М'які знижки щоразу поруч до 50%

Відгуки покупців про Маршрутизатор Asus ROG Rapture GT-AX6000 (90IG0780-MO3B00) WiFi6 / AX6000 / 2.5Гбіт/с / USB 3G/4G / Підтримка MESH

Оцінка користувачів 4/5
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Шановні представники компанії Asus, прошу звернути увагу на роботу Вашого сервісного центру!
    В мене даний роутер під помірним навантаженням перезавантажується кожну добу!
    В офіційному сервісному центрі для ремонту було здійснено, цитую «перепрошивку роутера». При чому навіть номер версії прошивки після «ремонту» не змінився (роутер до ремонту був на останній версії)! В чому суть!?
    Після «ремонту» роутер знов сам перезавантажується протягом доби роботи.
    Це флагманський роутер? Це рівень ремонту флагманського роутеру?
    Тоді краще купляти щось дешевше та іншого виробника.

Переваги:
    Недоліки:
    Перезавантажується кожну добу
    • Представник бренду

Добрий день, Костянтин!
      Дуже прикро, що так сталось. Чи можете ви через нашу службу підтримки повідомити деталі - коли і куди саме звертались, а також - серійний номер пристрою.
      Будемо розбиратись з ситуацією.
      Уточніть, будь ласка, маршрутизатор живиться від свого комплектного блока живлення, чи від якогось іншого джерела живлення?

• Костянтин

Відповідь від служби технічної підтримки ASUS: "Технічна підтримка не займається ремонтом техніки Asus та не має важелів впливу на АСЦ. Технічна підтримка проводить консультації, щодо технічних питань продуктів Asus."

Дуже дякую ASUS та Rozetka! Проблему вирішено в повному обсязі

Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Роутер постійно сам по собі перезавантажується. Іноді через 24 години, іноді - через тиждень.

Переваги:
    Коли працює - швидкий.
    Недоліки:
    Сам перезавантажується.
  • Андрій Кравченко
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Після кожного відключення світла доводиться танцювати з бубном навколо роутера для того щоб він знову починав роздавати інтернет. Іноді допомагає просто вимкнути ввімкнути в розетку а іноді доводиться повністю скидати до стандартних налаштувань. Така біда і від кабелю інтернету і в режимі репітера.

Переваги:
    Виглядає круто та масивно.
    Недоліки:
    Не виконує свою основну функцію.
    • Представник бренду

Добрий день, Андрій!
      Під час відключень електрики Ви живите маршрутизатор від якогось альтернативного джерела?
      То, можливо, проблема у цьому альтернативному джерелі живлення, а не маршрутизаторі?
      Ми взагалі не радимо живити маршрутизатори якось інакше, ніж від комплектного блока живлення.
      Бо всілякі DC-DC-конвертори і таке інше не дають достатньої потужності для надійної роботи потужних бездротових маршрутизаторів.
      Якщо ж проблема виникає просто після аварійного вимкнення живлення, то варто за можливості зазделегідь вимикати маршрутизатор. Такі аварійні вимкнення електропостачання не є нормальним режимом роботи для електроніки і можуть призвести до виходу з ладу пристроїв.

• Олександр
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Купив пів року тому. Причина в тому, що старий роутер почав глючити після того як мій «смарт» будинок розрісся і разом з сімейними гаджетами одночасно були в мережі 20 пристроїв.
    Обирав цей роутер, бо тут потужний процесор та 1Гб оперативки, а також він не гріється.
    Роутером задоволений. Єдине що, на рідній прошивці потужність WiFi не сама вища серед конкурентів. Але в моєму випадку це не проблема, так як маю Mesh мережу, в якому є ще два вузли. А даний роутер є головним.

Нещодавно купив 4G модем ZTE, підключив через USB. І використовую як резервний канал, так як провайдер під час блек аутів довго не витримує. Так от, модем підʼєднався автоматично, роутер вміє працювати в такому режимі.
    Також встановив застосунок на мобільний телефон і можу контролювати стан мережі віддалено, оновлювати систему, налаштовувати різні функції.

