З настанням теплої пори року та гарної погоди в багатьох починається шашликовий сезон і виникає потреба придбати або знайти якісний гриль або мангал. Замариноване м'ясо, чудові пейзажі навколо, близькі люди, які зібралися разом — ідеальне проведення часу. Але важливим нюансом стає вибір необхідного обладнання, щоб під час відпочинку не сталося неприємностей.

Мангали, барбекю, гриль і інші жаровні: як вибрати?

Кількість пропозицій у магазинах кухонного спорядження часто лякає і викликає труднощі під час вибору у споживачів. Щоб їх уникнути, необхідно керуватися порадами від фахівців. Якісний товар має мати такі характеристики:

  • довговічні та міцні матеріали;
  • якісними покриттями вважаються жаростійка і порцелянова емаль;
  • товщина стінок приблизно 3 мм у грилях і мангалі;
  • гриль має бути обладнаний хромованою решіткою;
  • кількість шампурів підбирайте з огляду на власні вимоги;
  • міцне накриття і ін.

Важливо розглядати доступні та дозволені до використання предмети для розпалювання багаття. Найбільш безпечними для здоров'я вважаються дрова з берези та дуба, чого не можна сказати про вугілля, що випаровує у повітря шкідливі речовини. Тому мангали, гриль і барбекю рекомендується купувати, якщо вони працюють на твердому паливі.

Види жаровень для приготування їжі на природі

Розвиток кулінарної індустрії впливає на розробку відповідних товарів. З бажанням зробити приготування їжі максимально комфортним, швидким і якісним на ринку пропонують такі види жаровень:

  • Автоклав — предмет із неіржавкої сталі або чорного металу, призначений для стерилізації їжі. У випадку із шашликом дасть змогу тривалий час безпечно зберігати цей продукт харчування. Фахівці рекомендують робити вибір на користь такого матеріалу, як неіржавка сталь. Вона забезпечить довговічність, не піддається зовнішнім впливам, зокрема й корозіям, простий у використанні. Ще однією перевагою такої жаровні з таким покриттям є збереження презентабельного зовнішнього вигляду. Якщо в місцевості часто бувають опади, то краще вибрати газовий автоклав.
  • Барбекю — кухонний девайс, який дає змогу проводити різні кулінарні процеси на відкритому вогні: тушкування, варіння, смаження, запікання. З огляду на його різновиди є можливість придбати якісний переносний агрегат. Перевагою барбекю є те, що з ним немає необхідності в постійному контролюванні через регулювання температурного режиму. Досить обмежена поверхня не дає змогу готувати страви у великих обсягах, що визначається, як негативна характеристика предмета.
  • Гриль має великий попит у прихильників правильного харчування. Він не вимагає використання різних олій і в підсумку готує смачну та корисну страву. Інфрачервоні промені від вогню, які потрапляють на продукти харчування, роблять процес їхнього засвоєння оперативним.  Важливо, щоб у грилі була передбачена система захисту від поганих погодних умов, а висота легко регулювалася.
  • Коптильня — кухонна техніка у формі металевої ємності з ґратами, дном для палива та спеціальною ємністю, призначеною для стікання жирових відходів. Перед купівлею враховуйте максимальну глибину, наявність отворів для повітрообміну та вентиляції, герметична кришка. У невеликих за розмірами коптильнях має бути піддон. Бажано, щоб усередині була система автоматичного очищення від забруднень.
  • Піч на дровах — універсальне обладнання на кухні або для приготування вуличної їжі. Попри свої великі габарити дає змогу готувати одночасно декілька страв навіть із великою кількістю процесів у кожному. Вони мають привабливий і солідний зовнішній вигляд. Для них потрібно використовувати тільки дубові й березові дрова через їхню нетоксичності та нешкідливості для організму. Вадою подібних печей є досить великі параметри, що часто не дають змоги легко переміщати предмет у різні місця.
  • Тандир — прилад, у якому м'ясні та інші страви розміщуються всередині, завдяки чому просмажуються по всій довжині за короткий часовий проміжок. Він допомагає зберегти соковитість продуктів і їхній багатий смак. У тандирі немає відкритого доступу до вогню, адже приготування їжі відбувається завдяки тепловіддачі від стінок, через що унеможливлено підгоряння.
  • Мангал — найпопулярніший агрегат для створення м'ясних, овочевих або рибних кулінарних шедеврів. На його дні розміщується вугілля від згорілих дров, які є необхідним джерелом вогню. Буває переносний або розбірний вид такої жаровні. Його головні переваги в можливості оперативного складання, невеликій вазі, компактності, малогабаритності. Під час вибору зверніть увагу на товщину листової сталі.

Який же вид жаровні найкраще придбати? Орієнтуйтеся на свій бюджет, якість бажаного товару, його недоліки та переваги, окремі характеристики. Визначтеся, для яких цілей буде здійснено це придбання, у яких умовах буде експлуатуватися, що на ньому буде готуватися та інше.

Показати ще 60 товарів