Пиво — один із найдавніших напоїв, який на сьогодні залишається популярним. Виробники виготовляють нові сорти, експериментують зі смаками, відтінком, але його аромат завжди буде впізнаваним. Асортимент хмільного напою дуже широкий. Розбиратися в кожному сорті можна довго, оскільки потрібно аналізувати його зовнішній вигляд, смакові й ароматні якості.

Сорти та види пива

Не кожен прихильник напою знає, що хмільний продукт поділяється всього на 2 види. Ця класифікація пов'язана не тільки з відтінком, а й зі способом бродіння. Перший тип — ель. Він виготовляється з використанням дріжджів верхнього бродіння. У нього буває фруктовий присмак і підвищений відсоток спирту. У нього не додавався хміль, а замість нього використовують трави, спеції та грюйт, що й додавало цікавого смаку.

Другий тип — це лагер. Це класичний тип, що виготовляється з додаванням дріжджів і бродінням. Щоб не відбувалося окислення під час приготування продукції, потрібно дотримуватися оптимальної температури. Після вторинної ферментації готовий продукт розливають у бочки й інші судини. Як заведено, колір в алкогольного товару світло-жовтий, але бувають і темні сорти.

За відтінком, і відповідно за смаковими якостями, види пива поділяються на такі типи:

  • Безалкогольне. Продукція має мінімальний вміст спирту. Такого ефекту можна домогтися завдяки правильній технології фільтрації. Смакові якості також трохи змінюються. Він рекомендується тим людям, які з деяких причин не можуть вживати класичний хмільний напій. Через триваліший процес очищення вартість такого товару підвищується.
  • Напівсолодкий. Має приємний солодкий і гіркий присмак. У ньому прекрасно поєднуються всі особливості хмільного напою. Воно м'яке, насичене, легке й містить достатній відсоток спирту.
  • Напівсухий. Присмак, характерний для алкогольного товару із сильним смаком. У ньому може відчуватися як солодкість, фрукти, так і гіркота. Післясмак буває напівсухе або сухе.
  • Напівтемний. Виготовляється з темного солоду в суміші із солодом карамельним і світлим.
  • Світле. Виготовляється з використанням світлого не просмаженого солоду, що й дає жовтий колір. Має яскравий хмільний присмак і аромат, віддає гіркотою.
  • Солодкий. Домогтися такого присмаку можна завдяки низовому бродінню. У нього буває солодко-гіркий присмак. Цей продукт вважається десертним і чудово підходить жінкам.
  • Темне. Традиційний тип баварського чорного пива з низовим бродінням. У нього яскравий темно-коричневий або чорний колір. Досягається такий колір завдяки заздалегідь просмаженому солоду.

Виготовляється воно з різної сировини, що є ще однією класифікацією. Найпопулярніші компоненти, що використовується у виробництві — це ячмінний солод, пшеничний, жито, овес, кукурудза, рис. Також останнім часом стало популярним крафтове пиво, вироблене на приватних пивоварнях, які стають кафе. Подібні заклади полюбилися багатьом пивоманам, оскільки там можна спробувати найрізноманітніші види. Дрібний виробник експериментує зі смаками й ароматами, чим привертає більшу кількість споживачів.

Позитивні й негативні властивості пива

Користь і шкода від хмільного продукту є. Позитивні сторони вживання елю ґрунтуються на збагаченні організму вітамінами В та Е, фосфором, кальцієм, калієм і магнієм. У разі правильного приготування напою, він є середньо калорійним, що не сильно впливає на фігуру. Також він є антистресовим засобом, який розслаблює після робочого дня.

Пиво також є корисним. Головний компонент, хміль, дуже корисний для волосся й нігтів. Усувається лупа та дрібні недоліки на обличчі. Поліпшується обмін речовин, і знижуються шанси на зневоднення.

Як і будь-який інший алкогольний напій, він має в складі спирт, який збільшує навантаження на серце і венозне русло. У разі зайвого вживання продукту буде вплив і на нирки. З одного боку, це хороший сечогінний засіб, але з іншого — робота органа збільшується, і згодом можуть виводитися корисні речовини. Вживання пива у великих кількостях для чоловіків заборонено через можливу зміну гормонального фону в жіночу сторону.

Якщо підходити до вживання хмільної продукції з розумом і не фанатично, то вона буде надавати тільки користь. Однак, зловживаючи популярними марками продукту, в людини може розвинутися пивний алкоголізм, який прирівнюється до звичайного, а іноді проходить навіть складніше.

Показати ще 60 товарів