Свої функції виконує на 100%. Треба мати на увазі, що тут не буде RouterOs 7 (тільки 6 і відповідно налаштування WiFi відрізняються від того що написано в документації MikriTik в розділі First time setup), не буде WireGuard і ще деяких нюансів. Для дому/невеликого бізнесу можливостей вистачає з головою.
Что на счет недостатка, мол нельзя перейти на роутер ос 7 - не правда.
Перейти можно и работает даже лучше 6й.
Note: We do not recommend running v7 on hardware that does not have at least 64 MB of RAM.
Офіційний сайт Mikrotik
RouterOS current release при этом говорит что 7.
Не купуйте цей товар,та інший ,в цьому магазині. Шахраї. Гарантія не працює !!! Зроблять покупця винними!!! Зайдіть на офіційний сайт мікротік,там такого товара не має. Розетка сама їх штампує.
Щойно придбав, приніс додому, підключив, а його не бачить ні комп ні смартфон з додатком mikrotik home.
Тобто роутер непрацюючий був у продажу.
На світлинах його серійний номер.
Может забыли вещание вай фай включить? С коробки у них отключено как правило
Попробуйте приложение от микротик Wlnbox
установить Winbox на ПК / Ноутбук . Открыть приложение Winbox заходить через MAC адрес . ЛОГИН admin пароль пустой или admin .
и дальше уже настройка . гугл прочитать как настроить профессиональный роутер простого настройки .
Розумію, що не вчасно, але таки сьогодні отримав підтвердження непорядності працівників Розетки.
Ще в 2022 році замовив даний девайс - вроді все нормально, тим більше що після початку війни особливо вибирати не приходилось.
Спочатку зразу треба було подумати - що роутер не стартанув без збросу.
Але після цього він запустивсь і так як був аврал - швидко налаштував і відправив на іншу площадку.
А сьогодні він знову потрапив в мої руки.... і я тільки зараз зацікавивсь що за файл
autosupout.rif там є.... і ось зараз побачив підтвердження що роутер уже користувавсь....
НУ то таке...
System — Watchdog
Automatic Supout — генерирует файл autosupout.rif при программном сбое.
Рекомендую
Погано все код на коді нічого неможливо зробити
Обладнання Mikrotik для кваліфікованих фахівців. Хоча стандартно його налаштувати можна у два клики. Для людей яким незнайомі словосполучення "адресна строка" або "IP адреса" не підходить.
Скачуєте програму на смартфон і все легко налаштовувати - непотрібні пункти пропускаєм тобто вибираєм режим - точка чи репітер чи світч, називаєм вайфай мережу і створюєм для неї пароль, створюєм адміна та пароль, вмикаєм DHCP як на любому роутері і все. Налаштовувати через ір адресу не рекомендую бо складно і там надто більше непотрібних налаштувань. Загалом норм роутер для кімнати, але для багатокімнатної квартири тут заслабкий вайфай.
А чого TP-Link не взяв?
Користуюсь біля року. Кращий чим мої усі попередні (2 антени, 4 антени, длінк, тп лінк) . Часний будинок на чердаку по 4-5 антен у домі та 1-2 антени в радіусі 20 м нвіть у гаражі ловить ютуб. Запустився сам навіть без налаштувань. Змінив тільку назву вайфай та пароль. Легко підключается багато налаштувань. Розділяє лінію на 2 потоки, оптімізує. Головний плюс від тплінка (китай) та длінк (рос прошивка, великі тада центри для прослушки), що мене вже не стежать . По законодавству кнр усі його пристрої обов'язково мають керуватися правлячою коммуністичною партією китаю. Тому для укр. чиновників це дуже важливо. Ну не тільки роутер але й сам компьютер типа Леново та інші стежать за коджним словом на клавіатурі. Сам багато разів стикався та мої знайомі. Я б узагалі закрив би доступ для китайськів ноутбуків, телефонів та роутерів в Україні - це виток інформації та прослушка. Наприклад китайським чиновникам забороняють користуватися тел Айфон, а рос. фсб навпаки користується, щоб свої не прослуховували.
Вважаєте китайцям чи расійцям цікаво знати, яку категорію чорно-рожевого ютуба ви відвідуєте?
Роутер зроблений у КНР тож нема гарантії що в прошивці нема трояну! Нема роутеру який може захистити від стеження - ваш провайдер знає всі ваші запити і т.д, а оператор мережі може прослуховувати як андроїд так і айфон. Гугл, майкрософт і епл знають про своїх клієнтів усе і що?! Шифроване з'єднання через впн тунель Вам у поміч, але сумніваюсь що це доцільно, бо навіть служби безпеки держав рідко дотримуються правил безпеки через незручність і лишніх кілька кліків:)) Якщо треба захистити мережу то використовуйте найновіші пристрої з WPA3 і новіші, з VPN тунелем і обов'язково енігму!
Прийшов швидко. Але проблема з підключенням. Пароль не співпадає і не можливо підключити. Більше всього, винний виготовник а не продавець.
Після кількох років використання цієї моделі на різних об'єктах - не рекомендую. Дуже слабка апаратна частина. Нормально не витягує навіть там, де працює одна людина. Проц б'ється в сотку постійно, дуже слабкий. Проблеми з оновленнями. Флешки на 16 мб не вистачає. Краще брати нову модель hap ax lite. Так, суттэво дорожче, але працює відмінно. Ну і що з того що цей дешевий - навідь за безкоштовно нащо він з такими боками.
