Осінні пропозиції. Купуйте необхідне до сезону

Відгуки покупців про Маршрутизатор ASUS TUF-AX5400 4xGE LAN 1xGE WAN 1xUSB3.2 Gen 1 MU-MIMO OFDMA MESH gaming

Знято з виробництва

4.3/5
Оцінка користувачів 4.3/5
на основі 82 відгуки
  • Вячеслав Ц***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Спустя примерно полтора года от покупки, вчера появилась проблема. Начал отпадать "кабель" входящего интернета. Думал проблема с кабелем. Скинул настррйки до заводских, вроде работа восстановилась, но пропал вай-фай. Пишет не верный SSID хоть ты тресни. Менял 100500 раз, результата 0. Максимально огорчен продуктом(.

Переваги:
    Полтора года проработал без проблем.
    Недоліки:
    Спустя полтора года, начал жить своей жизнью.

Добрий день, Вячеслав!
      Прикро, що так сталось. Але саме для таких випадків і існує гарантія.
      Термін гарантії - 36 місяців. Тому варто звернутись до сервіс-центру щодо заміни пристрою.

• Алла Х***

Аналогично такая же ситуация, только спустя год

Представник бренду

Алла Хачатурьян, бажано впевнитись, що кабель WAN не пошкоджений, а у конекторі RJ45 з часом не послабились контакти. Таке відбувіається з часом.

• Лисенко А***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Користувався десь пів року як репітер до іншого роутера, політ нормальний. В такому режимі єдине зауваження, склалось таке враження що wifi 5 відвалювався, але це може бути пов.язано з моделею ноуті-модема(hp envy wifi6e).
    Зараз підключив оптоволокно, все налаштувалось і працює, з телефону по 5гг вигрузка більше 500 по кабелю майже 900.
    Погана якість патч корду, через буквально 5 застосувать перестав працювати, тестер показав що одна жила непрозвонилась.
    Сподіваюсь косяків більше не буде і гарантією не доведеться користуватись.

Недоліки:
    Погана якість патч корду, через 5 застосувань вийшов з ладу.
    • Лисенко А***

доречі той самий прикол, ноут hp envy x360, mediatek mt7922

• Константин
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Задоволений, але є нарікання на дальність/якість сигналу. В реальному будинку, навіть дерев'яному, всі показники істотно нижчі

• Igor

У реальному світі діють закони фізики і впливають на всі процеси. Перешкоди знижують швидкість обміну даних у ВайФай мережі та зменшують розмір зони покриття.
      Але можна трохи покращити ситуацію. Спочатку треба спробувати знайти більш вдале розташування роутера в будинку. Потім можна додати один чи більше меш-вузлів.

• Любомир
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Стабільно тримає зв'язок для десятка пристроїв, з 500 мегабіт які зараз дає мій провайдер забезпечує усі 500. Функціонал доволі багатий, але при цьому налаштовувати все доволі просто. Є вбудована качалка для файлів, samba-server, хмара і навіть FTP. Окремим пристроям можна налаштувати dns який блокує рекламу (хоча з ютубом в ящику на жаль таке не спрацює). Для віддаленого доступу є можливість налаштувати ddns (є свій, але можна і наявний використати, сертифікати тягне сам автоматом, так що все буде https). Ну і додаток дуже гарно зроблений, іноді здається що з нього зручніше деякі прості речі виконувати.

Коротше - працює гарно, жодних нарікань.

Переваги:
    Функціонал, якість
  • Зайцев Ю***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Где взять пароль к router.asus.com или в app? Admin admin не подходят не могу зайти. В инструкции ничего нет по этому поводу.

Недоліки:
    Не полная инструкция
    • Микита

Зазирніть під роутер, пошукайте наклейку, початкові логін та пароль мають бути там.
      Якщо не підходять, спробуйте скинути роутер до заводських налаштувань.

