- Дмитро М***Відгук від покупця. Продавець: Rozetka
Отличный начальный базовый NAS, который недавно (май 2023) стал флагманом базовых моделей Synology.
DSM 7.x - как обычно на высоте. Как хранилище выполняет все поставленные задачи. Ставил компоновку дисков SSD и HDD.
Хранилище - стабильно.
Time Machine - стабильно.
Переключение между LAN1/LAN2 - стабильно, если один провайдер вышел из строя.
Для мультимедиа, Plex Pass дает Hardware Acceleration и использует видео сопроцессор Intel Quick Sync Video, что снижает работу CPU и работает со всеми популярными профилями 4K видео, поэтому любое видео запускается через 1-5 секунд на телевизоре/приставке/смартфоне. Для обычного видео (720p/1080p), даже нет смысла брать Plex Pass подписку.
Что не сильно нравится, то что в Fan Speed: “Quiet Mode” конфигурации и при 0-й нагрузке, кулер - слышно, хотя диаметр не маленький. Явно сэкономил на подшипнике системы охлаждения. Но чтобы заменить кулер - необходимо разобрать почти весь корпус, процесс наверняка приведет к слету гарантии.
Наше насущное, при штатной работе потребляет 10-15 Ватт. Блок питания на 60W (12V 5A).- Переваги:
- Обновленная базовая модель
- Недоліки:
- Система охлаждения
- Ігор Т***
а можна задіяти відразу 2 Lan?
- Дмитро М***
Ігор, из коробки есть такая возможность (не могу прикрепить скриншоты к ответу).
Synology предоставляет несколько режимов для использования LAN1/LAN2 совместно - Link Aggregation Mode.
Рекомендую ознакомиться с первоисточником:
посилання
- симонПродавець: Rozetka
з приводу кулера ds224+
у моєму екземплярі кулер було чутно на низьких обертах
але тільки при повній тиші і поряд (- Переваги:
- найкращий домашній nas
- Недоліки:
- значних недоліків немає
- Віктор Б***
підкажіть модель кулера який встановили
- симон
Встановлено Noctua NF-B9-1600 (3-pin)
Важливо!
Вентилятор 4-pin не ставити!
ds224+ видає помилку кулера і не працює
- Дмитро П***Відгук від покупця. Продавець: Rozetka
Найс! Усе працює добре, без нарікань. Зручний UI.
- Сергій_Продавець: Rozetka
Крутий NAS. Налаштування системи без заморочок. Я вперше з такою мав справу з NAS. Але ніяких проблем з налаштуванням не мав. Можна збільшити оперативку на багато більше ніж заявлено в інструкції. Я поставив планку на усі 16Гб і отримав усі 18 Гб опеативной пам'яті. Єдине я не розумію як зберегти інфу на дисках коли прийдется з якоїсь причини заново налаштовувати цей NAS (наприклад тупо зламався і його повернули після ремонту)
- Олександр
Читайте мануали на сайті Synology. Там все дуже добре розписано.
- Леонід С***
привіт!
А яку саме память поставили на 16 Гігабайт ?
Щойно придбав собі цей NAS і також хочу збільшити ОЗП.
Дивлюсь на формуах та ютубі, шо память не вся підходить. Там можуть відрізнятись декілька літер і все - не підійде.
Було б чудово, якби ви дали або посилання, або повну назву памяті
- ОлександрПродавець: Rozetka
Придбав не тут, але хочу поділитися враженнями після 3 місяців використання. Це мій перший NAS. Налаштував швидко, встановив все необхідно додаткове ПЗ. Основне використання ях Plex сервер та для фотографій (Synology Photos).
З Plex все добре, фільми навіть по 80 ГБ відвторюютсья без проблем. Єдине що не працює так як я сподівався - це відтворення субтитрів для деяких пристрой таких як СмартТВ. Мій достить новий Самсунг не може відтворювати субтитри, тому відео траскодується а для цього не вистачає потужності процесора NAS для транскодингу.
Для фотографій загалом все добре, єдиний недолік для мене це в сфері шерінга між декількома аккаунтами.
По мінусам це пластиковий корпус та відсутність нормального захисту від вібраціі дисків. При встановленому NAS HDD 5400, дуже гучно + вібрація, чути навіть з іншой кімнати, тож поміняв на ССД.
Також в мойому екземплярі ще є невеликий шум та вібраця від вентилятору, хотів замінити на інший, але корпус дуже тяжко розибрається і є ризик зламати кріплення.- Переваги:
- Готовий до роботи "з коробки"
- Недоліки:
- Пластиковий корпус, поганий антивібраційний захист для дисків
- Дмитрий В***
думаю придбати, тому зацікавив ваш досвід.
підкажіть, який HDD у вас стояв? можливо не спеціалізований для NAS?
для менших об'ємів файлів, наприклад, 30Гб для транскодування вистачало процесору цього? - Олександр К***
Як раз навпаки був спеціалізований - Western Digital Red Plus 4TB 5400rpm 256МБ
Я залишав відгук на розетці, HDD взагалі поплив після 2 місяців використання, так що цей точно не рекомендую, хоча відгуки по ньому як про один з найкращіх HDD.