через Winbox все чудово оновлюється.
В мене в школі більше 80 пристроїв тримає
Бьётся в сотку только если гонять много трафика: а) с кучей фаервол-правил; б) с ipsec; в) без fastrack; г) ddos. Т. е. при каких-то нестандартных вариантах использования.
Купив, налаштував за 5 хв, опцій для налаштування безліч, хто любить побавитись стане з головою.
Стоїть приховано, він без антен зовнішніх і покриває 2 кімнати, збоїв не дає, loss і тд не тестив.
Загалом за свої гроші хороший роутер, додатковий візьму цієї ж фірми.
Роутер в двох метрах від ноута працює з пакетлосом десь раз на 10 хвилин. По кабелю норм. Сусідів нема, канали не забиті. Чекаю зневажливих коментарів "просто налаштувати треба правильно", ага))
А на телефоні також втрати? ти тільки на ноуті?
Андрій, так, було таке. Поставив цей роутер як основний і навісив на нього смарт розетки й лампочку, а роутер ще взяв хуавей (одного роутеру все одно на будинок не вистачає), у нього таких проблем не було помічено (хуавей з вай фай 6, 2.5 5ггц за 1500-1600грн, якщо що рекомендую)
Чудова річ за свою ціну. Простий в налаштуванні.
Працює прекрасно
Це ж Мікротік!))
Швидкості достатньо для повсякденних задач. Дальністю Wi-Fi задоволений
Налаштував через спрощене налаштування, все працює. Працює краще, ніж на старому маршрутизаторі, хоч і без антени
Працює від повербанка. Мені досить.
а яким кабелем ви користуєтеся від павербанка?
Є можливість налаштувати все що хочеться, я брав щоб розділити локальну мережу на ізольовані сегменти, та обмежити швидкість любителям торрентів щоб не згузили канал.
Бюджетное решение проблем с блэкаутом
Річ, а не "пластмаска"
Вы покупали и не знали что там micro usb, а не type c?
- живлення від USB (досить економний по енергії)
- супернаворочена оболонка на RouterOS (задовільнить будь-якого задрота )))
- мале, компактне
- до 100 мегабіт у мене вдома. більше, мабудь не тягне. див. документацію.
- слабоватий сигнал - нема зовнішніх антен
- 3 порти на виту пару (1 WAN + 3 LAN) (може бути і мало - залелить від ваших умов)
Скажіть, будь ласка, щоб підключити його до павербанка, якийсь доп кабель потрібно купувати? Чи того, що в комплекті буде достатньо?
От 5 вольт же?
Так. 5 вольт
ок
Використовуючи cAP можна за хвилину підключити пристрій до mesh мережі
Варто зазначити, що проц цього малюка не тяне Cap. В мене таких два штуки, кинув між ними кабель. Три спєца (один з них від офіціалів) намагалися підняти КАП, постійно 100% завантаження і відвал вай-фаю, дійшли до висновку, що цей прилад підходить радше для касових терміналів, бажано по кабелю.
Маршрутизатор сусер, ОЧЕНЬ хорошо держит сеть
Не пробуйте поставить ROS 7 на этот роутер - постоянные out of memory и глюки, требующие перезагрузки роутера, и с 7.5beta8, и с 7.4.1. Помучился пару дней, откатился на 6.49.6 - идеально работает. Но, в общем, ясно, что новых фишек типа WireGuard на этом роутере уже не будет.
Будеть)
Очень хороший роутер, в частном доме дает хороший сигнал по всей площади, нету лагов как у аналогов типа tp-link asus
Всё ок, но без мастерпорта дополнительная нагрузка на бридж и проц соответственно.
Так в 6.41 версии отказались от мастер порта и все работает только через бридж. Вариантов не много закидать предыдущую прошивку или просто забить на это и пользоваться!
Для домашних целей настраиваеться по quick setup за 10 минут. Сигнал дает далеко но проигрывает роутерам с усилителями и внешними антеннами. Компьютер лучше подключать к нему по LAN если нужна максимальная скорость от провайдера. В целом для дома если нужен запас настроек и пока не нужен 5GHz и гигабитные порты - хороший выбор, хотя router os можно установить и на другой роутер.
#мояраспаковка
отличный роутер, покупал такой 3 года назад, ни разу не завис
Купил маме на замену поломавшегося асуса. Настроил по мануалу из сети за 10 минут. Очень простой в настройке, если использовать визард. Очень стабильно работает уже больше недели. Скорость на загрузку по wifi 70/80, если по проводу то 90/95 Мбит/с. Рекомендую к покупке. Подожду пару месяцев, как себя покажет и заменю своего старичка.
Більше року вже працює, за весь час 2 рази тільки був невеликий глюк і то тільки тому що електрика мигала як скажена. В пристрої вже були прописані базові на лаштуванням так що підключення не зайняло багато часу.
Цим брендом користуюсь вже 5 років. Всі роутери які були одного разу налаштовані так і працюють до нині. Просте стартове налаштування, але якщо треба щось особливе, то доведеться натиснути більше 3х кнопок.
Отличный товар все работает.
Сам пользуюсь и друзьям советую.
Отличный роутер , нет слов одни эмоции