Апологети здорового способу життя й ті, хто тільки роблять перші кроки у цьому напрямі, прекрасно знають, що горіхи потрібно додати до раціону. Вони багаті на вітаміни, мікроелементи, різні корисні жири, які добре засвоюються, і приносять організму виключно користь.

Чому потрібно їсти горіхи щодня

Таких причин дуже багато, але постараємося навести найголовніші корисні властивості.

  • За складом мінералів горіхи у два-три рази перевершують фрукти. У них міститься цілий спектр життєво необхідних речовин — кальцій, магній, фосфор, залізо. всі різновиди горіхів — це джерело вітаміну E, відомого як профілактичний засіб від онкології та різних серцево-судинних захворювань. Важко уявити, але волоські горіхи за вмістом вітаміну C перевершують цитрусові в багато разів. Щоб задовольнити потребу в денній нормі вітамінів групи B, досить всього декількох кедрових горіхів.
  • Для тих, хто стежить за зовнішнім виглядом, за станом шкіри й волосся, буде корисно дізнатися, що в горіхах міститься фолієва кислота. Вона сприяє виведенню шлаків, що надає свіжого й доглянутого вигляду шкірі. Також вміст вітаміну E й комплексу антиоксидантів допоможе зберегти молодість. Це безперечно продукти з розряду anti age. Не дарма горіхи активно використовуються в косметології. Мигдальна олія — входить до складу безлічі косметичних засобів. Вона добре зволожує шкіру та захищає її від впливу ультрафіолету.
  • Вегетаріанці й ті, хто хочуть скинути кілька зайвих кілограмів, додають до щоденного раціону суміш горіхів. Хоча горіхи — досить висококалорійний продукт, у них містяться дуже корисні жирні кислоти. Це найпотрібніші нашому організму жири. Єдине правило — варто тримати під контролем споживання горіхів — однієї жмені на день цілком досить.

Горіхи в кулінарії

Горіхи — це не тільки корисно, але й смачно, тому їх не обходять увагою кулінари, додаючи в безліч страв. Це можуть бути як традиційні десерти, так і зовсім несподівані, й тому оригінальні поєднання з овочами, м'ясом, рибою, грибами. У каталозі інтернет-магазину Розетка представлений широкий спектр горіхових снеків у зручній упаковці. Не виходячи з дому чи офісу, можна упродовж декількох хвилин обрати й замовити такі варіанти:

  • очищені та в шкаралупі;
  • солоні горіхи;
  • з беконом;
  • із сиром;
  • горіхи до пива.

Всі перелічені різновиди горіхів розфасовані й чудово підійдуть і як легкий перекус, і як закуска до пивного столу.

