Допомогай Superhumans разом з RZTK

Знайдено 2225 товарів

Показати ще

Популярні відгуки в категорії сири

Александр
Пармезан от этого производителя по праву считается эталоном. Качество отменное. Расфасован в двойную упаковку, пергамент+вакуумная пленка. Внутри кусок сыра цельный, ровный. Продавец исключительно предупредительный. Честно информирует о свойствах и сроках хранения продуктов. Рекомендую.
Константин Плутенко
Отрезают в магазине кусочек, который вы скажете, поэтому цена идет на фактический вес, а не то, что вы положите в корзину, через интерфейс розетки.
Галина Дородейко
О,что за чудо этот молодой пармезан! Тонкий вкус с горчинкой порадовал! А ещё хочу отдельно поблагодарить поставщика за быструю доставку ,оповещение и доставку!
Ольга Полищук
Я повторюсь, один раз взяла и теперь покупаю постоянно. Очень вкусный сыр. Отправляют оперативно, никаких замечаний по отправке товара у меня нет. Сыр в пищевой плёнке завернут, сверху на плёнку наклеен вес сыра. Делали контрольные взвешивания, проблем с недовесом не было
Сергей Александров
Сыр очень вкусный.
Плюс кофе, плюс авокадо - просто оргазм) Пищевой)
Анна Кулик
Сыр вкусный, свежий, понравился! единственный минус что нет бесплатной доставки, обычно именно иза этого люди заказывают именно с Розетки)
Олександр Савенок
Важлива правильна нарізка сира. Тільки ніж жироль дає можливість розкрити всю смакову гаму сиру Голова Ченця
Дмитрий
Очень вкусный и качественный сыр пармезан в форме снеков. Под вино и кофе то что нужно. А цена ниже чем в магазинах. Рекомендуем
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 

Молоко і його похідні — молочні продукти — це незамінна частина раціону практично у всіх країнах і культурах. Високий вміст корисних білків, амінокислот та інших елементів зробив молочні продукти одними з найбільш корисних, смачних і поживних на столах різних людей.

Історія появи сиру

Сир — один із видів молочних продуктів, який отримують зброджуванням придатного молока, а також додавання спеціального ферменту, домішок і кисломолочних бактерій. Спочатку, перший сир вийшов випадково. Перші сировари дали молоку дозріти, щоб зробити сир. У Стародавній Греції сир із молока кіз був вельми поширеними ласощами. Згодом центр сироваріння переміщався на північ, де вже в середньовіччя, у XI столітті, з'явився швейцарський рокфор. У XIV столітті були поставлені на масове виробництво такі види як відомі на весь світ Горгонзола й Пармезан, а в пізніші періоди широкого поширення набули інші види, які і сьогодні можна побачити на прилавках магазинів.

За попередні 100 років технології були розширені та поліпшені, що призвело до появи величезного різноманіття сирів різної консистенції, щільності, солоності та жирності. Сьогодні є сотні видів, починаючи від сирних, м'яких, типу відомої всім бринзи, закінчуючи копченими, а також твердими сортами.

Різноманітність видів сиру в каталозі ROZETKA

Класифікувати сири досить складно завдяки широкому різноманіттю видів, сортів, а також типів вихідної сировини. Однак за консистенцією та способом приготування можна розділити весь асортимент на такі кілька видів.

  • Розсільні. Ці сорти примітні тим, що вони складаються на 45-57 відсотків із води. Термін дозрівання — від одного до трьох місяців. Весь цей час він витримується в солоному розчині — розсолі. Такий сир буває двох видів — твердий і м'який. Найяскравіший представник м'якого сімейства — сулугуні. Його виготовляють з овечого або козячого молока. Він чудово підходить як закуска, а також для легкого перекусу на природі. М'які сорти представлені бринзою та іншими схожими видами. Виготовляються вони з різних типів молока з додаванням спеціального сичужного елемента. Дозрівають такі сири від 20 до 60 днів. Окремий підвид розсолу сиру — Фета. Цей ніжний грецький сирний продукт схожий на бринзу, однак витримується він трохи довше та складається переважно з козячого молока.
  • Тверді. Ці сорти отримують свою консистенцію завдяки тому, що мають тривалий термін дозрівання. Зазвичай він становить майже 6 місяців, проте є низка сортів, які вимагають тривалішого терміну зберігання. Частка вологи в такому продукті зазвичай не перевищує 35-38 відсотків. Найяскравіші представники — Швейцарський, що має солодкуваті нотки в смаку, Пармезан — найтвердіший із представлених видів і має найтриваліший період визрівання, Голландський — солонуватий, жирніший сорт із приємним післясмаком, Чедер — солонуватий і водночас трохи нудотний, Російський — солодкуватий, вершковий сорт, який має велику частку жирних сполук у складі та інші. Подаються такі сири як закуска до вина, інгредієнт для пасти або запіканок, а також як начинка для бутербродів.
  • М'які. Ці види мають практично рідку консистенцію, а також вершковий смак і запах. Такі сири подаються як намазка для хліба, а також як інгредієнт для різних страв і десертів. Найбільш яскраві представники — Рокфор пронизаний цвіллю, що має специфічний присмак для гурманів, Дорогобузький — гострий пікантний, ідеально поєднується з білим вином, Камамбер — вершковий, але водночас гоструватий сорт, а також Смоленський та інші схожі види.
  • Плавлені. Такі сири отримують шляхом додавання вершків, сухого молока, а також інших інгредієнтів. Містять такі групи, як ковбасний, скибковий, пастоподібний і солодкий. Найчастіше вони подаються як намазка для тостів і сендвічів, а також використовуються для приготування різних десертів. Так, солодкі види додають у запіканки, попередньо додавши спеції та інші інгредієнти, як-от сухофрукти, шоколад або горіхи.
  • Крем-сир. Ці сорти, найчастіше, входять до складу інших страв, однак можуть подаватися і як самостійні закуски. Найяскравіший представник — Філадельфія. Вершковий крем-сир такого типу використовують як начинку для суші, млинчиків, а також як складник сендвічів. Що стосується десертів, то солодкі крем-сири широко використовуються в кондитерській галузі.