• Зайцев Ю***

Микита, це все спробував. Не вийшло. Потрібно було створити кабінет на router.asus.com і через цей кабінет можна налаштовувати через браузер чи зайти в додаток під логіном і паролем до кабінету router.asus.com і потім все працює. Через додаток кабінет створити не вийшло тільки через браузер.

• Igor

Юрий, при первом запуске роутера "из коробки" или после сброса настроек не требуется ввод пароля, т.к. там его еще нет. Мастер Настройки попросит Вас ввести желаемые логин и пароль на одном из завершающих шагов. И это таки описано в руководстве по быстрой настройке.

• Олександра
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Ввімкнули, налаштували і забули, що він десь стоїть. Незрозуміле підсвічування можна вимкнути.

• Вадим Б***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Став вилітати інтернет, як AC так і AX. Тобто як старі так і сучасні прилади (MBP21, iPhone14proMax, Samsung s23) раптово втрачають з'єднання, бо зникає періодично точка доступу.
    Стабільний інтернет для відеодзвінків - це єдина причина чому я прийняв рішення інвестувати 5000 гривень. Наразі дуже розчарований покупкою.
    Представнику бренда - я дуже хотів би повернути гроші в обмін на видалення мого коментаря

Переваги:
    Бренд, якому я довіряв; сучасна електроніка і гарне ПЗ
    Недоліки:
    Переривання інтернету стали регулярними після чотирьох місяців користування

Добрий день, Вадим!
      З приводу повернення коштів Вам варто спілкуватись з компанією-продавцем.
      Я ж можу лише порадити звернутись у офіційний сервіс-центр для діагностики пристрою. У всіх гарантійних випадках Вам зроблять заміну маршрутизатора на новий пристрій.

• Александр Б***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Крутий маршрутизатор. До цього був Xiaomi Mi Router 2 (з вбудованим диском 2 Тб), ним я був повністю задоволений і користувався 8 років (і думаю й надалі використовувати його, але вже у якості NAS), але у нього є одна дивна проблема - пріорітет Wi-Fi-клієнтів - для них він забезпечує максимально можливу швидкість, а по кабелю - на більше 100 Mbps (хоч пишуть, що порти там гігабітні).

З цим маршрутизатором ця проблема відсутня (тільки кабель теж має бути якісним). До того ж інтерфейс англійською (у Xiaomi - лише китайська, хоч за ті роки я теж вже звик). До речі, мені якраз більше подобаються темні кольорові гами:) - веб-інтерфейс виглядає стильно і зручно. У мене вже був колись ASUS RT-N56U, тож все знайомо. Налаштовується миттєво (просто задав назву мережі і пароль, підмінив MAC-адресу - і все!), через мобільний застосунок можна обрати ефекти підсвітки логотипу. Сигнал стабільний, швидкість максимальна (мережеві карти в моїх пристроях теж стандарту WiFi 6). Користуюсь третій день - поки що задоволений:)

Потужність сигналу, щоправда у Xiaomi була більшою (там були "режими стін" - дерево, цегла, бетон тощо). Тут цього немає, але для квартири це некритично.

До речі, не відчув різниці у швидкості при підключенні по кабелю через виділений "ігровий" порт у порівнянні з іншими портами.

Ну і ще один момент - аби по кабелю отримати максимальну швидкість треба використовувати якісні патч-корди (бо з дешевим безіменним кабелем були ті ж 100 Mbps)..