Різновиди горіхів

  • Арахіс — відомий ще як «китайські горішки», оскільки потрапив до Європи з Піднебесної. Сьогодні налічується понад 70 різновидів арахісу, які розрізняються за розміром, формою, смаком і навіть за кольором. І ще один нюанс: арахіс належить до сімейства бобових і є досить висококалорійним продуктом. У 10 грамах арахісу понад 550 ккал. Рослинний білок, вітаміни E і B, комплекс органічних кислот, біотин — ось мала частина корисних речовин, що містяться в цьому продукті. Оскільки під час термооброблення більшість корисних мікроелементів зникає, то краще арахіс вживати сирим.
  • Бразильський — вирощується як комерційна культура в Перу, Колумбії, Еквадорі та, звісно, у Бразилії. Це найцінніший недеревний продукт Амазонії, оскільки ці плоди ростуть тільки в природному середовищі існування й не можуть надаватися культивуванню. Такі горіхи містять білки, ненасичені жири, вітаміни, але головна їхня гідність — вміст органічного селену. Цей природний антиоксидант використовується для профілактики онкології, а також різних захворювань серця.
  • Волоський — у волоських горіхах є абсолютно все, що треба для функціонування організму. Білки й вуглеводи, жири й вітаміни, солі й мікроелементи — все це входить до складу цього продукту. У них знайшли цілий спектр речовин, які позитивно впливають на роботу судин і сприяють запобіганню атеросклерозу. Якщо щодня з'їдати жменю волоських горіхів, то помітно знижується нервове напруження.
  • Кедровий — це насіння багаторічної сибірської сосни. Серед усіх різновидів кедрові горішки мають найбільшу вартість, завдяки багатому складу й оригінальному насиченому смаку. Крім легко засвоюваного білка, у складі кедрових горіхів міститься: лецитин, який сприяє підтриманню оптимального рівня холестерину; фосфор, який зміцнює кістки; вітаміни групи B, які виведуть організм зі стресу; цинк, який сприяє нормалізації роботи серцевого м'яза; вітамін E, який «відповідає» за привабливий і свіжий зовнішній вигляд.
  • Кеш’ю. Вважається, що батьківщина кеш’ю — Бразилія, однак сьогодні він культивується у понад 35 країнах, де вологий і теплий клімат. Ця рослина досить невибаглива й не вимагає складного догляду. По суті, кеш’ю — це плоди з двох частин: квітконіжки, яка ще називається яблуком. Вони дуже соковиті й не надаються транспортуванню на великі відстані. Самі ж горіхи — це інша частина плода. Кеш’ю дуже калорійні, але в їх складі великий відсоток вітаміну E та, найважливіше, ненасичені жири Омега-3. Регулярне вживання зовсім малої кількості кеш’ю допомагає підтримувати рівень холестерину в нормі.
  • Кокос — плід пальми з дуже жорсткою шкаралупою та білою солодкою м'якоттю. Всередині міститься кокосова вода, хімічний склад якої близький до плазми крові. Унікальність кокосів у тому, що в їх складі міститься весь спектр вітамінів групи B, зокрема й В9 — фолієва кислота, яка сприяє регенерації та росту клітин. А В7 або біотин бере активну участь в усіх обмінних процесах.
  • Макадамія — дуже калорійний австралійський горіх. Його складно вирощувати, він вимагає особливого догляду, а самі дерева починають давати плоди не раніше 8, а то й 10 року життя. Макадамія має безліч корисних властивостей — усуває головні болі, сприятливо впливає на стан шкіри, сприяє виведенню зайвого холестерину, допомагає в разі захворювань суглобів. Знизити вагу допоможе жменя макадамських горіхів, як заміна одного приймання їжі. Купити горіхи макадамії від відомого виробника Seeberger можна в інтернет-магазині Розетка. Всі продукти компанії преміальної якості.
  • Мигдаль — це кісточковий плід, який має три різновиди: гіркий з високим вмістом амигдаліну; солодкий з низьким вмістом амигдаліну; крихкий, що має солодке насіння і крихку шкаралупу. У мигдалі містяться різні мінерали, потрібні для побудови кісткової тканини й підтримання міцності кісток. Також є великий відсоток вітаміну Е, який розглядається як потужний антиоксидант.
  • Пекан — має надмірний вміст вітаміну Е, який сприяє підтриманню шкіри в здоровому та свіжому стані. Однак у нього досить висока калорійність, тому доза має бути зовсім малою.
  • Фісташки — дуже корисні в разі стресових і депресивних станів. Вони допомагають подолати хронічну втому та сприяють зниженню рівня шкідливого холестерину
  • Фундук має ще назву ломбардський горіх. У ньому міститься до 60% олій, що складаються з органічних кислот, рослинний білок, велика кількість заліза, а також калій, магній. Фундук корисний для нормалізації роботи серцево-судинної системи, а також для вен і крові.

Інтернет-магазин Розетка пропонує своїм покупцям не тільки сирі або смажені горіхи. На сторінках каталогу можна знайти сушені, в'ялені та інші різновиди горіхів, а також горішки в глазурі та в обсипці.

Показати ще 60 товарів