, проте некомфортно.
    RDR2 - середні, з комфортом, 40-50фпс.
    Forza Horizon 5 - середньо-високі 60фпс.

Не вистачає оперативки, раджу докинути ще 8GB (700-900грн), максимальний нагрів в іграх був до 62 градусів, кочегарить добре.

Екран середній, яскравості іноді не вистачає, на сонці сильно засвічує. Корпус міцний, монолітний, відчувається як цільний девайс, а не конструктор.

Звук відверто слабкий, незручно розташовані динаміки з самого низу. Вебкамера для мітів підходить добре, якість хороша, те саме можна сказати і за мікрофон.

Батарею тримає відверто мало, при сьорфі в інтернеті приблизно 4 години максимум.

За ці гроші - варіант максимально оптимальний, кращого просто не знайшов.

Переваги:
    Швидкість системи, стриманий дизайн, зручність. Вебкамера, мікрофон, приємний тачпад, відбиток пальця для входу.. Підходить для роботи та ігор.
    Недоліки:
    Слабкий звук, тусклий екран, малий запас батареї
  • Ольга С***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Дуже гарний ноутбук, коштує своїх грошей та ще й ціна на нього дуже приємна) рекомендую!!

• Юрий К***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Купував ноутбук у Розетці в квітні 2022 року, придбаним товаром задоволений. Корпус якісно зібраний, без люфтів та скрипів, загальний вигляд акуратний, стриманий без зайвих деталей. Недивлячись на матове покриття, відбитки рук, хоча й не сильно, але помітні. Резинова вставка знизу майже по всій довжині корпусу не дає ковзати ноутбуку по столу.
    Працювати на клавіатурі зручно, але інколи відволікає підсвітка клавіш (під певним кутом сліпить очі з-під клавіш) тому часто відключаю підсвітку. Можливість встановити розблокування задопомогою відбитку пальця - дуже приємне доповнення до тачпаду, відразу налаштував, та користуюсь ним.
    Вважаю, що можливість встановити додаткової планку оперативної пам'яті, а також наявність одночасно дискретної та ітегрованої видеокарти, це великий плюс цього ноутбуку, в майбутньому можна докупити пам'ять. При роботі з документами навантаження на систему незначне, працює ітегрована видеокарта, тому шум від куллера відсутній взагалі. Підчас перегляду фільмів зайвого шуму також немає.
    Також, одним з критеріїв за яким я обрав саме цей ноутбук, є наявність розєму під кабельний інтернет та Type-C.
    Два динаміка знаходяться по різні боки знизу корпусу, тому, якщо дивитись фільми в ліжку (що нерекомендовано) динаміки будуть закриватись.
    Веб-камера всього 0,92 МП, тому зображення дуже не якісне, це явний недолік цього ноутбуку.
    Обов'язково зверніть увагу, що підключення зарядного пристрою знаходиться збоку майже по центру корпусу, це дивне рішення виробника, але в роботі не часто чіплявся мишкою за роз'єм.
    CD-ROM відсутній, але в наш час, ним вже ніхто не користується.
    До екрану нарікань не має, зображення якісне, інколи редагую фото в Photoshop або Lightroom, при зміні кута огляду зображення не змінює яскравість або колір.
    Загалом ноутбук якісний і за рахунок ціни та характеристик, є сильним конкурентом на ринку.

Переваги:
    Ціна, якісно зібраний корпус, наявність додаткового слоту для оперативної пам'яті, наявність розєму для кабельного інтернету та Type-C
    Недоліки:
    Зображення веб-камера низької якості.
  • Любомир К***

Користуюся вже 3 місяці
    Що можу сказати ноут імба
    Загалом брав для того щоб ігри можна норм пограти, але він і для фотошопу підходить
    На ньому можна пограти в всі сучасні ігри понятне діло шо не на максималках але якщо правильно настроїти то з нього і стабільні 60 можна видавити
    FPS в іграх
    В кс го на максимальних настройках до 300fps
    GTA 5 на максимальних 60 стабільних кадрів
    Overwatch 2 на максимальних 60стабільних
    Arma на середніх 60 стабільних
    Pubg середні налаштування стабільні 60
    War tanber на максимальних 60fps

