Коли сім'я Bacardi залишила Кубу, вони втратили все, окрім рецепта приготування рому, визнаного у всьому світі. Секрет виготовлення Bacardi передавався з покоління в покоління, довірений лише Майстрам купажу Bacardi. Саме завдяки їхній пристрасті смак рому Bacardi залишається неперевершеним і сьогодні — таким, як і 150 років тому.
У 1852 році землетрус зруйнував бізнес Дона Факундо Bacardi Массо. У ситуації, коли більшість би опустила руки, йому ці події додали рішучості. Дон взявся за освоєння процесу, яким удосконалив сирий місцевий ром, відомий як «Агуардьенте» (вогняна вода). Його метод дозволив створити ром, який був збалансованим і легким. З трагедії прийшла його спадщина — ром Bacardi.
Дон Факундо Bacardi Массо знайшов особливий штам дріжджів, La Levadura Bacardi — «закваска Bacardi», яка стала ключем до насиченого смаку Bacardi. Завдяки цьому відкриттю він забезпечив, що унікальний знаменитий аромат його рому залишатиметься таким же і через століття. Це є одним із найцінніших скарбів компанії.
Bacardi був першим із виробників рому, хто заволодів особливими методами, які використовували виробники віскі та французьких XO. Він виявив, що злегка обвуглені бочки з американського білого дуба значно підсилюють і розвивають смак його рому, аромат і колір. Це було випробування терпіння, але результат того вартий.
Коли готується ром, у ньому можуть розвиватися смакові ноти, які є домінуючими та небажаними. Тому Дон Факундо Bacardi Массо створив процес фільтрації із секретною сумішшю вугілля, виготовленого з деревини тропічних дерев і шкаралупи кокосових горіхів. Ці природні фільтри видаляють лише грубі нотки, дозволяючи розкрити цілий новий світ тонких, елегантних ароматів. Це секретне поєднання вугілля досі використовується і відоме лише Майстрам купажу Bacardi.
Майстри купажу Bacardi дегустують ром на кожній стадії процесу приготування, купажуючи його в делікатну, збалансовану рідину, яка і є ромом Bacardi. Це гарантує, що кожна крапля з точністю повторює неперевершений смак рому, який створив Дон Факундо Bacardi Массо понад 150 років тому — спадщина, що передається з кожним новим поколінням Майстрів купажу Bacardi.
Відгуки покупців 9