Коли сім'я Bacardi залишила Кубу, вона втратила все, окрім рецепта приготування рому, визнаного в усьому світі. Секрет виготовлення Bacardi передавали з покоління в покоління, довіряючи його тільки Майстрам купажу Bacardi. Саме завдяки їхній пристрасті смак рому Bacardi неперевершений і сьогодні — такий, як і 150 років тому.
1852 року землетрус зруйнував бізнес Дона Факундо Bacardi Массо. У ситуації, коли більшість схилила б голову, йому ці події додали рішучості. Дон узявся опановувати процес, яким удосконалив сирий місцевий ром, відомий як «Агуардьєнте» (вогняна вода). Його метод дав змогу створити збалансований і легкий ром. Від трагедії прийшла його спадщина — ром Bacardi.
Дон Факундо Bacardi Массо знайшов особливий штам дріжджів, La Levadura Bacardi — «закваска Bacardi», яка стала ключем до насиченого смаку Bacardi. З цим відкриттям він запевнив, що унікальний знаменитий аромат його рому залишатиметься таким самим і через століття. Це і є один з найцінніших скарбів компанії.
Bacardi був першим з виробників рому, хто опанував особливі методи, які використовують виробники віскі та французьких XO. Він виявив, що злегка обвуглені бочки з американського білого дуба дуже посилюють і розвивають смак його рому, аромат і колір. Це була перевірка терпіння, але результат вартував очікувань.
Коли готують ром, у ньому можуть розвиватися смакові ноти, які є домінантними та небажаними. Тому Дон Факундо Bacardi Массо створив процес фільтрації із секретною сумішшю вугілля, виготовленого з деревини тропічних дерев і шкаралупи кокосових горіхів. Ці природні фільтри видаляють тільки грубі нотки, даючи змогу розкрити цілий новий світ тонких, елегантних ароматів. Це секретне поєднання вугілля досі використовують і відоме воно тільки Майстрам купажу Bacardi.
Майстри купажу Bacardi дегустують ром на кожній стадії процесу приготування, купажуючи його в делікатну, збалансовану рідину, яка і є ромом Bacardi. Це гарантує, що кожна крапля з точністю повторює неперевершений смак рому, який створив Дон Факундо Bacardi Массо понад 150 років тому, — спадщина, яку передаватимуть з кожним новим поколінням Майстрів купажу Bacardi.
Ром Bacardi Anejo Cuatro — алкогольний напій, витриманий у бочках, попередньо дистильований із меляси (залишковий продукт цукрової тростини). Витримка в дубових бочках з-під бурбона.
Відгуки покупців 4