Переваги:
    Хороший ноут
    Недоліки:
    Досить таки шумний, якщо сильну нагрузку давати гріється але цю проблему можна вирішити зробивши більший зазор між ноутом і столом, тихі динаміки басів тут точно нема, але це простимо як на мене
    • Олексій Ч***

в мене середній ФПС в cs go на наймінімальніших налаштуваннях графіки 200-250, в важких сценах просадки до 150, 300 практично ніколи не буває, тим більше на максималках

• Рома С***

Маю такий ноутбук але з більш потужною відеокартою rtx 3050 і 16 ГБ опери, на високих налаштуваннях графіки максимум 200 fps, а так 130-160 fps в CS GO. 300fps мені здається забагато для такого заліза.

• Петр
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Самый лучший вариант в этом диапазоне цен и технических параметров.

Переваги:
    Тонкий, легкий, тихий, красивый, быстрый, качественный, новый.
    Недоліки:
    Недостатки только у доставки justin.
    Задолбали своим запретом посмотреть, что внутри коробки пока не оплатил. Так я получил из-за рих другой цвет ноутбука, а заниматься возвратом товара нет времени!!!
  • Владислав Б***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Збалансована система за параметром потужність-вартість, сподобався процесор, непогано відкалібрований екран та клавіатура з цифровим блоком.

Переваги:
    Потужний та енергоефективний процесор, Гарна система охолодження, якісний екран
    Недоліки:
    Мінімалістичний BIOS, розташування гнізда заряджання
  • Назар Л***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Брав для фотошопу. Дуже добре виконує свої функції. До екрану притензій не маю. На рахунок ігор, тягне пабг на середніх -80 fps. Досить голосно працює охолодження при сильному навантаженні.

Переваги:
    Швидкий, хороший екран.
    Недоліки:
    Шумний при навантаженні.
    • Роман

Если для вас экран показался быстрым и хорошим, значит вы не видели хороших матриц.

• Даниил Т***

Частота экрана 60, ФПС на таком экране не может быть больше 60.

• Павел

Даниил разберитесь с понятиями, как герцовка монитора может влиять на частоту кадров?

• Вадим В***
    Продавець: Rozetka

Купил ноутбук и сразу к нему память на 8 Гб.
    Но ноутбук забрал не тут так как в тот же день он у них был в наличии не захотел ждать 1 день доставку )
    Про сам ноут скажу это идеальное цена качество! Если докупить 8 Гб памяти получаем пушку ракету с 16 Гб оперативкой за 26750 грн)))
    В самом начале при запуске Биоса начал шуметь и знатно греется но после установки все станет на свои места тишина и допустимая температура . Также сразу показывало что батарея с 80 процентов заряда разрядится за полтора часа , но все стабилизировалось после всех драйверов и обновлений батарея держит отлично .
    Не понравился блок питания он просто огромный ) и тяжёлый а также вставить его нужно по средине ноута мне этот кабель там мешает ~ может дело привычки .
    Супер было увидеть под крышкой планку на 8 Гб . Я боялся что бы не было 4+4 . А так легко ставится + 8 Гб оперативы и ноут сразу видет ее )))
    Огромный плюс что экран полностью раскрыть можно он теперь не занимает много места когда например на кухне слушать музыку или фильм смотреть просто ставится под стеночку очень удобно !!!
    Вот с установкой виндовс тут не обошлось с танцами ))
    Установка
    1 открываем файл mediacreationtool.exe (нужен постоянный интернет, качает и создает загрузочную флешку)
    2 вставляем флешку в порт 2.0
    3 в bios вкладка main нажимаем ctrl+s появятся два пункта в них савим такое значение (SATA Mode-AHCI,Touchpad-PS2)
    4 нужно отключить Secure Boot-вкладка Security в разделе Set Supervisor Password устанавлюем любой четырех значный
    пароль например 1111 далее идем в вкладку Boot и ставим Secure Boot: Disabled. сохраняем и перезагружаемся
    5 вас не пустит EFI SHELL просто пишем exit нажимаем Enter
    6 установка виндовс ставим windows 11 pro -когда разбиваем диск на разделы не удалять WINDRIVER диск, потом
    с него когда винда установится можно установить драйвера вайфай и все остальное .если удалили тогда нужно будет
    качать драйвера с офицал сайта Acer
    7 дальше при установке вас не пустит етап (Давайте подключим вас к сети) нажимаем shift+Fn+F10 вводим команду
    oobe\bypassnro и жмем ентер.
    8 на етапе (Выберите параметры конфиденциальностидля этого устройства) отключаем все ползунки (влево)
    9 винда наконесто после всех этих танцев установилась)))