Доречі - з коробки, на перших прошивках роутер іноді глючив. Але на нього постійно виходять нові прошивки і там дуже багато змін та нового функціоналу. І зараз роутер почав працювати ідеально.

Переваги:
    Потужний процесор та 1Гб оперативки
    Недоліки:
    Ціна та задушений WiFi на рідній прошивці.
    • Представник бренду

Добрий день, Олександр!
      Потужність радіосигналу не може перевищувати встановлені у країні норми.
      Інакше пристрій просто не пройде сертифікацію і не буде продаватись взагалі.
      Враховуйте той факт, що Ваші мобільні гаджети чи ІоТ пристрої мають суттєво нижчу потужність радіомодулів і не зможуть подолати ту ж саму відстань, на якій може працювати маршрутизатор.
      Тому зараз для великих площ помешкання краще зразу розгортати меш-систему.

• Сергій
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Змінив на нього свій старенький TP-LINK TL-WR842ND. Перше враження - він ВЕЛИКИЙ! Великий та гарний, футуристичний. Встановив мобільний додаток Asus Router на смартфон після чого легко обновив та налаштував роутер. Налаштовується дуже просто, все інтуїтивно зрозуміло. Дуже зручно управляти внутрішньою мережею через мобільний додаток. Сигнал ловить в будь якій частині 4-х кімнатної квартири. Роутером задоволений на 100%.

Переваги:
    Якість, функціонал з "запасом".
    Недоліки:
    Для когось це можуть бути його габарити, а також ціна.
  • Єгор
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Продуктивна машина, яка не дасть просадок ping і 24/7 забезпечить стабільний сигнал, навіть у порівнянні з TUF AX6000. 5Ghz працює в будь-якій точці квартири (86 кв. м.) і навіть не має потреби з'єднувати комп'ютер дротом - через 2 стіни і відстані 4.5 метрів маю незначні втрати (5-10 мб/с).
    Зручний у налаштуванні, має майже всі відомі функції. Може виявитись завеликим і важким, але це повністю компенсується його перевагами.

Переваги:
    Потужний, надійний, стабільний, має гарне покриття
    Недоліки:
    Відсутні
  • Андрей
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Роутер очень производительный и удобный в настройке, использую как основной для mesh сети. При покупке стоит учитывать что размер устройства достаточно большой.
    Единственное что в нем потрепало нервы - включенная по умолчанию настройка wifi - Protected Management Frames - пока не отключил, не смог подключить больше половины умных устройств в диапазоне 2.4G и даже mibox в диапазоне 5G отказывался нормально держать связь.

• Максим

Интересно, а почему у вас WiFi6 выключен, судя по тому, что я вижу на вашем фото?

• Андрей

WiFi6 не выключен полностью, смартконнект не включал, поэтому у меня раздельные сети в диапазонах 2.4 и 5, вот расширение WiFi6 отключил в целях совместимости конкретно в диапазоне 2.4

• Олег Верзунов
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Самолет. Добавил к существующей паре 92х и полностью покрыл дом.

• Сергій Кутаєв
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Надивився красивих роликів, як цей девайс пробиває 2 стіни і видає адекватний коннекшн на відстані до 30 метрів по Wi-Fi і вирішив собі купити.
    Дисклеймер - цей девайс брався під іншу квартиру, наразі туди завезти і все нормально прогнати не можливо, але планую під нього ставити тариф 2.5 Гб/с, тому через пару місяців буду доповнювати відгук, як він поводить себе на таких швидкостях (а по тех. характеристиках мав би поводити він себе гарно і чемно)

Наразі вдалось відтестувати лише потужність з'єднання через Wi-Fi.
    Зараз використовую роутер Xiaomi AX3600 на китайській прошивці (це важливо), який дешевий +- в 2 рази. З ним і тестував. Існуючий тариф на кабелі - до 1 ГБ/с

