Навіщо потрібна овочева консервація

Сьогодні овочева консервація — вельми популярний продукт із масою переваг. Сучасний ритм життя не дає змогу самостійно законсервувати овочі, отже, люди частіше стали купувати їх у магазинах. Це сильно заощаджує час, якого часто бракує. Деякі виготовлені так, що відрізнити від домашніх неможливо: вони такі самі смачні й у складі лише натуральні продукти. У холодну пору року не завжди є змога купити свіжі овочі, тому консерви на зиму — підхожий варіант. У правильних умовах довго зберігаються й не псуються. На святковому столі подібна їжа буде чудовою закускою, яка сподобається всім. Також містить корисні мінерали, клітковину та білок. Невисока ціна — приємна перевага цього товару. Різноманітність велика, будь-хто знайде їжу на свій смак.

Є вади. Насамперед овочева консервація не замінює «живих» продуктів: вона не має потрібних вітамінів. Хоч корисні складники там і є, краще віддавати перевагу свіжим овочам. Подібна їжа буває небезпечна для здоров'я й стають причиною хвороби. Завдяки браку кисню в банках і живильному середовищу шкідливі бактерії розмножуються й виділяють токсини. Маринад містить велику кількість оцтової кислоти й солі, від яких хочеться пити, затримується вода в організмі й підвищується апетит. Через останні властивості з'явиться бажання з'їсти щось важке, що позначиться на самопочутті.  Вони дратують слизову оболонку, що теж погано впливає на здоров'я. У деяких соліннях багато калорій, що є мінусом для людей, що стежать за фігурою. Але якщо не зловживати, великої шкоди не завдадуть.

Різновиди

Класифікація овочевої консервації доволі різноманітна. Насамперед вона вирізняється властивостями:

  • Вегетаріанська. До неї належать паростки бамбука й кукурудзяні качани. Використовуються як інгредієнти для салатів, для прикраси страв, приготування закусок і солоної випічки. Уживаються як самостійний гарнір.
  • Органічна. Виготовляються з натуральних органічних компонентів без додавання шкідливих речовин, не обробляються за допомогою хімії. Дуже добре підходять для дітей, оскільки містять тільки якісні продукти.

Розрізняються консерви за типом: помідори, огірки, гриби, кукурудза, перець, овочева ікра. Є також асорті, до складу яких входять різні види овочів, грибів і бобових. Горошок або квасоля чудово поєднуються із салатами, цибулю й часник використовують для приготування страв замість свіжих. Будь-який різновид — чудовий гарнір. Є багато різних виробників, що випускають схожий товар: Долина Бажань, Casa Rinaldi, Iberica і інші. Об'єм банок варіюється від 200 мілілітрів до 2,65 літра.

Вибір

Купуючи овочеву консервацію, треба розуміти, що вибрати з безлічі варіантів. Насамперед треба відштовхуватися від своїх смаків і вподобань. Обов'язково треба дивитися дату виготовлення й зовнішній вигляд покупки. Щоб запобігти отруєнню, потрібно ретельно вибирати товар. Кришка мусить бути абсолютно рівною, без здуття, на банці не може бути жодних патьоків, іржі й тріщин. Найкраще купувати овочі у власному соку, оскільки в них менше шкідливих компонентів, ніж у маринованих. Термін зберігання теж важливий, тому що натуральний продукт зберігається менше. Вартість залежить від виробника, якості та об'єму. Щоб шкідливого впливу було менше, треба краще дивитися склад і не купувати їжі з великою кількістю сумнівних інгредієнтів. Дата виготовлення мусить бути весняна/літня: у такому разі овочі були закриті свіжими.

Вибирати овочеву консервацію варто, орієнтуючись на попередніх покупців, які скажуть, що смачніше, безпечніше, більше сподобалося їм і їхній сім'ї. Знайомі, які вже купували таку продукцію, можуть знати щось про склад і смакові якості. Рекомендується почитати інформацію в різних статтях, відгуки в інтернеті. Там часто описані всі переваги й вади будь-якої речі. Продавці в магазинах підкажуть із вибором, оскільки вони добре розбираються в асортименті. Вибирати харчові продукти треба дуже уважно, адже неякісна консервація може коштувати здоров'я.

Показати ще