Переваги:
    Скорость . Не шумит . Батарея хорошая . Производительность. экран раскрывается на 180 градусов
    Недоліки:
    Большой и тяжёлый блок питания . Подключение питание в неудобном для меня месте
    • Ігор Я***

На сколько ватт блок питания?

135W

• anonim

я віндовс ставив просто дефолтним шляхом встромлення флешки та вибору її у біосі, де ви такі танці вичитали...

• Алексей К***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Приобрел данный ноутбук по скидке в честь 18 летия Розетки, за что большое спасибо магазину! Заказ пришел через пару дней, все супер!

Кратко о ноутбуке
    Плюсы:
    1. Шикарная начинка. За такую стоимость, это лучшее решение с видеокартой 1650, имхо. Все работает быстро, ничего не тупит. После моего старенького ноутбука - это реальная ракета.
    2. Очень приятная клавиатура. Я просто балдею, когда печатаю на ней. И нейтральная, приятная подстветка, которая не напрягает глаза.
    3. Хороший микрофон. Я часто общаюсь по работе и слышно меня хорошо, это важно.

Минусы:
    1. Между дисплеем и его нижней рамкой есть небольшой зазор. Поначалу я расстроился, так как читал о схожей проблеме от других пользователей. Но погуглив, понял, что это не является проблемой (хотя конечно, хотелось бы этого избежать). И такое иногда встречается.
    2. При подключении наушников с микрофоном, последний не работает. При чем на старом ноутбуке - все работает. Такая же проблеме была у меня на стационарном пк с этими наушниками. Возможно,проблеме в разъёме наушников и ноутбука, я читал, что у них может быть разная распиновка и из-за этого не будет определятся микрофон. Вроде, это можно исправить переходником, попробую в будущем.

Советы:

После установки windows, у меня не работал wifi. Acer предоставляет отдельный системный диск с драйверами. Я установил с этого диска драйвер на чипсет (его нужно ставить в первую очередь, это так же скажется и на работе аккамулятора), а после на wi-fi - интернет появился. После этого перешел на офф.сайт и скачал все последние, актуальные драйвера.

Так же не работала смена яркости дисплея. После установки драйверов Amd Radeon - все заработало. После них уже ставил драйвера на Nvidia.

Батарея: советую открыть инструкцию к ноутбуку (можно скачать на офф.сайте) и прочитать о том, что необходимо выполнить три полных цикла заряд/разряд батареи, чтобы она вышла на свой максимальный уровень работы. Я так сделал сразу, поэтому время работы у меня в районе 4:30-5 часов.