Тестував через Wi-Fi speedtest на мобільному телефоні (Asus Rog Phone 6)
    1. Впритул до девайса. Xiaomi видав більше. умовно 870 мб/с проти 840 мб/с на Асусі. Тип зв'язку - 5G
    2. На відстані умовно 12-14 метрів через 2 грубих несучих стіни (3-кімнатна квартира, в ближчому куті стоять 2 роутера, я перебував в ближчому куті в іншій кімнаті, до цих же роутерів). Роутери розміщені під столом. Оба показали +- однакові результати (6 мб/с з перериванням сигналу).
    3. На такій же відстані як в пункті 2, але роутери поставив на стіл (висота 75 см). Xiaomi видав в районі 25 мб/с. Асус тих же 6 мб/с, із перериванням сигналу. На Асусі пробував крутити антени по різних сторонах (включаючи "правильне" положення антен згідно інструкції) - 0 різниці.
    4. Апдейтив прошивку на Асусі через додаток - жодних позитивних змін не помітив, навіть навпаки - таке враження, що стало трошки гірше, бо швидкість впала до 2-3 мб/с на великій відстані з жорсткими втратами зв'язку

Результати: Сам техніку Xiaomi не дуже люблю. Бюджетні девайси, "китайська" якість, слабка підтримка (в моєму випадку ще і китайський інтерфейс), і того почав з неї злізати. Тим не менше, у даному випадку Асус зганьбився. Очікував як мінімум такі самі результати, але точно не гірші.

Тепер нарахунок китайської прошивки. Наскільки я знаю, є закони ЄС, які примушують обрізати сигнал. Питання до представника - чи дійсно прошивка це ріже? Чи є десь нормальні прошивки, які не постачаються через офіційний канал, але доступні до скачування без обмеження сигналу?

Переваги:
    Працює, гігабіт видає, красивий localhost, та інші маркетингові штучки
    Недоліки:
    Слабкий сигнал через прошивку/елементну базу (?)
    • Представник бренду

Добрий день, Сергій!
      1. Впритул до роутера вимірювати швидкості не варто, результати будуть гірші. Оптимальна відставнь - 3 метри.
      2. Дві товсті стіни - досить складна перешкода для будь-якого домашнього маршрутизатора. Я взагалі завжди раджу за можливості розташовувати маршрутизатор так, щоб між ним та клієнтами було не більше однієї товстої стіни. Або ж додавати меш-вузли. В кутку (чи під столом, у шафі тощо) роутери теж працюють гірше, бажано відсунути від кута ближче до центру приміщення, наскільки це дозволяє зробити кабель WAN.
      3. Дуже дивно, що на столі GT-AX6000 працював гірше, ніж під столом. Швидше за все, це якась похибка вимірювання.
      4. Оновлення прошивки не впливає на потужність сигналу, швидкість тощо. Зазвичай оновлення додають новий функціонал чи покращують безпеку. Після оновлення бажано скинути налаштування і налаштувати пристрій заново.
      5. Дійсно, пристрої, вироблені для інших регіонів можуть мати більшу потужність радіовипромінювання, відповідно до нормативів країни призначення. В Україні діють ті ж самі обмеження на потужність, як і у всій Європі. Пристрої, що не відповідають вимогам, просто не проходять сертьифікацію і не можуть продаватись. А зміна апаратних характеристик чи ПЗ з метою збільшення потужності радіовипромінювання чи робочих частот є порушенням умов безліцензійного використання для домашніх Wi-Fi пристроїв.
      6. Розвиток домашніх Wi-Fi мереж пішов не шляхом "грібої сили", тобто нарощування потужності радіовипромінювання, а шляхом впровадження меш-мереж. Це викликано появою великої кількості мобільних пристроїв, IоT тощо. Такі бездротові клієнти через технічні обмеження не зможуть "пробити" зворотній шлях до маршрутизатора і передати дані на велику відстань чи товсті стіни. Тому простіше і ефективніше - поставити один додатковий меш вузол, аніж намагатись збільшити потужність радіомодулів.

