Важливу роль під час накривання на стіл відіграю предмети сервірування, які мають відповідати певним вимогам. Обов'язково мають бути прилади й потрібний посуд. Складно обійтися без скатертини й серветок. Продукція представлена в широкому асортименті.
Який товар придбати
Як зробити правильний вибір — популярне питання серед покупців. Правильно підібрати вироби для столу не так просто, для цього потрібно дотримуватися кількох вимог. На початку подається посуд, потім — прилади. Наприкінці розставляються келихи. Ставиться тарілка-підставка, на яку подається ще одна для перших страв або закусок.
На останньому етапі виносяться посудини зі спеціями, які розташовуються посередині столу. Передовсім треба придбати глибокі тарілки об’ємом 300 або 500 мл, у яких подається густий суп. Чашки з блюдцями використовуються для бульйонів і супів-пюре. Можуть бути з ручками та кришкою.
Пиріжкові ставлять із лівого боку від закусочних і застосовують для хліба та іншої випічки. Габарити таких виробів не мають перевищувати 175 мм. Салатники вводяться в експлуатацію для грибних виробів, різноманітної їжі, маринадів і салатів. Для свіжих овочів, як-от огірки й помідори, треба придбати вази на низькій ніжці.
Основні різновиди й характеристики предметів сервірування
Виділяють дві основні групи: попередня й виконавча. Першу використовують для звичайної підготовки залів кав’ярень і ресторанів для приймання гостей. Надаючи стандартні набори на одну персону. У другому випадку вводять в експлуатацію для особливих заходів: весіль, офіційних зустрічей, свят тощо. Варто розглянути основні різновиди предметів сервірування:
- Для декору. Виділяють серветки, рушники та пакети. На стіл обов'язково мають подавати хлібні кошики, соусниці, посудини для льоду й вазочки із солодощами.
- Для десертів. Використовується для накриття солодкого столу. Для шарлоток і пирогів, мусів і пудингів подаються маленькі ложки для десертів. У десертної виделки зазвичай три зубці. Маленький ніж призначений спеціально для солодкої їжі. Десертні тарілки застосовуються для суфле, полуниці з вершками й пудингів.
- Для закусок. Комплектуються виделкою й ножем. Зазвичай подаються для гарячих закусок і холодної їжі.
- Для молока. Застосовуються спеціальні ємності. Подаються окремо від кавових виробів.
- Для серветок. Стають не тільки засобом гігієни, а й елементом декорування. Правильно підібраний товар викличе позитивні емоції в клієнта та стане прикрасою будь-якого святкового залу.
- Для фруктів. Невеликий за розмірами ніж, загострений на кінці, подається спеціально для таких фруктових нарізок, як кавун, груші, ананаси й апельсини. Фруктові салати й законсервовані ягоди вживають виделкою з двома зубами. Певна етажерка підноситися під канапе.
Не варто забувати про прилади для риби, вигнуті та плоскі ложечки для морозива й щипчики для цукру. Виділяють такі матеріали виготовлення: керамічні, металеві, з порцеляни, з фаянсу і кришталю. На столі мають стояти тарілки для подавання основної страви, закусок і додатковий посуд для хлібних виробів, тостів і випічки.
Для проведення чайних і кавових церемоній рекомендується придбати чашки з блюдцями для кави, чаю та гарячого шоколаду. Для заварювання використовуються спеціальні чайники. Виділяють вироби для окропу й заварювальні. Термоси-кавники виготовляються з неіржавкої сталі, які комплектуються ситечком, щоб заварка не потрапила до чашки. А щоб атмосфера стала ще затишнішою й домашньою, використовуються фруктовниці. Часто вони виробляються зі скла та мають гарні візерунки й малюнки. У такий посуд можна складати й сезонні овочі з фруктами, і солодощі.
Френч-преси вводяться в експлуатацію для настоювання великої меленої кави в окропі, після чого відбувається віджимання кавової гущі. Під час винесення й подавання страв застосовуються столові блюда й таці, вази й візки. Для роздачі порціями ложки, щипці й черпаки. Для зручності або в разі потреби приносять вази для квітів, свічники та попільнички.
Варто вибирати продукцію відомих виробників, які надають гарантійний талон на товар. Цінова політика досить різна, що залежить від побажань покупця й цілі призначення. Під час покупки й вибору предметів сервірування варто прочитати та прислухатися до відгуків, порад досвідчених людей або тих, хто вже використовує таку продукцію.
Предмети сервірування: ціни на ROZETKA