Переваги:
    Процессор, видеокарта, балдежная клавиатура, хороший микрофон.
    Недоліки:
    Между нижней рамкой дисплея и самим дисплеем есть небольшой зазор.
  • Орест О***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Я приобрел ноутбук Aser Aspire 7 как игровой и рабочий компьютер. Он превзошел мои ожидания в плане производительности, способности запускать любые игры, которые я скачивал. Кроме того, я мог работать с различными приложениями и программами без задержек или проблем. Что касается игр, то "Hogwarts Legacy" смог запустить на ультра настройках без каких-либо лагов. Так же игра "Dying Light 2" на средних настройках выдала довольно приличный fps. Ноутбук не греется, несмотря на то что первое время я даже не использовал подставку или вентилятор. Хочу отметить, что до покупки этого ноутбука, делили с младшим братом игровой 8-ядерный Nitro 5 с - аналогичными характеристиками, но он жутко перегревается даже при включении вентилятора-подставки (в этом грешу на младшего, который запускает одновременно слишком много программ, однако с новым девайсом такой проблемы вовсе нет). Дизайн ноутбука очень привлекателен, матовый экран с высоким разрешением делает его отличным выбором для просмотра видео и работы с изображениями. Клавиатура удобна для набора текста, но нужно привыкнуть к дополнительным функциям верхних кнопок(F1-F12). Единственный недостаток, который я заметил, это то, что встроенные динамики не слишком громкие, но это решается с помощью наушников или внешней аудиосистемы (при просмотре фильмов подключаю обычные безпроводные AirPods либо колонку JBL). В целом, я очень доволен покупкой Aser Aspire 7 и рекомендую его всем, кто ищет высокопроизводительный ноутбук для игр и работы по вменяемой цене.

Переваги:
    Отличная производительность, не перегревается, тянет игры на высоких настройках
    Недоліки:
    Тихие динамики, но проблема решаема
    • Артем Д***

Игровой ноут с 8 гиг оперативной памяти, играет в игры 15 летней давности?

Представник бренду

Доброго дня! Конфігурації доступні з різним об'ємом оперативної пам'яті. А також вказана модель передбачена для апгрейду за необхідності.

• Егор
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Ребята ноутбук реально афигительный, просто бомба, Я играю в достаточно требовательные игры, он бывает лагает, но только если в точке 30 человек по всюду взрывы, Смоки и стрельба, изначально когда я его присмотрел он стоил меньше, но вот сейчас вот так вот, так что покупайте его быстрей пока цена ещё больше не выросла

Переваги:
    Почти во всем
    Недоліки:
    Засветы матрицы(но это не критично и почти никак ни на что не влияет) без ос
    • Ярослав Ш***

Глянь ноут гигабайт г5 за такую же цену намного лучше

• Роман

Як ноутбук показав себе за цей час? Ніяких дефектів? Дякую

• Матвийчук А***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Впринципе есть с чем сравнивать и по соотношению цена - качество просто первое место. Отличный дизайн, великолепная производительность, хорошо держит батарея. То, что писали сложно поставить винду - никаких проблем, все стало. Одну вещь что я не понял - это ips матрица, никакой что-то разницы я не заметил по сравнению с TN.