• Максим

Все асусы, с которыми я имел дело, "очень любят" канал 48: ставишь хоть вручную любой другой (не в авто) даже из диапазона каналов 32-64, но через время канал снова 48, при этом соседские роутеры нормально живут днями на других каналах. Сразу после включения канал 100 в авто у асусов. При этом из-за локальных ограничений, мощность в каналах 32-64 сильно зарезана. И если бы по каким-то соображением, асус уходил на 48 канал, то хоть бы возвращался обратно на заданный вручную - нет же! При том, что ради полосы в 160МГц, пробовал ставить вручную 32 канал, а всё равно через несколько часов снова 48 канал и 80МГц максимум.
      К чему я это про каналы? А к тому, что по опыту могу сказать, на каналах 100+, где мощность менее зарезана, скорость и качество сигнала выше, несмотря на препятствия и более сильное поглощение, чем на каналах 32-64.
      Ну и в тестах speedtest со смартфона без ручного выбора одного и того же сервера, будут разные результаты с гигабитным интернетом просто из-за другого сервера. Тоже из опыта говорю.

• Иван Колесниченко

На 4pda есть решения твоего вопроса, почитай.

• Євгеній Медвецький
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Красивий. Великий(думав буде поменше). Поки не знаю чим навантажити бо є окремий Nas server.

• Віктор Власенко
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Чудовий пристрій, але при відключенні електроенергії заживити його юсб перетворювачем не вийшло він споживає ват 12, а при завантаженні ще більше.

• Сергій

Ні. Це не так. Заживити його від 12В дуже просто. Головне правильно це зробити. Скоріше за все ви використовуєте USB перетворювач той що всюди продається: шнурок з блочком-перемикачем на 9В-12В (посилання). Ось як раз з таким й не буде працювати (саме цей роутер). Роутер запускається з ним але після завантаження одразу вимикається та знову намагається завантажитись. Вам потрібен ТРИГЕР-перехідник! У мене ось саме такий посилання а живиться роутер з таким ось павербанком посиланняє ще таких два посиланняз ним теж все працює. Беріть правильний павербанк+тригер та все буде працювати. А ще стосовно споживання. Він не споживає 12 Ватт. В моєму випадку, коли немає світла. У мене до роутера підключено ноут (wifi 5), два смартфона (wifi 6). Від 6 до 8 Ватт споживання. Плюс у мене до роутера в USB підключений Noctua NF-A12X25 (1.2 Ватт) для охолодження роутера.

Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Дуже слабкий маршрутизатор на свої кошти. Банально переплата за бренд.

Переваги:
    Підсвітка красива)))
    Недоліки:
    Дуже слабкий
    • Представник бренду

Владислав, чому Ви вважаєте, що ця модель слабка?

• Ігор Сирота

Там можна зробити щоб був не дуже слабкий )))

• Виталий Колесников
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Гарна тачка, все добре працює, приєднав 2 юсб диски, на 4 тб и на 1 тб.

Переваги:
    працює добре
    Недоліки:
    нема
  • Дима Кольжанов
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Все працює, хотілось щоб антени були по сильнішими, 3 панельних стіни пробиває, швидкість 120-150мб

• Максим

В данном случае не в антеннах дело, а в законодательных ограничениях мощности радиосигнала в разных каналах. С 36 по 64 канал 5ГГц диапазона мощность передатчика из-за этого очень сильно порезана, о чём есть обзоры в интернете, да и самому можно примерно оценить через специальные приложения для смартфона. На других каналах мощность побольше в прошивке прописана, но там больше поглощение стен сказывается.

• Антон
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

ASUS ROG Rapture GT-AX6000 Купувався на заміну старого AC68U, який має п'ять портів 1 Гбіт/сек, 1-WAN, 4-LAN, Wi-Fi 5 ГГц + 2.4 ГГц, потужності якого стало не вистачати (як мені здалося) після переходу на тарифний план до 500 Мбіт/сек. Маршрутизатор стоїть у спальні. Wi-Fi 5 ГГц старого маршрутизатора при перемішені на кухню відвалювався (це десь 10-12 мерів по прямій). З перешкод є бетонний кут і одна стіна панельного дому. SppedTest до Києва, на старому маршрутизаторі, показував не більше 250 Мбіт/сек. При швидкостях завантаження 220-280 Мбіт/сек, процесор старого маршрутизатора завжди "довбився" 97-100%. Це наводило на думку, що потужності старенького AC68U вже недостатньо. Після встановлення та часткового його налаштування, одразу провів SppedTest до Києва і був приємно здивований швидкостями 933 Мбіт/сек. Більш релевантний тест, до Берліну або Роттердаму показав те, що і повинно бути, 402-482 Мбіт/сек завантаження, та 195-259 Мбіт/сек відвантаження. Потужності Wi-Fi 5 ГГц нового GT-AX6000 вистачає, щоб тримати зв'язок зі смартфоном навіть на кухні, не завжди перемикаючись на AiMeh вузол, яким став старенький AC68U. Це дуже суб'єктивно, але навіть веб інтерфейс нового роутера працює досить швидко та чуйно, у порівняні зі старим.

