Такий продукт, як рослинна олія, є незамінним на будь-якій кухні. Варто пам'ятати, що типи цього продукту бувають різні. Важливо розуміти мету купівлі і власні смакові переваги. Саме цей жир не тваринного походження, і він необхідний організму щодня хоча б у маленьких дозах. Бувають різні варіації продукції, адже олію здобувають з багатьох продуктів харчування. Його використовують під час приготування і у разі додавання до страв. Вибір рідини відбувається з огляду на індивідуальні цілі користувача. Варто зазначити важливість правильного рішення, адже деякі сорти більш або менш жирні, враховуючи їхнє вживання у їжу.

Перелік видів рослинних олій

Варто враховувати у виборі консистенцію, колір, запах і смак виробу. Гурмани можуть мати нестерпність до деяких запахів, тому якісь рослинні олії можуть їм не імпонувати. Хоча, найчастіше, вони мають слабкий легкий запах, людина особливо відчуває вплив на нюх у процесі підігрівання продукту. Є різні види, але всі вони з натуральних компонентів:

  • Виноградна. Під час використання домашні можуть навіть не помітити підміни звичної олії, адже аромату вона практично не має. Сприятливо діє на шлунок і травну систему.
  • Оливкова. Використовують як під час приготування, незамінна у правильному харчуванні. Найбільш дієтичний продукт з усіх перерахованих.
  • Соняшникова. Побутовий елемент для кожного дому, найпопулярніша й доступна в ціні. Має нейтральний смак і запах.
  • Гарбузова. Такі органічні олії використовують для додавання в салати. Часто з нею експериментують, адже вона має специфічний смак.
  • З волоського горіха. Аромат може припасти до душі, використовується в лікувальних цілях. У дієтичних — ні, адже жирність від волоського горіха наявна і у відтиснутій олії.
  • Кокосова. Часто експлуатується по відношенню до випічки, надає потрібної консистенції тісту й регулює жирність їжі.

Жирніші смажені види олії не підходять до застосування для схуднення. Вони легші, ніж молочні або тваринні жири, але однаково мають свій шкідливий відбиток на організмі. Це, наприклад, соняшникова олія, що піддається під час обробки обсмажуванню. Олія волоських горіхів сама собою має високий відсоток жирності. Бувають рафіновані та нерафіновані. Найпопулярнішою є рослинна олія холодного віджиму. На полицях магазинів середній розмір упаковки 1 л, чого цілком вистачає на пару тижнів щоденного використання. Параметри розраховані в середньому, адже споживання будь-якого з елементів живлення справа індивідуального характеру.

Показати ще 60 товарів