Переваги:
    Производительный ноутбук за умеренную цену
  • Дмитро
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Купив по акції за 23999. Поки вцілому задоволений. Згодом планую додати ще 8Гб озу, так як з встановлених 8Гб ще виділяється під інтегровану відеокарту. Встановив windows 10pro зі смартфону. Для цього скачав Rufus 1.0.26 під Android та iso файл для вінди. Підключив флешку да смартфону (була стара на 8Гб, через перехідник USB/typeC, повезло, що був такий в комплекті з іншою флешкою). Інформація на флешці буде знищена, хто не знає. Підключив флешку, запустив Rufus. В графі Usb Device має висвітитися назва вашої флешки. Якщо ні, отже смартфон її не бачить, отже її треба відформатувати засобами самого смартфону. У мене вискочило віконце і було вказано щось типу проблеми з флешкою з пропозицією відформатувати. Так і зробив. Rufus флешку побачив. Графа File System вибрав FAT32. Коли вибирав NTFS ноут флешку не бачив. Partition Table: GPT. ISO File - натискаємо Pick ISO. Шукаємо заздалегідь скачаний файл на смартфоні. Стартуємо. У мене індикація прогресу постійно була на 0,0%. Не звертав уваги. Процес пішов: файли висвічуються, мигає світлодіод флешки. Залишив хвилин на 20, напевно. В кінці ніяких сповіщень не було: просто файли вже не висвічувались, світлодіод флешки світив постійно.
    Підключив зарядку до ноута. Згодом включив. Зразу завантажується оболонка EFI Shell. Вона не потрібна. Вставив флешку, перезавантажив. Для входу в BIOS надати F2. Зайти на вкладку BOOT (здається так, зараз точно не пам'ятаю) вибрати загрузку з флешки. Перезапуск. Має піти загрузка. Вибираємо необхідні параметри. Ключ продукту я надав Далі. Пізніше активую. Так як у мене проводного інтернету не має поки що рекомендовані пункти пропускав. Диск розбив на 150Гб (під систему) решта. Вказав куди завантажувати вінду. В диспетчері пристроїв висвітилось багато проблем з драйверами. Якщо запустити оновлення системи і вказати диск E: (WINDRIVER)(такий має у вас бути теж, він встановлений виробником) майже всі драйвери вставляється, а головне Wi-fi. Тепер дайте роздачу з телефону. З'явиться підключення>>

• Оксана

Скажіть будь ласка, ви ОС встановлювали самостійно? Гарантія від цього не злітає?

• Дмитро

Самостійно. Не чув про випадки втрати гарантії через встановлення програмного забезпечення. Хоча не виключаю, що існують певні обмеження.

• Олександр С***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Я придбав цей ноутбук у червні 2023 року і можу сказати, що це дійсно крутий пристрій за таку ціну. Загалом, ноутбук вражає своєю продуктивністю, і він чудово підходить як для роботи, так і для ігор. Мій попередній ноутбук був також від Acer, модель Acer Aspire 5750G, який і досі працює вже більше 12 років і за ввесь час роботи на ньому, я відремонтував клавіатуру і замінив акумулятор. Надіюсь і ця модель буде накою ж надійною

Переваги:
    Висока продуктивність: Тягне сучасні ігри на високих настройках без лагів. Якісний якісний екран, кольори яскраві. Довга автономність: Відмінна робота без підзарядки понад 5 годин.Тихе охолодження: Вентилятори не створюють надмірного шуму, навіть під час ігор. Наявність Bluetooth дозволяє з легкістю підключати бездротові пристрої, такі як колонки, навушники.Безпроблемне встановлення Windows 11
    Недоліки:
    8 гігабайт оперативної пам'яті може бути недостатньо для деяких важких завдань. Звук середньої якості і гучності, потрібно підключати додаткову аудіосистему. В темних сценах, екран не передаває деталі достатньо чітко. Відбитки пальців на корпусі. Вбудована веб-камера має низьку роздільну здатність.
    • Олександр

ОЗУ можна додати без проблем, це часто буде дешевше нiж брати одразу на 16гб ОЗУ.

• Ярослав

Дисплей 120 гц чи 60?

Встановлена матриця має частоту оновлення 60 Гц

• Ігор П***

Сподобався поки що.

• Даниїл
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

За майже рік користування можу сказати що ноут дійсно вартує своїй грошей. Досить продуктивний процесор якого вистачає на всі задачі . Відеокарта справляється з більшістю ігор і програм . Revit, Blender працюють дуже комфортно. FPS в іграх : GTA V 55-60(усе на макс), God of War 43-48(середні).
    Гарна система охолодження, хоча і достатньо гучна, але якщо сидіти в навушниках то норм. Гріється максимум до 70°С.
    Шустрий SSD
    Великий плюс це те що є окремий цифровий блок на клавіатурі.

