Допомогай Superhumans разом з RZTK

Знайдено 287 товарів

Показати ще

Популярні відгуки в категорії сидр

Александр
Мне тоже понравился! Ядрёнее кваса, вскуснее сидра, приятнее пива. Достойный продукт. Стоящая покупка.
Олексій
Із різних сидрів, що в нас продаються, цей, як на мене, найкращий і найсмачніший.
Людмила
На мой вкус, отличный сухой сидр. По вкусу напоминает домашний квас, но с выраженным яблочным привкусом. Вкус с кислинкой и лёгкая игристость особенно радуют в жаркое время. Градус при распитии почти не ощущается. Я б даже назвала этот напиток идеальным для лета (соло или под лёгкие блюда из фруктов, овощей и птицы) - если бы не едва ощутимый привкус серы из-за наличия сульфитов (что, впрочем, честно указано на упаковке)
андрей устич
Похож на настоящий сидр, не приторный и не сильно ароматизирован. Любителям напитка аля Юпи не понравится
Костянтин Шенгерр
От прямо зараз пью цей сидр і реально не втримався щоб не написати ще один відгук! Скажу чесно це єдиний натуральний сидр в Украіні( крім тих що понад 100грвн за пляшку)Може кожний провірити по складу/ Смак бомбезний не гірше французьких( а я в Нормандіі пив і коштував його багато) Такий і має буте сидр головне щоб не зіпсувався і дальше цей бренд продовжував випускати натуральні сидри! Дякую що ви є!
Ван Даркхолменко
Звичайний сидр. Досить смачний.
Антон
Отличный сидр с травяными нотками и приятным послевкусием
Тимур Літвінов
Це 12 пляшок хорошого сидру. Чи треба казати ще щось? Єдиним мінусом будо тащити їх на 20й поверх, а так Somersby це прям еталон хорошого дешевого яблучного сидру.
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 

Що таке сидр

З глибокої давнини в сучасний світ прийшов сидр — унікальний і легко впізнаваний напій. Його історія налічує не одну сотню років, і водночас він є одним із наймолодших, бо існує з XI століття. У царські часи цей напій вважали чудовою альтернативою шампанському, він такий самий пінний, шипучий, лише слабоалкогольний і має корисні складники. Шляхом зброджування спиртне отримували зі звичайного яблучного соку, що забезпечувало золотисто-зелений відтінок та яскраво виражений аромат. У традиційній версії завжди було мало градусів, проте насиченими фруктовими акцентами наповнена кожна крапля. Сучасний Cidre належить до збірного терміна, що поєднує класику з вишневими, грушевими, полуничними та іншими аналогами, як ігристими, так і тихими без бульбашок. Усі вони мутні або прозорі, легкі, освіжні й ідеальні для спекотного літа.

Як роблять сидр

Єдиної технології отримання сидру на сьогодні немає. Кожен виробник використовує свою рецептуру та методику, вітаються сміливі експерименти та ефектні новинки. Багатоетапний процес приготування зводиться до збирання та підготування добірної сировини, бродіння та відстоювання, фільтрації й пастеризації. Найчастіше беруться за основу свіжі або перероблені яблука, причому особливі сорти (офіційно дозволених лише 48) з підвищеним вмістом танінів. У різноманітних сучасних сумішах їх замінюють іншими фруктами та ягодами зі спеціями, прянощами, медом та іншими домішками. У купажній ємності різний алкоголь доводять до потрібного кінцевого стану та певних дегустаційних характеристик.

Різновиди сидру

Усі сидри, які випускаються сьогодні, діляться на такі види:

  • природногобродіння — класичний спосіб виробництва не передбачає додавання ні цукру, ні дріжджів (продукт бродить за рахунок вмісту натуральної сахарози в плодах і життєдіяльності одноклітинних мікроорганізмів, що знаходяться на шкірці), дає невеликий шар дрібнобульбашкової і відновлюваної густої піни;
  • газовані — штучно насичені вуглекислим газом і мають усі необхідні властивості, чудово підходять і для літньої вечірки, і до святкового столу;
  • солодкі — з максимальною концентрацією сахарози (понад 4%) та яскравою фруктовістю;
  • напівсолодкі — зі збалансованим букетом солодкості та свіжості (від 2 до 4%);
  • напівсухі — з тонкими солодкуватими нотками (0.4-0.9%);
  • сухі — більше скидаються на вино, без натяку на солодкість (менш ніж 0.4%).

Різноманітність сидрів

Численні сорти сидрів виробляються в багатьох країнах, але особливо цінують французькі, шведські та англійські. Безліч цікавих варіацій дає змогу вибрати сидр на будь-який смак, наприклад:

  • яблучний,
  • грушевий,
  • ягідний,
  • цитрусовий,
  • кавуновий,
  • карамельний,
  • лимонний,
  • малиновий,
  • медовий,
  • пряний,
  • трав'яний.

Напої розливаються як у скляні пляшки, так і в жерстяні банки та пластикові пляшки, об'ємом від 0.25 до 0.5, 0.7, 0.75 та 1 літр. Міцність варіюється в середньому від 3 до 7 градусів залежно від цукристості вихідного матеріалу, але є рідкісний безалкогольний сидр із максимально зниженим градусом.

 

Сидр: ціни на ROZETKA

Товар Ціна
Подарунковий набір сидру Кухва Брют ігристий «З Різдвом» 6.5-8 % 3 х 0.75 л (4820272440443) 588₴
Упаковка сидру Somersby солодкого фільтрованого 4.7% 0.5 л х 24 шт (4820250940033_4820000459891) 990₴
Упаковка сидру Somersby Яблучний напівсолодкий 4.7% 0.95 л x 12 шт. (4820000457675) 688₴
Набір сидрів та перрі Holiday Brewery Класичний 0.33 л 4 шт (341652457) 233₴