Ця класифікація охоплює практично всі види, проте є низка сортів, які є на межі. Наприклад — напівм'які Гауда або Едамський. Вони не можуть називатися твердими через високий вміст жирних з'єднань і вологи в складі, однак і м'якими їх не називають, через щільну консистенцію

За типом вихідної сировини сири поділяються на такі типи:

  • Коров’ячий;
  • Козиний;
  • Овечий.

Однак є низка сирів, які виготовляються з іншого молока — наприклад, кінського кумису або буйволиного молока. Найчастіше такі сири — елемент національних кухонь і не мають широкого поширення у всьому світі, проте вони мають специфічний смак, який може бути цікавий для гурманів.

Корисні властивості сиру

Як і будь-який кисломолочний продукт, сир багатий на такий елемент як кальцій. Він життєво потрібний для зміцнення кісток, зубів і зубної емалі, а також входить до структури ряду тканин. Достатня кількість кальцію в організмі — це запорука грамотної роботи м'язів, а також стабільної роботи процесів обміну речовин.

Тверді сорти, а також копчений сир можуть також похвалитися достатньою кількістю фосфору — поживного елемента для мозку, а також зміцнення імунітету.

Що стосується вітамінів, то сири практично всіх типів багаті на такі корисні сполуки:

  • Вітамін А — потрібний елемент для грамотної роботи ендокринної системи;
  • Низка вітамінів групи В, зокрема — В12, який відповідає за процес поділу клітин організму;
  • Вітамін С — необхідний елемент для зміцнення імунітету й боротьби із захворюваннями;
  • Рибофлавін — елемент запобігає старінню шкіри. Волосся й нігтів;
  • Фолієва кислота, необхідна для стимуляції вироблення шлункового соку;
  • Йод — елемент необхідний для роботи обміну речовин і виведення низки токсинів з організму.

Це далеко не весь перелік корисних мікроелементів і мінералів, які містяться в цьому продукті. Різний спосіб приготування, процеси ферментації й домішки привносять низку інших корисних сполук, які потрібні для нормального функціонування організму. Також треба згадати про різну харчову та енергетичну цінність. Так, ропні типи будуть більш жирними, а тверді й собі матимуть у складі більшу кількість вуглеводів, потрібних для отримання потрібної енергії для організму.

Що стосується негативних моментів — то тут усе відштовхується від складу. Сири не рекомендовано вживати тим, хто має чутливість до лактози. Також варто враховувати, що на ринку є низка замінників, які є сирним продуктом. Низка інгредієнтів у ньому мають штучне походження, завдяки чому може бути викликана алергія або ж організм може недоотримати корисні елементи під час вживання такого продукту.

Купити сир можна легко та швидко в інтернет-магазині Розетка. До уваги покупців представлені різні сорти та види, а широкий асортимент задовольнить запити навіть найвибагливішого гурмана.

Сири: ціни на ROZETKA

Товар Ціна
Сир Montanari & Gruzza Італьяно 12 місяців витримки 200 г (8003566005412) 249₴
Сир Montanari & Gruzza Грана Падано 16 місяців витримки 250 г (8003566003333) 419₴
Сир Montanari & Gruzza Парміджано Реджано Гран Різерва 36 місяців витримки органічний 250 г (8003566000851) 559₴
Сир Montanari & Gruzza Парміджано Реджано Gusto Antico 24 місяці витримки 250 г (8003566000158) 469₴