Какао — улюблений напій дітей і дорослих. Щоб отримати какао-порошок, потрібно пройти цілий Натуральний какао досягається ручним збиранням зрілих плодів. Після чого плоди розрізають і збирають насіння. Зібране насіння зберігається тиждень у певному посуді. Його накривають листям банана. За температури від 50 градусів вони виявляють аромат і смак шоколаду. Після цієї процедури насіння розкладають на землю, де воно висихає, далі полірується й перевіряється на кількість пересушеного й неякісного насіння. Останній етап приготування — подрібнення насіння в консистенцію порошку.

Корисні властивості какао

  • У какао є антиоксиданти, які уповільнюють старіння організму та перешкоджають руйнуванню клітин.
  • Залізо бере участь у кровотворенні.
  • Цинк проявляється в синтезі білка, нормалізує роботу ферментів і бере участь у створенні нуклеїнових кислот.
  • Меланін, який є в какао, сприяє захисту людини від перегрівання на сонці.
  • Фенілетиламін у складі сприяє виробленню гормону радості й бадьорості.
  • Фолієва кислота, яка входить до складу какао-порошку, вкрай корисна для вагітних.

Але яким би корисно не було какао, лікарі не рекомендують захоплюватися цим напоєм через його високу калорійність — треба обмежитися 1-2 чашками на день.

Різновиди какао в каталозі ROZETKA

Щоб правильно купити якісний какао, потрібно знати, на які чинники варто звертати увагу. Вибираючи какао, ви можете побачити такі типи розфасовки:

  • Какао-порошок. Стандартний тип продукту. У формі порошку також виготовляється гарячий шоколад.
  • У капсулах. Для заварювання використовується одна капсули спресованого какао.
  • Гранули. Видається у формі гранул, які моментально заварюються.
  • Стики. Порошок розміщений у 25-грамових стиках. Один пакетик дорівнює одній порції. В упаковці може бути 10-20 штук.
  • У пакетиках. Представлений гарячий шоколад у сухій суміші. Пакетики порційні. Один пакетик відповідає за одну порцію напою. Коробка складається з 8-10 пакетиків.

Крім того, какао-порошок може бути адаптований для різних способів приготування:

  • Розчинний. Щоб приготувати какао насипають кілька ложок порошку та заливають водою або молоком. Причому температура рідини зазвичай не має значення. Швидкорозчинне какао часто використовується для дитячих сніданків — зручний і поживний варіант. Один із найпопулярніших у цій категорії — "Несквік" моментального приготування.
  • Вимагає варіння. Справжнє какао, воно зберігає всі корисні елементи какао-бобів. Таким порошком також посипають трюфелі, вони використовуються в наповненні бісквітів та декоруванні. Щоб приготувати напій, какао-порошок варять 20-25 хвилин
    у воді або молоці з цукром. 
  • Для кавомашини. Для заварювання з кавоварки застосовується гарячий шоколад сухої суміші. Він відрізняється насиченим смаком і ароматом. Застосовується як самостійно, так і як домішки до мокачино або інших типів кави.

Сорти какао

  • Criollo. Продукція преміум-класу високої якості. Вирощується в Мексиці й Центральній Америці. Насіння цього сорту представлене в білому або блідо-рожевому кольорі. За смаком порошок із присмаком шоколаду. Його змішують з іншими сортами, для отримання дорогого, елітного шоколаду.
  • Forastero. Вирощують в Африці, Еквадорі та Бразилії. Витривалий до погодних умов і хвороб сорт. Надає шоколаду вишуканий, насичений смак.
  • Trinitario. Сорт, який вийшов завдяки схрещуванню попередніх сортів. Якість продукту вишукана, використовується для створення шоколаду та смачного какао-порошку.

Вибираючи какао для дорослих або дітей, потрібно пам'ятати, що найголовніше — якість продукту, тому варто віддавати перевагу перевіреним виробникам. 

Показати ще 60 товарів