Переваги:
    Швидкість, простота налаштувань, дизайн ASUS, ефекти підсвітки:)
    Недоліки:
    без вбудованого диску (хоч це мабуть і не недолік, а так - звичка:))
  • Станіслав Г***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

По вай фай максимум 600 мбит, на любых устройствах. В дальнюю комнату сигнал добивает, но очень слабый(по 5ghz ~ 200мбит, по 2.4 - 20мбит). Думал что покрытие будет больше ( квартира 64м2 двухкомнатная)

Недоліки:
    Слабое покрытие wifi (на дешевом роутере уровень сигнала был больше). Скорость по wifi не более 600мбит..
    • Igor

Станислав, дешевый роутер - более простое устройство. Там меньше радиомодулей для паралельной передачи данных. При неудачной установке производительного роутера он может создавать помехи сам себе из-за отраженного сигнала. Попробуйте менять расположение роутера в квартире. Желательно ставить поближе к центру квартиры для равномерного покрытия во все стороны. В идеале - когда во всех направлениях не более одной стены между роутером и клиентом. Стены и мебель сильно ослабляют сигнал и снижают скорость.
      У меня квартира меньше, но со сложной планировкой и все указанное выше не удается реализовать. Пришлось ставить второй меш-узел. Иначе в комнате у детей смартфоны и планшеты периодически отваливались.

• Александр К***

Померял сейчас. Такой же роутер, но брал не в розетке.
      [ ID] Interval Transfer Bandwidth
      [ 1] 0.00-10.03 sec 989 MBytes 827 Mbits/sec

Свич между узлами гигабитный. Думаю bottleneck для него, было бы больше.

• Микола І***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Користуюсь цим девайсом 10днів, поки все класно, з заявлених провайдером 500мбіт видає шо по кабелю шо по wifi 440-460мбіт. За час користування чи налаштування ніяких проблем не виникало.

Недоліки:
    Стіни дуже ріжуть швидкісь, але це мабуть так у всіх.
    • Igor

Стіни, меблі, сусідні ВайФай мережі, метал, дзеркала - це все погіршує роботу бездротових мереж. Якщо десь стіна дуже товста і сильно погіршує зв'язок, то в тій кімнаті можна поставити додатковий меш-вузол.

• Александр О***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Придбав товар у січні 2023. Все працювало. Вчора завантажив останнє оновлення і через 5 годин перестав працювати блок живлення. Спробував підключити через павер банк працює. Сервісна служба по телефону не консультує. Тільки через форму протягом 48 годин. Зовсім не зручно. Немає розуміння що зараз робити.

Добрий день, Олександр!
      Вихід з ладу блока живлення не пов'язаний з оновленням прошивки, але все одно прикра ситуація.
      Ви можете безпосередньо звернутись до офіційного сервіс-центру, або створити запит на ремонт у розділі підтримки на сайті ASUS.

• Олександр К***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Дістав настоїв, підключив док станцію, ввімкнув сервер, швидкість літає, не глючить все працює класно, будинок 120 кВ метрів покриває без проблем і ще й немалу частину подвір'я(стоїть під стелею в центрі будинку)

Переваги:
    Швидкість
    Недоліки:
    Незнайшов
  • Сергій
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Коментар доволі суб'єктивний, тому поки що ставлю 5 зірок.
    Веб-інтерфейс роутера - жахливий. Він темний і від нього дуже болять очі. Хочеться ввімкнути світлу тему.
    Я з тих людей, хто не розуміє користувачів темних тем.

• Igor

Я веб-морду використовую рідко, тому не дуже хвилююсь з приводу кольорів.
      А якщо використовувати додаток для смартфона, то там можна міняти теми. Є 4 теми поки що, одна з них біла, досить приємна, на мій погляд.

Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Розчарованиий цим роутером. Покриття має мінімальне, до цього був Кінетік ІІ, то він покривав всю квартиру без проблем при тому, що сам роутер був на балконі, а цей роутер покриває одну кімнату після балкону і далі не добиває. А зона ж покриття це основне в роутері. Прийшлось старий Кінетік налаштувати як підсилювач цього роутера, але там тільки 2,4 діапазон. Ось вроді нормальний роутер від Асус, а по факту ні.