GT-AX6000 Досить потужний та гарний маршрутизатор. Мабуть, як би я обрав більш бюджетний варіант, по типу - TUF-AX4200, ах57 або TUF-AX6000, я мігби отримати такі самі результати, але все ж GT-AX6000 має більше пам'яті та дуже гарний headcrab*вий вигляд )))

Переваги:
    Два порти 2.5 Гбіт/сек, 1-LAN, 1-WAN. Потужний процесор на платформі SoC Broadcom BCM4912 - 2000 МГц, 4 ядра, архітектура ARMv8, та 1Gb DDR4 пам'яті, унекальний вигляд)
    Недоліки:
    Трошки за великий, на підвіконня помістився впритул.
    • Дима Самосюк

Доброго дня, підкажіть будь ласка, а що за кабелі у вас, плоскі такі? Це оптика чи що?

• Антон

То Дима Самосюк
      Ні не оптика, це просто плоскі кабелі CAT7, CAT8.

• Владислав

GT-AX6000 имеет два порта Ethernet с пропускной способностью 2,5 Гбит/с, которые поддерживают функции объединения каналов WAN/LAN. Не имеет гнезда входа оптики. Кабели Vention Ethernet Cable Cat 7 (на первый ПК), Cat6 (WAN/LAN). У меня такой с начала года. Это реально зверь! И жрет не много. Подключаться может к 12V (помним о блеках русни). GT-AX6000 (13,3% - 8Вт) + GPON (1.2% - 0.78Вт) = 14.5% - 9.42Вт – 6.9 ч при 65W (номинал УПСа), например MARSRIVA KP7.

• Юрій Холошенко
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Психанув і обрав цю модель, через найбільшу оперативну пам'ять. Бо до цього були чотири роутери різних брендів, які постійно глючили і зависали (всі 4 порти-rj45 в мене зайняті). Якою еквілібристикою я тільки не займався, і міняв частоти, і різні прошивки, і блоки живлення міняв, і ругався з провайдером (приходили і залишали якесь обладнання на тестування), врешті-решт одна з теорій, що просто було мало оперативки. Покупкою задоволений, за пів року роботи жодного разу не завис. Сподобався дуже зручний і інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. І радіус дії на 5Гц вдвічі більший ніж у попередників. Є можливість кріпити на стіну.

Переваги:
    Не зависає, зручний інтерфейс
    Недоліки:
    Дорогуватий.
    • Владислав

Совет: если у Вас не двухэтажный дом, то установите антенны вертикально. Сигнал от них распространяется в виде "бублика" надетого на них. А у Вас они направлены под 45* и сигнал направлен вверх/вниз, а не по горизонту. И высота установки должна быть ~ метра полтора-два от уровня пола. Сигнал тогда будет стабильней и сильнее. У нас таких два. Лучше и надежней я не встречал. Да, дорого, но есть за что...

• Тимофій Ніколенко

Можно вас попросить замерить скорость записи на SSD в USB если есть такой, конечно. Интересует как FTP так и SMB протоколы. Выжмет ли этот роутер максиму из диска или нет. Спасибо

• Данил
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Потужний роутер, жодних збоїв. Інтерфейс мені особисто не дуже імпонує в плані зручності, потрібні вже якісь інновації, особливо за таку ціну, але то вже не до цієї моделі питання. Функціонал є весь який може бути потрібен. 10/10

Режим WAN Aggregation налагодити не вийшло, але можливо я щось не кінця зрозумів.
    Dual WAN Load Balance працює непогано, сподобалось.

