М'ясо — незамінний харчовий продукт, який є основним джерелом білка. Крім протеїну й амінокислот, в одному шматку свіжого м'яса також міститься багато вітамінів, мікроелементів і корисних жирів, потрібних для нормального росту й розвитку організму.

М'ясо: різновиди й особливості продукту

Із часів початку ведення тваринництва людина одомашнила десятки різних типів тварин. Сьогодні головну роль відіграє велика й дрібна рогата худоба, свині, кролики та свійська птиця.

До популярних різновидів м'яса в нашій країні належать:

  • свинина;
  • яловичина;
  • телятина;
  • баранина;
  • кролик;
  • курка;
  • м'ясо качки;
  • індичка;
  • конина.

Залежно від способу оброблення м'ясо може бути рубаним, без кістки, на кістки. У каталозі на сайті інтернет-магазину ROZETKA™ представлені такі частини:

  • філе: найніжніша та найсмачніша частина свійських тварин і птиці; вважається нежирним і дієтичним продуктом;
  • тушка: випатране й оббіловане тіло невеликої тварини або птиці;
  • стейк: товстий шматок яловичого м'яса; для стейка використовують спинну або підлопаткову частину туші;
  • м'якоть: м'ясо без кісток і жиру, узятого з будь-якої частини тварини;
  • вирізка: найсоковитіший шматок тушки, що міститься в задньопоперековій частині тварини;
  • ошийок: частина м'ясної туші біля шиї;
  • фарш: рубане м'ясо, подрібнене в м'ясорубці; годиться для приготування котлет, тюфтелей і фрикадельок;
  • субпродукти: внутрішні органи, що залишилися після розбирання туші (серце, печінка, пупки тощо); використовують для приготування ліверних ковбас, паштетів, консервів, начинки для пирогів.

Для збільшення терміну придатності продукт піддають термічному обробленню. Залежно від ступеня оброблення м'ясо ділять на: охолоджене, заморожене, глибокого заморожування й розморожене.

Вибираємо свіже м'ясо

Якісне свіже м'ясо не має жодного запаху. Кислий або гнильний запах означає зіпсованість продукту. М'ясо не має бути занадто червоним, але й не блідим. Насичено-червоний колір свідчить про надмірність крові, а блідий відтінок — що тварина хворіла. У разі натиснення на шматок свіжого м'яса ямочка не залишається — поверхня швидко вирівнюється. Жирові прожилки в продукті мають бути білими або трохи рожевими. Сірий або зеленуватий відтінок — ознака зіпсованого продукту.

Купити м'ясо можна онлайн на сайті інтернет-магазину ROZETKA™ або телефоном. У каталозі представлена тільки якісна продукція, зокрема:

  • фермерське: м'ясо тварин, вирощених на екологічно чистих фермах;
  • халяль: м'ясо, дозволене до вживання для мусульман.

Ціни на м'ясо залежать від частини тушки тварини. У картці товару представлена вся інформація про користь м'яса та рекомендації до приготування.

Показати ще 60 товарів