Переваги:
    2 діапазони, пітримка 3G/4G модемів
    Недоліки:
    Покриття просто якесь мінімальне. Ціна
    • Igor

Треба змінити розташування TUF-AX5400 в квартирі або хоча б просто знизити потужність радіосигналу. Є така опція у веб-інтерфейсі.
      TUF-AX5400 - трохи складніший, за Ваш попередній роутер. У нього два діапазони більше і трохи більше антен. При невдалому розташуванні відбитий сигнал створює додаткові електромагнітні перешкоди. І складається враження, що сигнал слабкий. Але це не так.
      Другий роутер в режимі повторювача призведе до зниження швидкості ВайФай, тому краще погратись з розташуванням роутера чи потужностями.
      Ставити роутер на балконі не дуже правильно, бо часто зовнішня стіна дуже товста і сильно поглинає потужність радіосигналу.

• Тарас
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Впринципі все добре, але за такі гроші міг би мати трохи сильніший сигнал. Через 3 стіни в квартирі (що нормально для 3 кімнатної) сигнал слабуватий

Переваги:
    Багато функцій
    • Igor

Взагалі є рекомендація так розташовувати роутер в квартирі, щоб в ідеалі між роутером та клієнтом була одна стіна. Знаю, що не в усіх напрямках це вдасться. Але три стіни між роутером і клієнтом - забагато. Якщо нема змоги так розташувати роутер, щоб було по 1-й стіні, то треба ставити додатковий меш-вузол.

• Константин

Шикарно.
    Куплен 2 года назад. Работает шо дурной.
    Поддерживает до 350Мбит через WiFi (5ГГц), не глючит, не ломается, перезагрузка может раз в квартал.
    Поддерживает одновременно около 12-15 устройств, больше просто у нас дома одновременно не было
    Радиус действия: на весь 2этажный дом с подвалом и до 10м за пределами дома.
    Энергопотребление разумное.
    Я доволен.

Переваги:
    Скорость, надежность, энергоэффективность, радиус покрытия Wifi
    Недоліки:
    Не выявил
  • Вячеслав С***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

По проводу выдал 940 мегабит, а по воздуху 400, перепробовал все возможные каналы на 5 герцах, антены перевел в 160 Mhz, тестировал с Iphone 14 pro max и playstation 5. Вернул через 2 часа после покупки. Моя старая модель asus ax56u показывает точно такой же результат.

• Igor

Вячеслав, и Айфон, и приставка имеют беспроводные адаптеры 2T2R, т.е. по два радиомодуля на прием и передачу. А, как Вы знаете, сейчас рост скорости обеспечивается, в основном, за счет увеличения количества этих радиомодулей для паралельной передачи данных через дополнительные радиоканалы.
      RT-AX56U имеет такую-же радиосхему, что и адаптеры Айфона и приставки.
      TUF-AX5400 на 5 ГГц использует в 2 раза больше радиомодулей, т.е. по 4 шт на прием и на передачу. Но Ваши гаджеты используют только по 2 радиомодуля. Потому в тестах Вы не увидите прироста скорости, в данном случае ВайФай адаптеры гаджетов будут узким местом.
      Но при одновременной работе двух гаджетов использовалась бы технология MU-MIMO и оба гаджета могли одновременно производить обмен данными с роутером TUF-AX5400.

• Вячеслав С***

Эту теорию я тоже проверял, запускал тесты одновременно на двух устройствах и увы, скорость резалась(.

• Вячеслав С***

Еще такой вопрос, я к этому роутеру подключу по mesh 56u, и к 56u подключу девайсы по проводу, скорость вырастет?

• Сергей

классный роутер для игр

Переваги:
    шекарный апарат
  • Артем
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Аsus топ, достал настроил, обновил все круто

Переваги:
    За свои деньги топ
    Недоліки:
    Нету
    • Вячеслав С***

А эксперты выше писали про 350 мегабит по воздуху

• Дмитро
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Купив його по "акціі", після якої через тиждень він став дешевше майже на 1000 грн. Із недоліків те що його неможно повісити на стіну - я незнаю чому виробник не зробив отвори, це перший роутер для його я думаю як колхозити кріплення, дякую ASUS.

