Допомогай Superhumans разом з RZTK

Знайдено 359 товарів

Показати ще
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 

Раніше кухарі у ресторанах і закладах громадського харчування використовували конвекційні печі та пароварки, щоб приготувати смачну страву. Але з виготовленням пароконвектоматів усе стало набагато простішим. Цей прилад є універсальною піччю, яка об'єднує у собі кілька інструментів професійної кухні: жаровню, духову шафу, сковороду, конвекційну піч, фритюрницю тощо.

Принцип роботи та різновиди пароконвектоматів

Перші конвектомати з'явилися на ринку у 1976 році. З кожним роком технічні характеристики пристроїв поліпшувалися, додавалися нові функції й удосконалився дизайн апаратів.

Весь процес роботи відбувається так: повітря потрапляє у камеру завдяки вентилятору та циркулює всередині, через високий рівень герметичності воно втягується і знову проходить через нагрівальні елементи.

Завдяки такому способу обробки їжа швидше готується, рівномірно просмажується без потреби перевертання. Складаються апарати з таких частин:

  • Корпус зі звареного каркаса, до якого кріпляться стінки, стеля, робоча камера та дверцята. Для виготовлення каркаса використовується кілька листів металу.
  • Робоча камера, виготовлена з неіржавкої сталі, має бути герметичною, суцільнозварною, а ще краще з точковим зварюванням.
  • Вентилятор
  • Кільцеві ТЕНи.
  • Дверцята з двома або трьома шарами скла, щоб кухар міг контролювати процес приготування страви.

Залежно від технології пароутворення розрізняють два види пароконвектоматів:

  • Бойлерні. Складаються з парогенератора, що виробляє пару різної температури, бойлера та спеціального бачка з електродами, приєднаного до нього. Щоб обладнання працювало, у бойлер потрібно налити воду, після чого він буде виступати нагрівальним елементом. Під час закипання води виробляється пара, яка потрапляє у камеру, через спеціальний клапан. У бойлерних моделях встановлюється спеціальна очисна система води. Вона продовжує термін експлуатації обладнання, захищаючи ТЕНи від накипу.
  • Інжекторні. Конструкція цих апаратів простіша. Випаровування відбувається завдяки розпиленню води на вентилятор. З вентилятора рідина потрапляє на ТЕНи, де починає випаровуватися. Відпрацьована пара виводиться через водозбірний колектор, де вона остигає під впливом холодної води, а потім викидається у каналізацію. З недоліків інжекторних моделей виділяють обмежену функціональність, оскільки температура у камері не підіймається вище 100 градусів.

За типом енергоносія в інтернет-магазині ROZETKA представлені два різновиди пристроїв:

  • ЕлектричніБільш зручні у використанні пристрої, оскільки вони працюють від електромережі. Характеризуються широким функціоналом, але вважаються менш економними, тому що споживають багато електроенергії.
  • Газові. Працюють від мережевого та скрапленого газу. Встановлення таких моделей складніше через низку обмежень. Газову пароконвекційну піч забороняється встановлювати на -1 поверхах. Розміщувати обладнання у таких приміщеннях можна, якщо за документами поверх проходить, як цокольний.

Різновиди за призначенням:

  • Кондитерські. Підходять для пекарень і кондитерських, вони чудово замінюють у застосуванні звичайні печі, духовки, шафи-гриль. За допомогою цих пристроїв можна швидко приготувати різні види печива, пироги, бісквіти та іншу випічку.
  • УніверсальніЦі прилади підійдуть і для ресторану, і для пекарні, кондитерської, громадського харчування. Вони довговічні, міцні та призначені для великих обсягів робіт.
  • Гастрономічні. Ці вироби підходять для роботи з гастроємностями. Вони застосовуються на підприємствах громадського харчування для приготування їжі, підігрівання, тушкування, запікання продуктів.

Переваги промислових пароконвекторів:

  • УніверсальністьОдин пароконвектомат замінює на професійній кухні до 70% обладнання для термічної обробки харчових продуктів. Завдяки їм можна пекти, смажити, варити, тушкувати.
  • ЕкономічністьВикористання цього апарата забезпечує менші витрати ресурсів на підготовку, заощаджує час і мийні засоби на очищення обладнання наприкінці робочого дня.
  • Функціональність. Оснащуються великим набором опцій і навіть можуть зберігати у пам'яті кілька сотень програм готування.
  • Довговічність. Корпус і комплектувальні виготовляються з міцної неіржавкої сталі, завдяки чому агрегати працюють довгий час і на великих навантаженнях.

Як вибрати пароконвекційну піч?

В інтернет-магазині ROZETKA ви зможете вибрати та купити пароконвектомат зі швидкою доставкою по Україні. У каталозі магазину ви зможете придбати апарати різних виробників з офіційною гарантією та за прийнятною ціною. На індивідуальній сторінці товару розміщена докладна інформація про технічні характеристики, відгуки попередніх покупців, світлини та огляди.