По транскодуванню, єдине де я побачив проблеми це саме відео з субтитрами і саме на ТВ, тобто інші клієнти - мобильний телефон та планшет старенький нативно відтворювали. Брав для колекціі аніме то це трохи критично, якість була FHD кодек в більшості H265. Все інше, наприклад, фільми по 80 Гб відвторюються без проблем, бо нативно. - Дмитрий В***
можливо проблема в тому що ваш WD був не CMR а SMR - це важливо для швидкості запису, олночасного читання/запису кількох потоків данних, а ВД саме зашкварились не відкривши цю інфу, але легко гугляться кілька моделей за запитом WD CMR models. SMR HDD швидко перевантажують свої контролери і починають скидати швидкість, може саме при читанні субтитрів він читав з різних ділянок і пішов в перевантаження. як результат те що ви отримали. бо проц, як ви самі підмітили, тащить декодування досить важкі.
але це здогадка, треба перевіряти.
- Юрій К***Відгук від покупця. Продавець: Rozetka
Заявлений функціонал виконує. Виявилось сюрпризом що Video Station більше не підтримується. Довелось трохи заморочитись щоб встановити jellyfin, так як plex не подобається, я підтримую опен слрс рішення.
Із приємного дійсно пам'ять можна розширити досить добре, встановив планку на 8гб від самсунг і отрима 10Гб ОЗУ. Додаток фото не зручний тим що не можна вказати окремі папки крім папки за замовчуванням, досить не зручно. Але то все софтові питання. Переносив дані з старого сховища qnap, то швидкість копіювання бібліотеки фільми досягла 130МБайт/сек що досить добре!
В порівнянні зі сховищами Qnap налаштування складніше. На мою думку у Qnap Програми від виробника набагато зручніші ніж у Synology.- Переваги:
- Досить потужне залізо, розширення ОЗУ
- Недоліки:
- Незручний софт від виробника, не підтримується VideoStation
- Валерій
Порівняння з Qnap, то не більше ніж просто Ваші старі звички. На ділі софт від Сіно є чи не стандартом де-факто в індустрії NAS. Ніяки ASUS, Qnap-и і т.п. з Sinology й поруч не лежали. Взяти хоча б підтримку і комьюніті одного лише Сіно та всіх інших разом узятих...
- Андрій Л***
Чи підтримує Container Manager (Docker)?
- Валерій
Звичайно що Докер підтримується. Тут же процик Інтел. Та й з відключенням підтримки HEVC кодеків і VideoStation в DSM 7.2.2.x теж все вирішується. На GitHub вже давно є потрібні патчі.
- Ростислав Б***Відгук від покупця. Продавець: Rozetka
Користуюсь тільки 2 дні, сказати мало що можу, узяв для зберігання фото, що б можна було дивитись фільми в Plex 1к -2к d 4к я не знайшов де можна завантажити фільми.
Що сподобалось,
1)Легко налаштовується, саме головне слідувати інструкції.
2) Сама система приємна.
3) Функціонал свій виконує,
4) Поки узяв 1 HDD на 6 гб. 5400 обертів,(в майбутньому ще один такий куплю щоб було дзеркало зберігання)
Недоліки
1) те що 1 USB і він дуже близько до LAN та живлення, не зручно, (я хочу до нього підключити WIFI 6 і що б проводах не було ) провірю як воно )
2) те що максимум 6 гіг оправної пам'яті.(при купівлі у вас тільки 2 якщо шо)
3) Не має M2. SDD дуже не зручно.... хо тів би там систему зберігати що б вона від HDD не залежала і то ді був би він швидше на багато.
В майбутньому розширю свій коментарій. Поки тестую.- Переваги:
- Зручне управління, синхронізація, зберігання даних, вид.
- Недоліки:
- До недоліки це 1) не має M2.SSD то му що дуже не вистачає що б його система була там. 2) максимум оперативної пам'яті 6гб
- Сергій
Тобто, купуючи NAS без M.2, знаючи про це, бо ви ж читаєте що купуєте - ви вказуєте недоліком відсутність M.2? Будь ласка, поясніть мені, чому там немає M.2 якщо ви купуєте NAS без M.2? Як таке може бути, що M.2 немає коли його там немає? Чи я в чомусь помиляюсь?
- Тарас
До речі, кокурент цієї моделі Synology під назвою QNAP TS-262-4g має М.2 роз'єм для SSD, який використовується в якості кешу. Але змусити саму коробку зберігати образ системи на швидкісному SSD неможливо. Все зроблено так, що образ жорстко прив'язаний до зберігання на внутрішній флеш-пам'яті DOM, виготовлену з дешевих чипів енергонезалежної пам'яті, що розпаяна на материнці і має далеко не найкращу швидкість роботи і не надто високу надійність. Часто ця внутрішня флешка незворотно псується при нештатному відключенні живлення. Окрім того, якщо Ви дивитесь з NAS лише фільми і іноду робите бекапи фото зі смартфонів, але не розгортаєте віртуальну машину і не пишете скріпти в Docker, то SDD-кеш може стояти пустим. Тому наявність SSD-кешу не завжди прискорить завантаження самої ОС
- Тарас
І другий конкурент Synology з Китаю(Terramaster F2-223) - він має розширювану оперативну пам'ять і слот під SSD-кеш, але його ОС, що називається TOS - забагована, не така зручна як DSM, по ній майже немає відеомануалів на youtube з налаштування. До того ж цей NAS має 2-ядерний проц і шумний високообертовий кулер меншого діаметру 6см (як і у випадку з Qnap), ніж в Syno з його відносно тихим 9-см кулером з меншою частотою обертання, якому є заміна у вигляді Noctua slim. Ходять чутки, що на це чудо можна встановити ломану DSM (китайці назвали її XPENOLOGY) і перетворити мало не в Synology за нижчу ціну. Але мені стрьомно ставити у себе вдома пристрій, ПЗ до якого ламали китайці (не виключено, що разом з кацапами), і невідомо що прописано в його коді і на які китайські сервери він зливає мої дані