Після ввімкнення живленя він загружається майже хвилину, мені здається що у 2023 це не дуже нормально, тому що роутер за 1000 грн у мене загружається майже миттєво.

Переваги:
    Недоліки:
    Загружається довго, немає отворів щоб повісити на стіну
    • Александр

Все нормальные роутеры долго грузятся после перезагрузки или включения. Отзыв какой-то не о чем. Если вы раньше пользовались какой-то тендой за 300 грн, то конечно она сразу работала

• Igor

Акції регулярно проводяться, то можна не вгадати. :-)
      Отвори під саморізи для кріплення на стіну не у всіх моделях є, варто до придбання впевнитись, що вони є. Можна подивитись фото чи відео в інтернеті.
      Чим крутиший роутер, тим "важча" прошивка завдяки додатковим можливостям. Тому й стартує довше.

• Евгений Б***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

асус был. прослужил 7 лет но нет 5G. этот роутер свою функцию выполняет, мощный, передача по воздуху через две бетонные блоки на 25 метров. все хорошо.

Переваги:
    + підтримує USB 3G/4G модем
  • Сергій С***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Работает отлично. Не глючит. Настроек много. Гигабит по проводу тянет легко. По воздуху тоже. Подсветку на ночь нужно отключать - иначе как ночник!

Переваги:
    Мощный при вменяемой цене.
    Недоліки:
    Не обнаружил.
  • Игорь К***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Чудовий роутер. Все працює. Взагалі покупкою задоволений.

• Віктор Н***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Можливо трохи оверпрайс але зупинився на цьому. Вирішив увійти в еру гігабітного інтернету відразу з таким девайсом). Зі своїми функціями впорався на всі 100- маю гігабіт по повітрю (десь 940 мбіт в реальних умовах в парі з Asus PCE-AX58BT на ПК). Оскільки до цього мав АС-750 то до інтерфейсу не довелось звикати (він ідентичний, тільки колір інший). Налаштовується швидко і без проблем. В магазин розетки привезли на наступний день. В цілому- всім задоволений.

• Андрій П***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Роутер пропрацював приблизно місяць і вийшов з ладу блок живлення (хоча ввімкнений через стабілізатор напруги). До роутера питань немає, працював справно
    Можна звертатись як гарантійний випадок?

Добрий день, Андрій!
      Так, зверніться, будь ласка, до сервіс-центру.

• Виталий
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Купил этот роутер ещё летом. В нынешние времена блекаутов пришлось решать проблему его автономного питания. Родной блок питания идет на 12V, так что был сделан кабель USB-DC, но под рукой для проверки был только самый обычный пауербенк с выходом на 5V/2.4A. На удивление, роутер заработал от напряжения 5V, и стабильно. Потребляет 3-7Вт. Вопрос представителю, 5V питание допустимо, вреда роутеру не нанесет ?

Переваги:
    Скорость, покрытие, питание от 5V
    • Виталий Ф***

Добрый день. Подскажите, так и питаете роутер от 5v? Все нормально работает?

Добрый день, Виталий!
      Более низкое напряжение питания не должно повредить роутер.
      Это может повлиять на стабильность работы, но не более.

• Георгий К***

Купить такой роутер за 5 кусков и не в состоянии заказать и купить адекватный провод за 300 грн. Для повера .

