Перець — спеція, відома на всіх континентах. Про нього є згадка в давньоіндійських трактатах, написаних понад 5 тисяч років тому санскритом.

Сьогодні різноманітність перцевих рослин представлена сотнями різновидів. У перці містяться вітаміни, мікроелементи та такі мінерали як залізо, магній. У складі чорного перцю є пиперин — унікальний елемент, який додає той самий специфічний гіркий смак і має антибактеріальні властивості.

Особливості та різновиди перцевих приправ

Чому перець має гострий смак, біологи з'ясували наприкінці XIX століття. Невідому науці речовину назвали капсаїцином. Вона споріднена з кофеїном, нікотином — речовинами, які також вилучають з рослин.

Попри різноманітність, усі перцеві приправи є визнаними антиоксидантами, які допомагають у боротьбі з вільними радикалами.

  • Чорний перець — його можна вважати класичною приправою, яку знають і із задоволенням вживають у всьому світі. Дістають його з насіння рослини, батьківщина якої Індія. Сьогодні її вирощують у всіх країнах із субтропічним кліматом.
  • Білий — це дозріле насіння чорного перцю, очищене від оплоднів. Білий перець має тонший аромат, а смак у нього менш пекучий, ніж у чорного. Додають його в ті самі страви, що й чорний.
  • Червоний або каєнський. Дістають його з рослини родини пасльонових, і він відомий у світі як найгостріший, навіть пекучий перець. Каєнський перець не тільки надає будь-якій страві гострого смаку, він ще допомагає в лікуванні вірусних хвороб.
  • Ямайський або запашний — висушені, але недостиглі плоди вічнозеленого миртового дерева. Ще його називають гвоздиковим перцем. Крім кулінарії, його застосовують у фармакології, косметології та у винарстві.
  • Рожевий — це плоди перуанського перцю. Часто входить у купажовану суміш перців разом з вищепереліченими.
  • Паприка — приправа як порошок, приготовлена зі слабкопекучих різновидів достиглого стручкового червоного перцю. Вона має інтенсивний червоний колір і трохи солодкуватий смак.
  • Чилі виробляють з однойменного, дуже гострого сорту стручкового перцю. Завдяки своєму пекучому смаку входить до складу безлічі відомих приправ, як-от Табаско або Аджика.

Приправа перець у каталозі ROZETKA

В асортименті репрезентовані різноманітні варіанти вживання перцю — мелений або горошком, у різних за формою й об'ємом млинах. Без гострого перцю навряд чи обходиться хоч одна кухня — чи то червоний, чи то чорний, гострий або солодкий перець обов'язковий у приготуванні смачних страв. Регулярне, але помірне вживання перцю сприяє також поліпшенню травлення й підвищує апетит. А купити будь-який з перерахованих вище перців або сумішей перців можна вже сьогодні в інтернет-магазині Розетка. 

Показати ще 60 товарів