Початок дня в ідеальних американських фільмах — це тарілка пластівців сухого сніданку, залита теплим молоком. Їжа першої половини дня в нашій культурі зовсім не була схожа на це, але час іде, одне покоління змінює інше, приходять нові стандарти. Якщо ви запитаєте прихильника швидко перекусити вранці, чому він віддає перевагу саме цьому різновиду трапези, відповідь проста: «Це швидко і смачно».

Різновиди сухих сніданків

Багато харчових корпорацій-гігантів виробляють кілька сортів різних форм, з різними добавками й смаками. Є безліч різновидів незалежно від форми:

  • Гранола. Ситний і смачний старт дня. Цей різновид снека популярний у США. Основний інгредієнт — це плющена вівсяна крупа, а також горіхи, мед і рис, запечені до хрусткого стану. Іноді до суміші для випікання гранол додають сухофрукти. Помірно підсолоджений, цей сухий сніданок добре поєднується з більш традиційними добавками: ягодами, йогуртом та іншим.  
  • Каші. Мабуть, одна з найбільш звичних страв на ранковому столі. Є два різновиди каш: швидкого приготування й ті, які варяться 3 хвилини на вогні. Основна їхня відмінність у помолі вівсяних зерен: для каш швидкого приготування їх мелють тонше. Якщо ви поспішаєте на роботу, а підкріпитися перед початком робочого дня хочеться, то вам підійде каша швидкого приготування. У пакетиках буває підсушена не тільки вівсяна, але й гречана крупа. Великий попит усе-таки мають класичні вівсяні пластівці. Вибір каш зараз великий: «порожня» вівсянка, вівсянка із сухофруктами, ягодами, вершками, медом і горіхами.
  • Кранчі. Корисний різновид сухого сніданку для тих, хто худне, й абсолютно ще не розкручений виробниками. Це цільнозернові ласощі з вівса. Дієтологи радять вживати саме кранчі, замість звичних солодощів. Серед плюсів виділяють — стабілізацію рівня цукру в крові, очищення шлунково-кишкового тракту і швидке поповнення сил. Також прекрасно поєднується з йогуртами та ягодами.
  • Мюслі. Одне з найулюбленіших ласощів дітей і дорослих. Мюслі являють собою сирі або запечені злаки, сухофрукти, паростки пшениці, висівки та інше, які часто їдять із молоком. Їх можна й потрібно заправляти медом або теплим молоком. Також потрібно зазначити, що запечені мюслі солодші за звичайні, оскільки для цього процесу використовуються натуральні соки, мед, сиропи та ін.
  • Висівки. Загалом — це побічний продукт борошномельного виробництва, який являє собою тверду оболонку зерна, проте попри таке неблагородне походження, висівки дуже корисні для шлунково-кишкового тракту, а також як сніданок на початку дня. Це джерело корисних мікроелементів, а головне — клітковини.
  • Пластівці. Найбільш суперечливий за корисністю продукт в усьому світі. Переважно пластівці бувають двох типів: кукурудзяні та вівсяні. Зазвичай виготовляються без добавок і згодом не потребують додаткового термооброблення. Також пластівці поділяються на різні категорії: для дітей, для тих, хто худне, для діабетиків та ін.

Користь і шкода

Запитання, користь чи все-таки шкоду приносять у життя людини подібні продукти, досі залишається відкритим для всього світу. Річ у тім, що скільки виробників — стільки технік виробництва. Так, злакові, з яких виготовляють продукт, корисні, але тільки не тоді, коли зазнали зайвого оброблення. Користь від споживання сухих сніданків величезна: швидкість приготування, натуральні не калорійні інгредієнти, можливість поєднання з різними продуктами.

Але все-таки є й чималий мінус — великий вміст цукру в деяких різновидах пластівців і снеків, а також зайве термооброблення, яке вбиває всі корисні мікроелементи у складі.

Як і які обрати товари?

У цьому питанні все виключно індивідуальне й залежить від смакових уподобань. Деякі люди віддають перевагу тільки мюслі або каші швидкого приготування, які, на їхню думку, більш нешкідливі, ніж пластівці та граноли. Але одними з найкорисніших серед переліку напівготових страв є висівки, оскільки вони містять максимальну кількість потрібних мікроелементів і поєднуються практично з усіма звичними продуктами.

Обираючи сухий сніданок для себе, потрібно орієнтуватися на особисті смакові вподобання, а також на склад снеків, яким ви віддаєте перевагу. Використання додаткових емульгаторів і стабілізаторів смаку, а також різних добавок, можуть вплинути на організм не в найкращий спосіб. Маючи базову інформацію про певний продукт, робіть висновок, який з них обрати. Ще одне важливе правило: не женіться за брендами, ознайомтеся з відгуками людей щодо продукту, який вам сподобався, там само ви зможете знайти й поради щодо приготування, вживання.

Показати ще 60 товарів