• Оля М***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Для гри в VR роутер підходить ідеально, виглядає круто, але для теперішньої ситуації з відключеннями жере багато енергії, rgb можна повністю вимкнути, що є для мене великим плюсом, в цілому я задоволена

• Дмитро
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Декілька разів на день перестає працювати інтернет через Wi-fi (не грузяться сайти чи додатки такі як Youtube, TikTok та інші, що потребують інтернет). Проблема на всіх девайсах (IPhone 13 Pro Max, ноутбук Asus, Poco F3, MacBook Pro). При цьому іконка Wi-fi показує, що з сигналом все ок. Допомагає перепідключення до wifi. Неймовірно бісить. Раніше на дешевому роутері Xiaomi Mini Wifi нічого подібного не було. В налаштуваннях роутера вмикав ширину каналу 160МГц - не допомогло. Квартира 50кв.м. Також перевіряв навантаженість каналу - все ок, знаходилось 6 інших мереж, які майже всі були на 2.4ггц

Переваги:
    Непоганий на вигляд
    Недоліки:
    Wi-fi зв'язок

Добрий день, Дмитро!
      Перш за все, перевірте - чи оновлена прошивка до останньої версії і оновіть, якщо потрібно.
      Потім скиньте налаштування маршрутизатора і налаштуйте спочатку тільки бездротові мережі та інтернет-з'єднання.
      Спробуйте деактивувати функцію WiFi Agile Multiband.
      Перевірте, чи зникла проблема.

• Виталий А***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Ерунда полная этот роутер, ещё и за такие деньги, не берите и не верьте всяким ботам что хвалят тут. Жалею что не вернул в 14 дневный срок. Два диапазона и толком ни один не работает, во всяком случай wıfı 2,4 ещё тянет, у меня 120 м2 квартира и в дальней комнате уже слабый сигнал, хотя старенький маленький tplink с того же места на одном диапазоне 2,4 бил аж на ура везде

Переваги:
    Пока не обнаружил, куча настроек непонятных, может кто то умный настроит и будет работать как надо, пока не доволен
    Недоліки:
    Дорогой, не выдаёт желаемого результата, хотя претендует чуть ли не на космический корабль
    • Руслан

Так а навіщо було ого брати якщо не знаєте що з ним робити. Потужність сигналу законом України обмежена. А цей роутер насамперед для тих хто знає для чого його брати. Хочете відмінний сигнал по всій кв, то налаштуйте мережу із декількох пристроїв і буде вам відмінний сигнал по всій квартирі і за ті ж самі гроші. Виж не купуєте ферарі щоб за картоплею в магазин їздити

• Юрій
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Чудовий роутер! Замовив його на днях почитав негативні відгуки і трохи почав хвилюватись, все таки не з дешевих. Сьогодні отримав встановив, налаштував через додаток Asus за 5хв. і просто вражений наскільки стабільним і швидшим став WiFi (до цього був archer c60). Мене влаштовує повністю

Переваги:
    Дизайн і підсвітка, додаток asus, якість пластику.
    Недоліки:
    Дещо громіздкий
  • Саушин С***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Отвратительный роутер. Постоянно пропадает связь, глючит, за стенкой от 3х метров уже теряется связь. Короче крайне не рекомендую покупать в квартиру. Можно брать только в какое то помещение где нет стен. Тогда работает нормально и скорость не режет.

Переваги:
    Хорошая скорость если между роутером и устройством нет преград
    Недоліки:
    Описал в отзыве. Не хватит символов в поле...
  • Владислав К***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Разочарован, до этого у меня был роутер дешёвый (1000грн), другой фирмы, скорость была 430мб/c.
    Решил обновиться до этой, более премиальной модели как я думал. Проводной интернет по Тарифу 1ГБ, по проводу сквозь роутер дает 950.
    Надеялся на WIFI 6 со скоростью +- 800, но получил 380-420. Перелопатил все настройки, лучше не стало.

Тесты проводил в 1 метре от роутера с :
    Пк с wifi адаптером Asus PCE-AX1800,
    Ноутбук ASUS ROG Strix G15 G513 Advantage Edition (G513QY)
    Телефон Pixel 6 pro
    Телефон IPhone 13 pro
    Все девайсы с WIFI6, последняя версия драйверов, в ручную последнюю версию я тоже пытался накатить, без изменений.

