Соєвий соус — справжній король азійської кухні. Його добувають за допомогою ферментації бобових культур (а саме сої), після чого добутий концентрат змішують із мінеральною водою й харчовою сіллю. Такий простий склад продукту дає йому вельми оригінальний смак, завдяки якому він і здобув популярність в усьому світі. Ну а завдяки великому вмісту вітамінів і корисних мікроелементів соус рекомендують людям будь-якого віку, включно з дітьми — він повністю замінює олію та сіль і, головне, не містить холестерину.

Соєвий соус: особливості та користь продукту

Соєвий соус — одна з найпопулярніших натуральних приправ, яка здатна зробити страву не тільки смачною, але й корисною. У складі продукту міститься велика кількість вітамінів групи A, С, D, T, амінокислоти й мінеральні речовини, які сприятливо впливають на організм:

  • є профілактичним засобом проти онкозахворювань;
  • покращує кровообіг;
  • запобігає розвитку серцево-судинних захворювань;
  • покращує травлення і прискорює обмін речовин;
  • очищає печінку від токсинів;
  • покращує роботу мозку та нервової системи.

Доведено, що регулярне вживання соєвого соусу позбавляє головного болю й бореться з безсонням. Також азійська приправа підходить людям з алергією на тваринні білки, тим, хто страждає на ожиріння, запори, а також діабетикам.

Однак, попри низку переваг, соєвий соус може й завдати шкоди. Оскільки в рідкій приправі міститься багато солі, вона не рекомендована людям із гіпертонією та вагітним жінкам. Також у деяких випадках соєвий соус може викликати алергічну реакцію, яка проявляється як свербіж, екзема або кропив'янка.

З чим можна поєднувати соєвий соус

Сьогодні соєвий соус використовують для приготування багатьох страв, за винятком тільки десертів. Але щоб правильно використовувати азійську приправу, потрібно враховувати вид соусу. Залежно від терміну ферментації розрізняють два види соєвого соусу:

  • Темний — добутий за допомогою тривалої витримки, завдяки чому приправа виходить густішою та гострішою. Такий соєвий соус більше підійде для маринування м'яса, також його подають до суші в ресторанах.
  • Світлий — ніжний, легкий солонуватий соус підійде для заправляння овочевих салатів. Також світлим соусом можна поливати готові м'ясні, рибні страви, макаронні вироби та морепродукти.

Ну а замовити соєвий соус за доступною ціною ви завжди можете на сайті ROZETKA. У нас ви знайдете тільки якісну продукцію відомих брендів: Торчин, Akura, Kikkoman, Сэн Сой, Dansoy, Bonsai та ін.

На що звертати увагу, обираючи соєвий соус

Щоб обрати якісний соєвий соус, а не підробку, рекомендуємо дотримуватися таких правил:

  • Обираючи азійську приправу, особливу увагу треба приділити пакованню. Обирати соєвий соус потрібно тільки в темній скляній пляшці, яка захистить продукт від сонячних променів, у такий спосіб зберігши його корисні властивості.
  • У складі справжнього соєвого соусу не має бути сторонніх добавок, особливо Е200 і Е220.
  • На етикетці обов'язково має бути зазначено, що продукт виготовлений на основі природного бродіння.

Ну а зберігати соєвий соус рекомендовано в темному та прохолодному місці, у щільно закритій скляній пляшці не більш ніж 6 місяців.

Купити соєвий соус за демократичною ціною можна онлайн в інтернет-магазині ROZETKA. Доставка здійснюється на всій території України зручним для вас способом: кур'єром на адресу або до відділення пошти для самовивозу. З докладною інформацією та відгуками покупців можна ознайомитися в картці товару.

Обрано 377 товарів

Показати ще 60 товарів