Кутери — корисні пристрої, які дають можливість швидко подрібнити будь-який продукт до необхідної консистенції. Ці апарати активно застосовуються у громадських закладах і на промислових виробництвах.
Різновиди та переваги кутерів
Кутер — це професійне кухонне обладнання, призначене для перемелювання м'яса та інших продуктів. Назва пристрою походить від англійського слова «cut», що у перекладі означає «різати». Він може замінити у використанні м'ясорубку, блендер, овочерізку, тістоміс.
Складається кутер із декількох частин:
- Чаші, яка може бути закритою або відкритою.
- Різального механізму. У нього входить ніж і приводний вал.
- Кришки
Кутери використовуються для приготування ковбасних виробів, фаршу, збивання мусів і кремів. Також їх можна застосовувати для подрібнення овочів, дроблення цукру та спецій, замішування тіста, виготовлення панірувальних сухарів. У каталозі інтернет-магазину ROZETKA представлені такі різновиди виробничих кутерів:
- ВідкритіЦі пристрої не мають кришки та не обладнуються вакуумною системою. Вони підходять для приготування будь-яких ковбасних виробів.
- Вакуумні. Вироби оснащуються вакуумною кришкою, завдяки чому у чаші створюється вакуум для мінімального надходження повітря. Завдяки цим пристроям м'ясо сильніше подрібнюється і фарш виходить ніжнішим. До того ж перероблення продукту у такий спосіб зберігає всі корисні властивості та поживні речовини.
- Варильні. Встановлюються у м'ясних цехах, де роблять варені ковбаси, сосиски та паштети.
Ножі професійних кутерів бувають:
- Серпоподібні. Використовуються для подрібнення продуктів до стану пюре.
- ЛініїПеремелюють м'ясо більшими шматками, для отримання грубого фаршу.
Переваги кутерів:
- Оснащуються декількома режимами роботи, завдяки чому якісно подрібнюють м'ясо.
- Продуктивний мотор швидко перемелює великі об’єми сировини, що необхідно у виробництві.
- Подрібнювачі м'яса прості в обслуговуванні та не вимагають особливого догляду.
- Виготовляються з міцного металу, тому працюють без ламання упродовж тривалого часу.
Як вибрати кутер?
В інтернет-магазині ROZETKA ви зможете купити кутер за вигідною ціною і зі швидкою доставкою по Україні. У каталозі магазину можна детально ознайомитися з моделями подрібнювачів, подивитися їхні технічні характеристики, світлини і прочитати відгуки попередніх покупців. Оплатити товар у ROZETKA можна за допомогою банківської картки, готівкою на пошті або безготівковим розрахунком. Також замовникам доступна можливість купити товар на виплат або у кредит під вигідний відсоток. Інформативні фільтри на сайті допоможуть вибрати пристрій з урахуванням таких параметрів.
МісткістьКутери для кафе та інших невеликих закладів мають об’єм від 3 до 15 літрів. Для більших підприємств потрібно вибрати пристрої місткістю від 20 до 40 літрів.
Швидкість обертанняПодрібнювачі м'яса працюють зі швидкістю 1500 обертів за хвилину і 3000 об./хв. Перші використовуються для м'якого та рівномірного розмелювання, а другі — для приготування соусів, мусів і фаршу.
Режими подрібнення:
- Низькошвидкісний. Використовується під час підготовки продуктів до приготування їжі.
- Високошвидкісний. Подрібнює м'ясні та інші продукти з максимальною швидкістю.
- Імпульсний. Забезпечує увімкнення мотора на максимальній швидкості, що дає можливість швидко змолоти маленьку порцію сировини.
- Безперервний. Змішує один або кілька продуктів до однорідної консистенції.
Додаткові опції:Додатково прилади оснащуються підігріванням і охолодженням чаші, а також захистом двигуна від перегрівання. Він автоматично вимикає пристрій від мережі, якщо виникає ризик перевантаження.
Виробник:
- Sirman. Випускає пристрої для використання на великих і маленьких виробництвах. З їхньою допомогою можна приготувати соуси, паштети та тісто. Укомплектовуються спеціальними ножами для дроблення горіхів і шоколаду.
- Gastrorag. Професійні вироби, які виготовляються з неіржавкої сталі. Оснащуються чашею об'ємом до 10 літрів і S-подібним ножем. Додатково обладнуються функцією плавного регулювання швидкості у діапазоні від 1100 до 2800 об./хв.
З огляду на перераховані вище параметри, ви зможете швидко вибрати та купити кутер для виробничого цеху або кухні ресторану. Ці вироби міцні, довговічні та швидко подрібнюють продукт в однорідну масу.