Для сучасної людини, кава — це не просто напій, а ціла культура. Пити каву останнім часом стало модно й корисно. Потрібна норма кофеїну на день може нормалізувати тиск і стан судин. Не секрет, що вона допомагає прокинутися й бути бадьорим упродовж дня. Важливо розуміти, що понад шість чашок на день вживати не рекомендується, адже можуть виникнути проблеми зі здоров'ям. Є величезна кількість різновидів цієї продукції, важливо розуміти різницю між ними і вибрати свій індивідуальний смак.

Перелік можливих різновидів кави

Варто розуміти, що в сучасному світі кавомани й люди, які знаються на цій культурі, зійшлися на думці гармонійно поєднувати арабіку і робусту в різних типах продукту. Раніше побутувала думка, що якісним напоєм вважається стовідсоткова арабіка без домішок. Є низка різновидів споживаної кави:

  • Без кофеїну. Напій для людей з поганим сприйняттям кофеїну або проблемами із серцем. На смак не відрізняється від звичайного виду. Зрозуміло, що справжні зерна не можуть бути позбавлені кофеїну повністю. Продукт просто має менший відсоток його в складі. Найчастіше, продукція родом з Кенії.
  • Зернова. Зерна для перемелювання. Користувачі беруть такий товар за наявності власної кавомолки, щоб приємний запах суміші не вивітрювався.
  • Мелена. Подрібнена і готова до приготування. Краще зберігати в герметичній упаковці, щоб надовго зберегти чудові смакові якості.
  • Розчинна (гранульована). Ненатуральний напій, зібраний у гранули. Представник, що трапляється найчастіше — Jacobs, має авторитетне ім'я серед інших брендів.
  • Розчинна (порошкова). Розчиняється навіть у разі попадання холодної води. Одна з найдешевших версій виробу.
  • Розчинна (сублімована). Продукт, що досяг своєї консистенції процесом штучного зневоднення.

Такі різновиди обираються в ставленні до вимог та індивідуальних смакових якостей. Розчинний варіант один з найдоступніших за ціною, але це не стосується якості. У цьому питанні виграє натуральна, зі своєю історією й корисними властивостями. Є зелена і чорна кави. Перша характеризується тим, що вона сира. Кожне зерно піддається обсмажуванню, водночас змінюючи форму й колір. Далі такі зерна перемелюють у різних цілях: для заварювання в чашці, у турці або для кавомашини. Не рекомендується користуватися упаковками вагою в 1 кг, адже вони швидко втрачають свої властивості.

Показати ще 60 товарів