М'ясо — незамінний харчовий продукт, який є основним джерелом білка. Крім протеїну й амінокислот, в одному шматку свіжого м'яса також міститься багато вітамінів, мікроелементів і корисних жирів, потрібних для нормального росту й розвитку організму.
М'ясо: різновиди й особливості продукту
Із часів початку ведення тваринництва людина одомашнила десятки різних типів тварин. Сьогодні головну роль відіграє велика й дрібна рогата худоба, свині, кролики та свійська птиця.
До популярних різновидів м'яса в нашій країні належать:
- свинина;
- яловичина;
- телятина;
- баранина;
- кролик;
- курка;
- м'ясо качки;
- індичка;
- конина.
Залежно від способу оброблення м'ясо може бути рубаним, без кістки, на кістки. У каталозі на сайті інтернет-магазину ROZETKA™ представлені такі частини:
- філе: найніжніша та найсмачніша частина свійських тварин і птиці; вважається нежирним і дієтичним продуктом;
- тушка: випатране й оббіловане тіло невеликої тварини або птиці;
- стейк: товстий шматок яловичого м'яса; для стейка використовують спинну або підлопаткову частину туші;
- м'якоть: м'ясо без кісток і жиру, узятого з будь-якої частини тварини;
- вирізка: найсоковитіший шматок тушки, що міститься в задньопоперековій частині тварини;
- ошийок: частина м'ясної туші біля шиї;
- фарш: рубане м'ясо, подрібнене в м'ясорубці; годиться для приготування котлет, тюфтелей і фрикадельок;
- субпродукти: внутрішні органи, що залишилися після розбирання туші (серце, печінка, пупки тощо); використовують для приготування ліверних ковбас, паштетів, консервів, начинки для пирогів.
Для збільшення терміну придатності продукт піддають термічному обробленню. Залежно від ступеня оброблення м'ясо ділять на: охолоджене, заморожене, глибокого заморожування й розморожене.
Вибираємо свіже м'ясо
Якісне свіже м'ясо не має жодного запаху. Кислий або гнильний запах означає зіпсованість продукту. М'ясо не має бути занадто червоним, але й не блідим. Насичено-червоний колір свідчить про надмірність крові, а блідий відтінок — що тварина хворіла. У разі натиснення на шматок свіжого м'яса ямочка не залишається — поверхня швидко вирівнюється. Жирові прожилки в продукті мають бути білими або трохи рожевими. Сірий або зеленуватий відтінок — ознака зіпсованого продукту.
Купити м'ясо можна онлайн на сайті інтернет-магазину ROZETKA™ або телефоном. У каталозі представлена тільки якісна продукція, зокрема:
- фермерське: м'ясо тварин, вирощених на екологічно чистих фермах;
- халяль: м'ясо, дозволене до вживання для мусульман.
Ціни на м'ясо залежать від частини тушки тварини. У картці товару представлена вся інформація про користь м'яса та рекомендації до приготування.
Свіже м'ясо: ціни на ROZETKA
Тушка перепела ЕКОДИВО охолоджена 400 г
Черева свинячі 36-42 мм 10 метрів арт ЧС363810
Сало солоне в спеціях
М’ясний бокс “Дегустаційний №3” Сльози Вегана 1.4 кг
На "Розетка" не вказано про необхідність передоплати, це не є недоліком але все ж вважаю що це потрібно вказати на сайті при замовленні
Черева свинячі Кудрявка 9м пучок
Кишка (черева) свинна Колбасник 36-40 мм (10 метрів)
Натуральна свинна оболонка для домашньої ковбаски 10 м (середній калібр) 1 шт
Черева яловича 38-42 мм 10 метрів арт 807/2