Переваги:
    Ціна, якість збірки, продуктивність.
    Недоліки:
    Нема індикатора capslock
  • Дмитрий Б***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Купив в якості подарунка для дружини
    На перший погляд ноут просто топ за такі гроші, подобається якість зображення, підсвітка клавіатури, гарно тримає батарея. Одним словом мені поки що подобається, але час покаже

Недоліки:
    Поки що не помітив
  • Вася
    Продавець: Rozetka

Игровой ноутбук в классическом форм-факторе, быстрый и надёжный как швейцарские часы. Любую программу и игру запускает быстро и работает без зависаний и других проблем. В общем все что хотел от устройства , получил .

• Олексій М***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Користуюсь ноутом більше року. Відразу доставив планку оперативи. Win 11 стала без проблем. Загрузка за лічені секунди.В іграх показав себе прекрасно. Far Cry 6 йде на ультрах. Система охолодження чудова. При навантаженні кулери починають трішки більше шуміти. За час користування проблем не виникало. Топчик на свої гроші.

Переваги:
    Все описано у відгуку.
  • Вячеслав М***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Дуже класний ноут. Взяв додатково 8GB оперативної. Брав для fullstack розробки.
    Хтось писав, що стирається поверхня під лівою рукою, в мене ні, все добре.

Під час встановлення вінди підключив інтернет по кабелю.

Процесор Ryzen просто звір. Я не очікував такого, переходив з Intel Gold. Якісна збірка, не люфтить, не відчувається дешевим. Приємна клава і підсвітка.

Сміло рекомендую цей ноут, нічого кращого за ці гроші немає, дуже задоволений.

Дота літає, Валорант 160 fps.

Переваги:
    Ціна, якість, потужність
    Недоліки:
    Не самий якісний дісплей
    • Владислав О***

Яку оперативки обрали?

• Ірина
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Ноутбуком користуюся вже 2 роки, брали по акції, чудовий ноутбук за свої гроші. Підійде практично для всього: тягне ігри (пробували world of tanks, fifa), для роботи - взагалі літає.
    Гарний зовнішній вигляд, відкривається майже як Mac) Проте корпус не стійкий до подряпин, вони з‘являються дуже легко.
    В роботі тихий, сильно не грівся в іграх.
    З'явилася лише одна проблема, перестав працювати один динамік(
    У цілому нині нарікань немає. Покупкою задоволена.

Переваги:
    Продуктивність, зовнішній вигляд.
    Недоліки:
    Не стійкий до подряпин корпус
    • Євгеній К***

На моєму ''танки'' також йдуть, але на мінімалках. Тому показником може бути: на ультрах чи на середніх налаштуваннях йдуть.

• Анна
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Дякую Розетці за рекомендацію та швидку доставку! Обирали по оптимальним характеристикам для роботи-підійшов ідеально! Використовую місяць, ноутбук мені дуже подобається-стильний дизайн, нічого зайвого, приємний на дотик пластик, подобається підсвітку клавіатури! Достатньо потужний -працюю у графічних редакторах, 3ds Max тягне відмінно. Радує можливість додати пам’ять за потреби в подальшому. Мені вдосталь і заряд тримає, не шумний. Хтось раніше писав про незручне розміщення роз’єму для зарядного пристрою-але мені Ок, нічого не заважає. Заряджається досить швидко! Одним словом-задоволена покупкою!

Переваги:
    Достатньо потужний, використовую для роботи в графічних редакторах дизайнів
    Недоліки:
    Для себе поки не знайшла
  • Руслан М***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Пользуюсь уже 4 месяца, работаю не посредственно во Frontend, для моей работы абсолютно рабочая не лагающая машина, так же запускаются такие игры как GTA5, Ведьмак 3.

Переваги:
    Лучшее что можно купить за эти деньги, качество сборки, характеристики.
    Недоліки:
    Шум кулера.
    • Андрій С***

Як автономність під час розробки? Години 4 витягує?

• Максим Д***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Спасибо розетки, всё сделали быстро. Сам ноут тоже нормальный. Покупал для сына для занятий.

Недоліки:
    Цена сейчас через чур для таких характеристик