Порада: на 5Ghz знімайте галку "Auto select channel including DFS channels". За цього пошуку непотрібних нам з вами каналів, бувають проблеми з підключенням нових пристроїв, а саме, відсутність каналу взагалі деякий проміжок часу. При цьому, підключені пристрої працюють справно.

Переваги:
    Надійність
    Недоліки:
    Місцями калічний інтерфейс.
    • Ілля Хандога

Я теж намагався агрегацію каналів WAN налаштувати, але Тріолан сказав що не підтримує таку функцію. А в цілому роутер крутий.

• Роман
    Продавець: Rozetka

Відповідь Олександру Коваленко щодо заміру швидкості. На скрині замір швидкості через Ethernet та WiFi.

Олександр, можливо у вас є негативний досвід користування цим пристроїм? Прокоментуйте, будь ласка.

Окремо додам, що будь який відгук про товар по замовченню є рекламою. Вважаю, що мій відгук чесний, бо я ділюсь своїм досвідом у користуванні цим роутером. Уся відповідальність за придбання товару лягає на покупця.

• Дмитрий

Добрый день, не могли бы Вы проверить, т.к. поупать на попробовать как-то дороговато: на моем RT-N16 Dual Wan сконфигурирован таким образом: 100Мб канал в WAN порт, 1000Мб канал в LAN порт, выбран основным. Недорого и гигабитный интернет с резервным 100 Мбит в результате. Но, к сожалениию, 2 LAN порта для внешки выбрать нельзя :( Думаю тут реализовано аналогично. У этого есть еще агрегация LAN портов, но если верить обзорам, можно агрегировать только LAN1-2. Также возник вопроc, это будет LAG или LACP? Заранее спасибо :)

• Роман

Дмитро, перевірити не можу, бо не дуже сильно в цьому питанні петраю. Про цей роутер я дізнався з каналу на YouTube "Моя справа - адмін", відео має назву "Технічні можливості ігрових роутерів Asus серій TUF та ROG".

посилання

Автор все по полицям розклав і взагалі там дуже багато цікавостей щодо огляду та налаштування роутерів.

• Алексей Восьмак

У Вас теж пінг не дуже малий, я переймався що в мене на Київстарі «15» завеликий. Дякую.

Продавець: Rozetka

Мій провайдер повідомив, що є можливість перейти на швидкість 1 Гбіт/с, тому стало питання оновлення роутера. Хоча в мене стояв більш менш свіжий роутер з Wi-Fi 6, але його пропускна здібність не дозволяла розкрити потенціал передачі швидкості 1 гігабіт.

Передивився і перечитав багато оглядів в інтернеті перш ніж потрапити на цей роутер. Спочатку хотів купити Asus AX86U, але їх не було у продажі, тим навіть краще.

У цього маленького звірятка потужний процесор, 1 Гб ОЗУ DDR4, WAN/LAN 2,5 Гбіт/с, порт LAN 2,5 Гбіт/с, чотири гігабітні порти LAN, порт USB 3.2 Type-A, порт USB 2.0. Не знаю навіщо я переписую тут його характеристики, просто вони дуже класні.

Хай вас не лякає те, що він відноситься до класу ігрових роутерів. Якщо у вас зараз стоїть питання придбання нового роутера, то цей варіант самий кращий, який є на ринку. Тим паче його дуже добре понизили в вартості, плюс оплата частинами допоможе. Раджу подивитись та почитати огляди про цього красеня.

Встигніть скористатись можливістю придбати цей маршрутизатор за такою солодкою ціною та дозвольте собі відчути усі переваги якісного і швидкого інтернету.

Переваги:
    Кращий роутер з чудовими показниками швидкості та якісними компонентами
    Недоліки:
    Їх немає
    • Олександр Коваленко

Не разу не реклама...
      Покажіть скрін заміру швидкості.

• Сергей Макаров

OpenAI, не? ;)