Если со временем проблема решиться, то отзыв отредактирую, оценку изменю.
    Если все еще стоит 1 звезда, то проблема не решена, не рекомендую)

Переваги:
    Выглядит как что-то крутое, фирма внушает доверие
    Недоліки:
    Скорость по wifi ужасная

Добрый день, Владислав!
      Расстояние в 1 метр между роутером и клиентом - маловато. Оптимально: 2 - 3 метра, но это мелочи.
      Используйте для тестов скорости только диапазон 5 ГГц, так как 2.4 ГГц настолько плотно загружен, что там не получится достичь хороших результатов.
      И даже на 5 ГГц надо искать наименее загруженный канал Wi-Fi, это можно сделать с помощью ПО типа InSSIDer или подобного.
      В настройках сети 5 ГГц роутера поставьте принудительно ширину канала 160 МГц.
      Антенны адаптера PCE-AX1800 не должны упираться в стену или находиться среди кабелей.

• Сергій

В мене близнюк цього роутеру Asus ax82u і він без проблем дає швидкість по wifi під 800мбс на ПК з мережевою картою intel201, яка вбудована в мат плату Asus. На iPhone при цьому не більше 450 мбс, тому що там нема антени як на ПК

• Igor

Сергій, скажу навіть більше - я вдома перетестував майже всі (крім бюджетних) роутери АСУС і деякі моделі топових адаптерів. Якихось таких зовсім диких ляпів не знайшов. Можливо, у мене не дуже складне планування квартири і я намагаюсь розташовувати всі бездротові девайси в оптимальних з т. зору бездротового конекту місцях. Але це я так роблю, а багато хто ставить роутер зразу біля вхідних дверей квартири, у куток або навіть у шафу-купе з дзеркальними дверима. Це вже погано, бо фактично 3/4 потужності сигналу йдуть "у під'їзд" та сусідам. Або системник ставлять щільно в стіну, що антени бездротового адаптера взагалі там ніякого радіосигналу зібрати не можуть і т.д. Тому ми всі отримуємо різні результати "в польових умовах". Бездротовий зв'язок - річ не проста, багато що впливає на його якість. Тому треба трохи погратись з роузташуванням девайсів.
      По швидкостях можу сказати наступне. У прямій видимості я отримував на ВайФай 6 до 1.3 Гбіт/с. Це було з адаптером PCE-AX58BT та роутерами RT-AX88U, GT-AX11000.

• Артем Н***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Користуюсь вже більше місяця цим пристроєм, жодних збоїв не було, працює як годинник.
    Єдине, що веб-інтерфейс жахливий, добре що туди не треба часто лазити. (до цього стояв ASUS RT-AC66U_B1, там веб-інтерфейс виглядав набагато приєніше)

Переваги:
    ціна, wifi6, радіус покриття
    Недоліки:
    веб-інтерфейс
    • Андрій

Як на мене різниця тільки в кількості налаштувань та кольорі літер.

• Артем Н***

Андрій, воно то так, але отой колір тяжкий мені для сприйняття.
      Користуюсь 3й місяць, претензій не з'явилось

• Олександр Ш***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Можжу рекомендувати дайний роуте. Хороше покриття , багато функцій програмних в роутері зашито які надають гнучко налаштувати роутер.

Переваги:
    Хороша ціна . WIFI6 швидкість гігабітного інтернету видає 920 мб
    Недоліки:
    Не знайшов
  • Никита К***

работает супер

• Максим Т***
    Відгук від покупця. Продавець: Rozetka

Решил осовременить свою инфраструктуру и остановил взор на этой модели. Считаю, что не прогадал. Но есть одно "но", старый usb-wifi USB-AC68 ни в какую не захотел работать с этим роутером (вернее кое как заставил работать по 2.4GHz и то с затупами, пришлось взять ASUS USB-AX56). Все мобильные утройства, телевизор, пылесос и т.д. (более 10 устройств) - работают отлично. Скорость существенно возросла.

Переваги:
    Цена/качество
    Недоліки:
    Пока не обнаружил.