Що таке набори ножів

Різні набори ножів — інструментарій зі сталі, потрібний для приготування їжі. Без такої деталі, як ніж просто не обійтися. Це стосується і професійних, і кухонних, і побутових умов. Дійсно, потреба в такому інвентарі є й у домогосподарок, і в шеф-кухарів дорогих закладів.

Це зумовлено тим, що процесів у готуванні досить багато, і впоратися одним ножем просто неможливо. У серйозних ресторанах їх взагалі буває майже 20 різновидів. В арсеналі люблячої мами, якій потрібно готувати на кілька членів сім'ї, їх набагато менше, проте, важливість інструментів від цього не зменшується.

Кожен зі складників відповідає за певну процедуру. Важливо мати окремий примірник для оброблення або звичайного нарізання. Також вони можуть бути абсолютно нестандартними та відповідати за чистку овочів або подібні процедури.

Важливим критерієм вибору є сталь, з якої вони зроблені. Найчастіше вона є загартованою. Гострота леза теж справа не остання, і на це потрібно звертати увагу. Має важливу вагу виробник. Усім відомо, що найкращі товари цієї галузі виготовляють швейцарці. Однак, сучасний ринок руйнує всі наявні стереотипи, представляючи якісні набори ножів французького, бельгійського та вітчизняного виробництва. Популярною і затребуваною називають продукцію німецької компанії BergHOFF, яка є визнаним лідером цієї галузі вже кілька десятків років.

Різновиди наборів ножів

Говорячи про класифікації, виділяють кілька параметрів за визначенням комплектів в одну групу. Далеко важливим чинником вважається чохол, у якому розташоване знаряддя. Найчастіше представників середнього цінового сегмента можна побачити в чохлі з тканини. Усередині нього є кілька відсіків для зручного зберігання. Також їх досить легко й безпечно переносити завдяки наявності невеликих фіксаторів. Це дуже важливо, адже, якщо упустити такий гострий предмет, можна поранитися або поранити тих, хто оточує.

Одним із найпопулярніших місць для зберігання вважаються силіконові піхви. Завдяки м'якості, вони не затуплюють вістря, однак, можливість їх випадання дорівнює нулю. Виробники пропонують дерев'яні підставки, які бувають різних форм і розмірів. Набори на підставці бувають горизонтальні або вертикальні. Також циліндрові та просто плоскі. У них буває ще й додаткова кількість отворів.

Також не можна не сказати про типізацію по виду зброї. Кухар, який себе поважає, мусить мати у своєму розпорядженні не менш ніж три тесаки — глаголять в один голос експерти та фахівці. Насамперед, це має бути масивний кухарський примірник, який відповідає за важливі процедури на кухні. До них належать оброблення філе, шаткування зелені, овочів і фруктів. Їхню верхню частину прийнято використовувати для очищення й тисняви часнику.  У конструкції є велика ручка, якою також користуються для відбиття м'яса або інших силових маніпуляціях. Далі треба вивчити універсальні різновиди.  Довжина леза становить приблизно 20 сантиметрів. Практикуються для розрізання м'яких продуктів харчування, на кшталт шинки або сиру. Невеликим різновидом, корисним в кухонних приміщеннях, називають маленький ножик для зачищення.

До наборів для ножів входять і спеціальні модифікації. До них належать хлібні або філейні, керамічні вироби. Другий підвид унікальний завдяки структурі. Він вузький і довгий з усіх подібних аналогів. Користуватися ним можна для обробки риби, зокрема підходить для зняття тонкої шкірки або зняття луски. Він також володіє гнучкістю, що дає змогу йому досягати незручних місць.

Хлібний має довге, міцне, однакової ширини, хвилясте або пилкоподібне лезо. Воно закінчується приблизно під прямим кутом до різальної крайки. Він "розпилює" хлібну кірку, а м’якуш ріже, як звичайний ніж.

Перед тим, як вибрати з такого широкого асортименту — важливо ознайомитися з усіма нюансами товарного ряду та вивчити докладно кожен елемент. Насамперед, потрібно відштовхуватися від власних потреб і бажань. Головне орієнтуватися на смак і технічні характеристики. Іноді буде корисним — звертатися до відгуків досвідчених споживачів, залишених у світовій павутині. 

Показати ще 60 товарів