Допомогай Superhumans разом з RZTK

Знайдено 22 товари

Популярні відгуки в категорії саке

Паша Сукач
Чудовий смак
Валентин Дроздов
Приобрел, испробовал на вкус, как обычная водка только очень легкая по составу; рис вода дрожи
без спиртов без добавок все как надо
Вадим
Отличный сливовый вкус. Очень сладкий саке.
Брал его дважды и каждый раз не замечал, как бутылка уходила.
Был бы чуть подешевле - брал бы на постоянной основе :)
Замотаев Павел
Соотношение цена-качество хорошее. Восприятие саке, как и других крепких напитков оттачивается опытом. Для меня, в отличие от виски, этот напиток не освоен. Я знаю, что дорогие сорта изготавливаются из сошлифованных зерен особого риса, выращенного на особых плантациях. Но, я не чувствую большой разницы меду этим саке и некоторыми сортами, которые я пробовал, и которые были дороже в несколько раз.
Іван Голіков
Чудовий продукт, якість відмінна. Не перший раз беру саке Akashi-Tai. Однак на сторінці продажу товару зображення і назва різняться (схоже, що переплутали картинки з Саке Akashi Sake Daiginjo Genshu Yamadanishiki 0.3 л 17% (4970860778103)).
Ален Ободовский
М'який-солодкий після смак, гріє
Журляк Іван
Чесно, ще не куштував. Купив на офіційну смерть путіна) але відчуваю, що відкрию як їхатиму на передок, а то так і не скуштую..
Іван Петренко
Дуже смачний, на смак і за запахом - солоденька полуниця. Алкоголь на смак майже не відчувався. Дуже сподобалося
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 

Характерні риси саке

Провідна роль у традиціях і звичаях Японії відведена саке, яке визнане національним надбанням. На батьківщині його називають ніхонсю, що наголошує на територіальній значущості, і сейсю — така назва закріплена в законодавстві. Саке виробляється багатьма брендами:

  • Akashi-Tai,
  • Ozeki,
  • Choya,
  • Dassai,
  • Bijito,
  • Tsuru-ume,
  • Hanatomoe,
  • Kidoizumi,
  • Kizan.

Цей продукт помилково вважають японською горілкою чи вином. Але правильніше говорити — дуже міцне рисове пиво, що пов'язано зі специфічним інгредієнтом, меншою міцністю та правилом подавання в охолодженому вигляді. До того ж у нього оригінальний колір від прозорого до жовтувато-бурштинового та зеленувато-лимонного, букет із хересними та приємно-гіркими тонами, нотками винограду, бананів і яблук.

Особливості виготовлення саке

Найбільші виробники досі дотримуються своїх авторських рецептів і трепетно зберігають секрети. Водночас усі дотримуються загальних принципів отримання саке шляхом зброджування сусла на основі рису. Він повинен бути тільки з високим вмістом крохмалю та ретельно відшліфованим. Чим сильніше здійснюється шліфування, тим преміальнішим виходить сорт (на етикетці позначений відсоток, що залишилося від початкового зерна). За початковим етапом іде промивання, замочування, пропарювання та змішування з іншими складниками. Багатоступеневий процес завершується, як правило, короткочасним дозріванням.

Різноманітність саке

Японське саке буває ігристе та тихе, фільтроване та нефільтроване, пастеризоване та непастеризоване. Водночас сучасна класифікація передбачає поділ на такі поширені типи:

  • дайгіндзьо — входить у вищу категорію «суперпреміум» (ступінь шліфування до 50%, проте застосовуються спеціальні, дуже точні методи ферментації), виділяється найтоншим і водночас більш вираженим ароматом;
  • хондзьодзо — виготовляється з рису, що зберіг до 70% ваги, з додаванням дистильованого спирту для зупинки бродіння, характеризується легкістю і водночас навмисною «грубуватістю»;
  • дзюммай — найчистіший без домішок, з квітковими ароматичними акцентами;
  • сиборітате — не проходить витримку, його розливають одразу після пресування та пастеризації, тому найзапашніше;
  • косю — навпаки, найвитриманіше (від 4 до 10 років) та з яскравим медовим присмаком.

Саке може бути різних смаків — від фруктового, яблучного, сливового та ананасового до трав'яного та юзу. У деяких сортах трапляються відтінки свіжих грибів, соєвого соусу та визрілого сиру. Міцність завжди менш ніж 30%, зазвичай становить 14-16%. Більшість традиційно розливається в непрозорі пляшки, які не пропускають світло, із порцеляни або кераміки, об'ємом 0.25, 0.5, 0.7 або 0.75 літра. Якщо використовується скло, його заведено фарбувати із зовнішнього боку, хоча іноді трапляються і прозорі скляні графини.

Саке: ціни на ROZETKA

Товар Ціна
Саке CHOYA 0.75 л 14.5% (4017871800031) 599₴
Саке Bijito Junmai 0.72 л 14.5% (4901410043082) 1141₴
Саке CHOYA Daiginjo Honjirushi Sakura 0.72 л 15.8% (4976879135579) 1050₴
Саке Dassai 39 Junmai Daiginjo 0.72 л 16% (4936446001089) 2450₴