Особливості джину
До розряду міцних алкогольних напоїв належить джин із показником міцності не менш ніж 37,5%. У виробництві застосовується технологія переганяння зернового спирту. Додаються рослинні прянощі для специфічного смаку. Напій ще називають «ялівцевою горілкою». Зазвичай, присмак сухий, тому не рекомендований для чистого застосування.
У цього алкоголю буває понад 40 ароматів у складі — починаючи від коріандру, кардамону, мускатного горіха та закінчуючи розмарином, лавандою й шафраном. Його найчастіше використовують для коктейлів. Усі варіації напою представлені на сайті ROZETKA TM.
Методи приготування джину розвивалися з кожним десятиліттям, і на сьогодні виробники знайшли ті самі три основні рецепти, якими користуються. Популярні марки вдаються до таких способів:
У першому методі спирт розбавляється з водою, знижуючи міцність вмісту до 45%. Отриману рідину поміщають у перегінний куб і додають прянощі. Залежно від потрібного відсотка міцності додають ще воду. У результаті виходить напій 37,5-50%.
Другий спосіб дешевший, і товар виходить також дешевим через простоту приготування. Це так звана джинова есенція. Її отримують унаслідок настоювання прянощів на спирті. Завершує процес приготування додавання звичайного спирту та води.
Класифікація джину за стилями
Найбільш відомим різновидом є лондонський, також є голландський, плімутський та Олд Том. Останній виготовляється за старовинним рецептом 18 століття. Його додатково підсолоджують сиропом, що виділяє його з низки інших.
Спиртні напої голландського виробництва мають меншу міцність, ніж аналоги. Їх роблять із ялівцю й зернового сусла. Виробники виділяють три різновиди залежно від терміну витримки:
- Jonge. Молодий і бюджетний напій.
- Oude. Має бурштиновий відтінок через середню витримку.
- Zeer Oude. Старий і найдорожчий варіант. У нього характерний солом'яний колір і аромат.
Женевер доступний для виготовлення тільки в Нідерландах, Бельгії й деяких областях Франції та Німеччини. Його відмінні риси в схожості з віскі, легкому ароматі ялівцю та інших інгредієнтів.
В англійській класифікації алкоголь поділяють на LondonDryGin, PlymouthGin, Yellow Gin, ароматизований. Перший варіант належить до преміум-класу та характеризується найвищою якістю. До нього не додається цукор. Для виробництва другого різновиду застосовується пшениця. Міцність напою регулюється вмістом дистильованої води. Третій має бурштиновий колір. Він вважається рідкісним і тому на нього висока ціна. Для отримання ароматизованого напою у джині просто вимочують певні інгредієнти.
Популярними виробниками лондонського стилю вважаються Bombay Sapphire, Tanqueray, Broker, Gordons. У плімутському стилі працює компанія Plymouth. Джин Олд Том характерний для Haymans, Anchor, Ransom.
Крім уже згаданих стилів, ще з'явився новий західний і флотський. Перший напрямок утворився з появою напою на території США й поширився по Англії. Зараз же він не має чітких географічних і стилістичних кордонів, і виробляють його дрібні дистриб'ютори. Як відмінною рисою виступає сильний ялівцево-сосновий аромат, а також заміна на фруктові та квіткові тони. Флотський джин або Navy Strength — аналог флотського рому. Характеризується міцністю вище ніж 57%.
Поради щодо вибору та вживання джину
Джин — це споконвічно голландський і англійський напій. Вони суттєво відрізняються за виробництвом, смаком, міцністю та ароматами. Тому, щоб купити джин за вподобаннями, варто спробувати всі варіанти.
Його не можна порівнювати з жодним з інших алкоголів. У нього характерний присмак і запах. Щоб підібрати вдалу пляшечку на ROZETKA TM, варто відповісти на кілька нюансів:
- Метод виробництва;
- Країна-виробник;
- Ароматизатори;
- Тип вживання;
- Поєднання з продуктами.
Пити його можна як у чистому вигляді, так і з тоніком, соком або в колаборації з іншими доповненнями. Це універсальний тип спиртного. З ним можна фантазувати, проте спочатку рекомендується охолодити пляшку.
Поєднувати алкоголь можна і з газованими напоями. Бармени використовують технологію — 1:1. Можна також комбінувати з вермутом або лікерами. Найпопулярніший коктейль — це Джин-тонік і Мартіні. Також він використовується для Викрутки, Північного сяйва, Грішного ангела, Адама і Єви, Вечірнього дзвону тощо.
Дивують відгуки про "жіночність" напою, якщо у вас солодкуватий ягідний відтінок смаку ставить під питання власну маскулінність, то проблеми не в напої)
Зачем вы с клиента берёте деньги за доставку, если у вас он находится в точке выдачи?
С момента размещения заказа до СМС что заказ готов к выдаче прошло 10 мин.
Как вы его так быстро привезли?
Не хорошо обманывать!!!