Оплатити товар у ROZETKA ви можете готівкою, банківською карткою та безготівковим розрахунком. Також є можливість оформити покупку на виплат або у кредит під вигідний відсоток. А щоб ви захотіли повернутися знову, у магазині регулярно діють акції, знижки та розпродажі. Інформативні фільтри на сайті допоможуть вибрати пристрій з урахуванням таких характеристик.

Тип керуванняЗа типом керування розрізняють три різновиди приладів:

  • МеханічніНедорогі моделі з простими налаштуваннями та обмеженою кількістю функцій. Зручна панель керування представлена ручними регуляторами й не відлякує персонал великою кількістю кнопок.
  • Електронні. Це справжній кухонний комп'ютер з електронним дисплеєм і великою кількістю програм для готування. Але потрібно зазначити, що сучасний інтерфейс і сенсорна панель суттєво збільшують вартість апаратів.
  • Комбіновані. Електромеханічні моделі з двома способами керування — механічними регуляторами та сенсорними кнопками. Вони оснащуються додатковими індикаторами часу, клімату та температури. Щоб приготувати страву, користувач має самостійно виставляти час, температуру та вологість.

МісткістьДля невеликих ресторанів, фуд-кортів, кафе на 30-50 місць підходить пристрій з 2-6 рівнями. У їдальню й заклади на 60-70 місць потрібно купувати пароконвекційну піч з 10 рівнями, а на харчові комбінати та фабрики — агрегати на 15 або 20 рівнів

Тип замикального механізму. Замок представлений трьома різновидами механізмів:

  • Поворотні. Двері печі закриваються після повороту ручки.
  • Важільні. На дверцятах розміщується спеціальний важіль, за допомогою якого вони закриваються.
  • Кнопкові. Двері закриваються, потім натискається спеціальна кнопка для їхньої фіксації.

Режими роботи:

  • Конвекція. Цей режим застосовується для випікання булочок, приготування курячого та рибного філе, обсмажування котлет з хрусткою скоринкою та підігрівання страв.
  • Пара. Обробка парою забезпечує рівномірне приготування овочевих страв, круп, м'яса й овочів. Цей режим зберігає всі корисні властивості їжі.
  • Комбінований. Поєднує у собі два режими — пару і конвекцію. Під час готування їжі у комбінованому режимі втрати у вазі скорочуються на 60 відсотків.
  • Регенерація Finishing. З її допомогою можна розігрівати охолоджену їжу, зберігаючи її свіжість і смакові якості.

Додаткові опції:

  • Програми готування. Кухар вибирає відповідну програму для приготування страви, після чого апарат автоматично виставляє всі параметри.
  • Термощуп. Контролює температуру всередині продукту.
  • ТаймерДає можливість користувачеві виставити час для початку та закінчення готування.
  • Автоматичне очищення. Робоча камера автоматично очищається від забруднень, а також видаляється накип з парогенератора.
  • Керування швидкістю вентилятора. Дає можливість користувачеві самостійно підібрати відповідну швидкість вентилятора, залежно від страви.
  • Автоматичне охолодження. Після закінчення роботи охолоджує камеру нагрівання.
  • ПідсвіткаСвітлодіодна підсвітка робочої камери забезпечує кращу видимість для контролювання процесу готування.

Виробник:

  • Unox. Італійський виробник займається виготовленням техніки для професійної кухні приблизно 30 років. Пароконвектомати бренду укомплектовуються шафою для розстоювання та керуються єдиною системою. Пристрої додатково оснащуються полицями для охолодження випічки, м'яса та інших страв.
  • Rational. Ця компанія випустила перший пароконвектомат і досі тримає марку. Апарати оснащуються системою, яка розпізнає об’єм завантаження й розмір продукту. Вона розраховує час приготування, відповідний температурний режим і оптимальну вологість. Виробник випускає вбудовані, настільні та підлогові моделі.
  • Electrolux. Прилади швейцарського виробника характеризуються тривалим терміном експлуатації та привабливим дизайном. Для виготовлення пристроїв використовують високоякісні матеріали, які відповідають європейським стандартам якості.
  • Fagor. Цю компанію заснували у 1960 році, і зараз вона вважається одним з провідних виробників. Пароконвекційні печі виробляють, ґрунтуючись на багаторічному досвіді корпорації, та мають сертифікати безпеки. Пристрої оснащуються дверцятами з двійчастим склом, лампами освітлення, цифровим індикатором температури та термощупом.

Пароконвектомат — корисний універсальний пристрій, який допоможе вам готувати їжу у великих об’ємах для відвідувачів за короткий час. Для приготування потрібно лише задати час, температуру, вологість і вибрати відповідну програму готування.

Пароконвектомати: ціни на ROZETKA

Товар Ціна
Піч пароконвекційна GoodFood GXF023 ANNA 26450₴
Піч пароконвекційна Unox XFT133 49909₴
Пароконвект Unox XEVC0711EPRM лінія PLUS 396799₴
Пароконвектомат Unox XEPA0523EXRN 601466₴