Власна марка RZTK

Котелок 5 л, Ø 26см чавунний зі скляною кришкою Maysternya. Вага 4,68кг (Т403С3Ук)

Код:  344046811

Котелок 5 л, Ø 26см чавунний зі скляною кришкою Maysternya. Вага 4,68кг (Т403С3Ук)

Код:  344046811

Є в наявності

980

Гарантія. Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 

Опис

Котелок чавунний. Саме котелок. "Каструлею" його називати не дуже добре, хоча на коробці у нас поки що написано каструля) Я про те, що варити в ньому супи (бо каструля) не потрібно. Може поржавіти. Та й навіщо? Для супа чудово підходить будь-яка звичайна каструля. І легше, і не іржавіє.

А ось стушкувати щось: чи плов, чи кашу розсипчасту – це ТАК! Обсмажив м'ясо прям у ньому, а потім картоплю спеції, овочі… Ну, словом для тушкування/томлення краще за чавун немає нічого. З емаллю всередині звичайно крутіше буде, але це буде в 2 рази дорожче, плюс емаль часто відлітає. І дряпається. Металевою ложкою помішувати недобре.

Кришка скляна найпростіша, нічого незвичайного 26см. Ручка бакелітова.

Трохи про чавун:

Залізо з вмістом вуглецю більше 2,14%. Якщо менше, то сталь. Залізо у чистому вигляді! У нашому випадку без будь-якого покриття (без емалі). Тому може іржавіти, якщо залишати мокрою! Важка! Не плутати зі старою бабусиною чавунною сковорідкою з литого алюмінію. Покриття на чавунному посуді утворюється в процесі прожарювання (якщо нова). А в процесі приготування воно постійно оновлюється. Але це не антипригарне покриття, як багато хто чомусь думають (бо чорне?), а найтонша полімерна плівка із запеченого масла (жиру), яка захищає вашу посудину від корозії, а також має гідрофобні властивості (відштовхує воду). І тому, щоб не прилипало, готувати потрібно з олією. Хіба що коржі можна без олії пекти. І так. На чавуні можна ПЕКТИ. Тому що він, крім усього іншого, має високу теплову емісію. Це є чи не головна перевага чавуну. Здатність віддавати тепло. Тепло від добре прогрітої сковороди ви відчуєте за півметра! Подібного ефекту вам від інших матеріалів не отримати. Теплова емісія у чавуну в 10 разів вища, ніж у алюмінію. Це означає, що продукт готується не тільки в місці торкання поверхні, а практично повністю. Пропікається. І якщо на алюмінієвій пательні млинці ви смажите, то на чавунній ви їх печете)

Загальні відчуття від готування на чавунному посуді:

Мої особисті. Ні на що не претендую)

1. У вас надійна та зручна річ. І вона не стане непридатною (як улюблені кросівки, з яких вже пальці вилазять, а ви їх зберігаєте як пам'ять). У вас з цією річчю пов'язані купа спогадів, і як правило про хороше))). Вона у вас є! Вам не потрібно буде щороку шукати та купувати «бажано таку ж», бо до такої ви звикли, а «таких» уже не випускають… І вам потрібно пробувати щось нове, незрозуміле з непередбачуваним результатом. Я консерватор. Звикаю до добрих речей. Мені в таких ситуаціях трохи складно... Не кажучи вже про те, що це вкрай вигідне вкладення, 100% річних))

2. Її можна бити всім, що під руку попадеться: можна металевою лопаткою, можна ножем, можна виделкою, та хоч шпателем. Нічого ви там не пошкодите і нічого після цього не облізете. Можна різати прямо на сковороді. Це зручно.

3. Дивишся на неї, і хочеться щось приготувати. І не тому, що їсти хочеться, а тому, що на ній приємно готувати.

4. Такі речі приємно дарувати. Якщо людина здружиться з чавуном, то він буде вам потім дякувати ще років 20))). До того ж і веганам теж дуже до речі. Я подарував другу, просунутому йогу, так він у захваті, пече на ній якісь там свої веганські коржі.

5. А ще можна не морочаючись постукати ложкою об борт після помішування, збивши з неї шматочки їжі. Дрібниця, а зручно)

6. І так, я вже років 15 не користуюсь ніякими іншими сковорідками, тож забув найголовніше - абсолютно нешкідливо. Жодних там перфтороктанових кислот або їх «нешкідливих» замінників.

Характеристики

Місткість, л
Матеріал
Сумісність з джерелами тепла
Кришка
Дивитися всі характеристики →

Відгуки покупців 3

  • Вячеслав Гончар
    Відгук від покупця. Продавець: Далайн

    Купил год назад, функции выполняет на ура. Очень доволен, рекомендую.

    Переваги:
    Ничего не прилипает, не пригорает.
    Температуру держит отлично.
    Недоліки:
    Нет
  • Віталій
    Відгук від покупця. Продавець: Далайн

    Вибирав кумам на річницю весілля!Котелок виправдав всі очікування.
    Якість відмінна. Об'ємний.

    Святкувати перемогу будемо саме з ним.
    Дякую.

    Переваги:
    Все супер.
    Недоліки:
    Не помітив.
  • Олег Грицев
    Відгук від покупця. Продавець: Далайн

    Варто зазначити, що товар надіслали швидко та вчасно. Упаковано добре, навіть в крафт-папір обгорнули) При огляді на пошті нічого критичного не помітив, окрім того, що кришка трішки нерівномірно прилягає. Ну то таке. Вже дома, на рівній поверхні з'ясовувалось що не тільки кришка, а й дно не рівне, ходить ходуром як то кажуть. Але, знову ж таки не критично, тому що зрозуміло що при литті чавуну ідеальної форми дуже важко добитися.
    Але ось, нарешті дійшли руки до котелка, а саме відпалу. Після того, як зробив відпал і вигоріло все технічне мастило, біля однієї з ручок помітив тріщину, а це вже не приємно. Ну і стали помітні інші "непролиття" на самому дну. Можливо форми вже своє відпрацювали, а можливо для них така якість прийнятна...

    P.S. за горіхи папуги просили передати дякую. Були смачні.
    А ось за ту лопатку з фольги, ніт. Не кладіть її, бо це не повага до клієнта. Вона згинається не те що двома пальцями, а навіть якщо на неї подмухати щосили! Замініть її на дерев'яну, якшо вже так хочеться вкладати подарунок.

    Переваги:
    Чавун
    Недоліки:
    Якість лиття

* Увага! В описі/характеристиках товару вказаний загальний (розрахунковий) об'єм посуду. Фактичний об'єм може бути меншим на 10-15%.

 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image